Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Χρυσό μετάλλιο στην... γκάφα

Επιστολή Δ. Ψωμιάδη στον Λυκουρέντζο


Επιστολή στον Υπουργό Υγείας, Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πρόνοιας Α. Λυκουρέντζο με κοινοποίηση στον Υφυπουργό Υγείας Μ. Σαλμά έστειλε ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Διονύσης Ψωμιάδης σχετικά με το... παιδο-ογκολογικό τμήμα του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν η Πολιτεία να δείχνει έντονη αναλγησία για μια ακόμη φορά στερώντας τις υπηρεσίες του παιδο-ογκολογικού τμήματος από ένα ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού, από τα παιδιά μας. Είναι επιεικώς απαράδεκτο και απάνθρωπο να υποχρεωθούν τα παιδιά – ασθενείς, οι γονείς και οι συγγενείς τους να πηγαίνουν πλέον στην Αθήνα, στο αντίστοιχο τμήμα, καθώς δεν υπάρχει πλησιέστερο» τονίζει στην επιστολή του ο Δ. Ψωμιάδης

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

30 και 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: Λάρισα Εμπιστευτικό

                                               

Σήμερα και αύριο στις 9.00 μ.μ στο κινηματοθέατρο "Α. Μινωτής" στο δήμο Αμπελοκήπων-Μενεμένης το έργο ΛΑΡΙΣΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ.   ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ 

Το Σ.Τ.Ε. αποφάνθηκε για τις οργανικές θέσεις!

Σε τρεις περιπτώσεις επιτρέπει το Σύνταγμα να προσλαμβάνονται σε οργανικές θέσεις μονίμων υπαλλήλων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα συμβασιούχοι για την κάλυψη απρόβλεπτων και επειγουσών αναγκών, όπως αποφάνθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Βασική προϋπόθεση, ωστόσο είναι να έχει προηγηθεί η έκδοση νόμου που θα καθορίζει τη διάρκεια των συμβάσεων

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Ποιοι μπορούν να επιδοτηθούν έως και 70% για να επιδιορθώσουν το σπίτι τους



Πανηγυρίζουν όσοι ήθελαν έως σήμερα να αλλάξουν κουφώματα, να τοποθετήσουν ηλιακό θερμοσίφωνα ή να βάλουν φυσικό αέριο στο σπίτι τους, αλλά δε μπορούσαν είτε γιατί δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα ή γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια του προγράμματος «εξοικονόμηση κατ’ οίκον».
   Το υπουργείο Περιβάλλοντος, προχώρησε σε τροποποίηση –προς το ελαστικότερο- των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα «εξοικονόμηση κατ’ οίκον» και έτσι πολλοί συμπολίτες μας θα καταφέρουν να ενταχθούν.
  
   Ποιες είναι οι αλλαγές του προγράμματος σε σύγκριση με το προηγούμενο;
 Δημιουργία νέας εισοδηματικής κατηγορίας κινήτρων που αφορά ωφελούμενους των οποίων το ατομικό εισόδημα δεν ξεπερνά τις 12.000 € ή το οικογενειακό τις 20.000 €, με επιχορήγηση 70% και άτοκο δάνειο 30% του προϋπολογισμού.
Άρση των περιορισμών σχετικά με α) κτήρια πριν το 1990, β) κύρια ή πρώτη δευτερεύουσα κατοικία, και γ) μία αίτηση ανά πολίτη

Δυνατότητα να μπουν και κενές κατοικίες αρκεί να χρησιμοποιούνταν ως κατοικία κάποια στιγμή κατά τα τρία τελευταία χρόνια

ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ

(1)  Έως την προσεχή Δευτέρα 30/7/2012 οι αιτήσεις για 150 διοικητικούς στο ενιαίο ταμείο απασχολουμένων. Οι θέσεις αφορούν και το  νομό Θεσσαλονίκης. Στοιχεία επικοινωνίας: ΕΤΑΑ Ενιαίες υπηρεσίες, τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, Μάρνη 22 ΤΚ10433 υπόψη κας Αρ. Βαρκάρη. Τηλ.: 210-5217413/414.

ΕΤΑΑ, Το

ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ Τ...

ThessBomb - Θεσσαλονίκη: ΠΕΝΤΕ ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΓΗΣ ΑΠΟ Τ...: Με αφορμή των εορτασμό των 40 ετών από την έναρξη του προγράμματος Landsat, η NASA διάλεξε 5 φωτογραφίες από τις 120 που ανήκουν στη σειρ...

ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ... ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ...

ThessBomb - Θεσσαλονίκη: ΟΠΟΙΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ... ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕ...: Τιμοκατάλογο στην Πυροσβεστική Υπηρεσία ετοιμάζεται να βάλει το υπουργείο Δημοσίας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σε μία προσπάθεια να ...

Υπεύθυνα για 800 θανάτους ετησίως στην Ευρώπη τα σολάριουμ

Προκαλούν καρκίνο του δέρματος

Οι καμπίνες τεχνητού μαυρίσματος με ακτινοβολία (σολάριουμ) ευθύνονται για σχεδόν 800 θανάτους το χρόνο από καρκίνο του δέρματος στην Ευρώπη, ενώ όσοι τις χρησιμοποιούν έχουν αυξημένο κίνδυνο κατά 20% να παρουσιάσουν κάποια στιγμή μελάνωμα, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύθηκε σήμερα στη British Medical Journal (BMJ).

Από τις 64.000 περιπτώσεις δερματικού μελανώματος που διαγιγνώσκονται κάθε χρόνο σε 18 ευρωπαϊκές χώρες, περίπου οι 3.438, δηλαδή το 5,4% «συνδέονται με τη χρήση καμπίνων τεχνητού μαυρίσματος», σύμφωνα με αυτή την ανάλυση που πραγματοποίησε το Διεθνές Ερευνητικό Ινστιτούτο Πρόληψης (Ipri) της Λιόν και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας (ΙΕΟ) του Μιλάνου.

Βασιζόμενοι σε 27 έρευνες που έχουν δημοσιευθεί για το θέμα, οι ερευνητές των δύο ινστιτούτων εκτιμούν ότι «ο κίνδυνος δερματικού μελανώματος είναι αυξημένος κατά περίπου 20% σε όσους έχουν χρησιμοποιήσει» τουλάχιστον μία φορά αυτές τις καμπίνες τεχνητού μαυρίσματος που εκπέμπουν τεχνητή υπεριώδη ακτινοβολία.

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

«ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΟΧΙ ΣΕ ΛΥΣΗ ΠΟΥ ΑΦΗΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΛΗΓΗ»


PDF Εκτύπωση E-mail

Σχολιάζοντας την κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την επίσκεψη του Γ.Γ. των Ηνωμένων Εθνών στη γειτονική χώρα, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι σαφές, πως η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών στην ΠΓΔΜ σηματοδοτεί ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα της ονομασίας.
Ο κ. Γκρούεφσκι με τις γελοιότητες που επανέλαβε την Τετάρτη περί ύπαρξης δήθεν «μακεδονικής» μειονότητας στη χώρα μας, έδειξε πως η εθνικιστική ηγεσία της ΠΓΔΜ  παραμένει αμετακίνητη στην αλαζονική ρητορεία της, δεν κάνει ούτε βήμα πίσω, συνεχίζοντας απτόητη την προκλητική και ανόητη προπαγάνδα σε βάρος της Ελλάδας.
Αντιλαμβάνομαι ως δεδομένο, πως διάλογος ουσίας για την επίλυση του ζητήματος κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις δεν μπορεί να διεξαχθεί. Μόλις πριν τρεις ημέρες είχα επισημάνει πως οι καιροί είναι πονηροί, απαιτούν επαγρύπνηση, ενότητα και αποφασιστικότητα.
Ο ελληνικός λαός έχει υψηλές απαιτήσεις από τη νέα ελληνική κυβέρνηση και προσωπικά από τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά που έχει αποδείξει στο παρελθόν την ευαισθησία του για το θέμα των Σκοπίων.
Ήρθε η ώρα να αντισταθούμε στις έξωθεν πιέσεις, να αποδείξουμε πως δεν έχουμε χάσει την εθνική μας αυτοκυριαρχία στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, πως δεν είμαστε προτεκτοράτο.
Οι Μακεδόνες δεν είμαστε διατεθειμένοι να υποστείλουμε τη Μακεδονία μας από τον ιστό της Ελλάδας. Έχουμε αποδείξει με πράξεις πως δεν είμαστε Μακεδονομάχοι εσωτερικής κατανάλωσης. Παραμένουμε σταθεροί στις θέσεις μας.
Θέλουμε μια λύση που δεν θα αφήνει την πληγή ανοικτή. Για εμάς, κόκκινη γραμμή είναι το δάκρυ του Εθνάρχη Κωνσταντίνου Καραμανλή για τη Μακεδονία μας.
Δεν βγάζουμε στο σφυρί την εθνική μας αξιοπρέπεια, δεν χαρίζουμε το όνομά μας, την ιστορία μας και τον πολιτισμό μας στους παραχαράκτες την ιστορίας. Επαναλαμβάνουμε πως αναγνώριση των Σκοπίων με το όνομα «Μακεδονία» θα ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.
Γιατί το όνομα είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου».

ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΚΙΝΗΜΑΤΟΘΕΑΤΡΟΥ Α. ΜΙΝΩΤΗΣ

Συμπλήρωση αίτησης στο γραφείο Πολιτισμού (χορηγείται από την Υπηρεσία), στην οποία
αναγράφονται τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου, η ημερομηνία, η ώρα της
εκάστοτε εκδήλωσης και το ποσό ενοικίασης που αντιστοιχεί στο φορέα,
βάσει του καταστατικού που έχει συνταχθεί από το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης.

ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ –ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ:
α. Σχολεία του Δήμου (δωρεάν σε κάθε περίπτωση)
β. Εκκλησία –Αθλητικοί Σύλλογοι –Δημοτικές Παρατάξεις – Σύλλογοι γονέων
& κηδεμόνων – Πολιτιστικοί φορείς – Συνδικαλιστικοί φορείς – Πολιτικά
κόμματα.
Σημείωση: Όταν οι εκδηλώσεις των παραπάνω φορέων είναι ΔΩΡΕΑΝ, ο
χώρος του κινηματοθέατρου παραχωρείται χωρίς καμία οικονομική
επιβάρυνση.

Με το απόκομμα της αίτησης γίνεται η πληρωμή του ενοικίου στο
λογιστήριο της Δημοτικής Επιχείρησης που στεγάζεται στην οδό 28ης
Οκτωβρίου αρ.59.

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ


Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του παιδικού σταθμού

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης του παιδικού σταθμού σε
οικόπεδο που παραχώρησε ο ήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στην Ιερά
Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (επί της οδού Ι. δ ραγούμη, πίσω από τον Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος).
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβας, ο δήμαρχος   Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, φορείς της πόλης και πλήθος κόσμου.
Το έργο βρίσκεται σε εξέλιξη. Με τον τρόπο αυτό υλοποιείται ο σκοπός
της παραχώρησης και ικανοποιείται μια μεγάλη ανάγκη γονέων συμπολιτών μας.

Εντοπίστηκε νέος ιός στους Mac,Πανικός στους χρήστες

Diadosteto: Εντοπίστηκε νέος ιός στους Mac,Πανικός στους χρήστ...: Η εταιρεία ασφάλειας για Mac, Intego, έχει ανακαλύψει ένα νέο ιό (Mac OSX Trojan) που αναφέρεται ως OSX/Crisis. Το κακόβουλο λογισμι...

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τζάμπα διακοπές. Ποιοί επιδοτούνται.

Η φετινή χρονιά είναι μία από τις χειρότερες για τους Ελληνες πολίτες από 2ο παγκόσμιο πόλεμο έως σήμερα.
Και αυτό διότι η οικονομική κρίση που ξέσπασε στη χώρα μας το 2009 έχει αφήσει άνεργους πάνω από 1,2 εκατομμύρια συμπολίτες μας και έχει οδηγήσει σε λουκέτα δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Πολλά «ψιλά» λοιπόν δεν περισσεύουν για διακοπές, αφού όπως δείχνει έρευνα του ΙΝΚΑ, το 69% των Ελλήνων, θα παραμείνει φέτος το καλοκαίρι στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Οπότε ακόμη και 14 ευρώ ανά βραδιά για δωμάτιο και πρωινό να μπορεί κάποιος να εξασφαλίσει δωρεάν, είναι σημαντική βοήθεια. Θα ρωτήσετε βέβαια ποιος θα σας χαρίσει χρήματα για να πάτε διακοπές. Απάντηση υπάρχει. Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), που επιχορηγεί επιχειρήσεις με ένα ποσό για κάθε δικαιούχο του προγράμματος «Τουρισμός για όλους», από 6 έως 14 ευρώ τη βραδιά ανάλογα το κατάλυμα που θα επιλέξετε να μείνετε. Ωστόσο θα απαιτηθεί και κάποια

Την άρση του αποκλεισμού της Παπαχρήστου ζητά ο Ψωμιάδης



Την άρση της απόφασης του αποκλεισμού της αθλήτριας Βούλας Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες ζητά από τον πρωθυπουργό ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή του.
Ο κ. Ψωμιάδης χαρακτηρίζει εξαιρετικά σκληρή την απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να τιμωρήσει την αθλήτρια, χωρίς προηγουμένως να υπάρξει απολογία της, τονίζοντας ότι θα έπρεπε να τιμωρηθούν όλοι αυτοί που τα προηγούμενα χρόνια «κόψανε» χρήματα από Ομοσπονδίες και αθλητές δυσκολεύοντας την προετοιμασία τους και όχι μία 23χρονη κοπέλα που επί δέκα χρόνια αγωνίζεται σε δυσχερείς συνθήκες για να ακουστεί ο εθνικός ύμνος της Ελλάδας μας στο παγκόσμιο βάθρο μιας Ολυμπιάδας.

«Προκαλεί εντύπωση η λογική «άρον άρον σταύρωσον αυτήν» που επιδείχθηκε με αφορμή ένα από τα δεκάδες τσιτάτα ανεκδοτολογικού χαρακτήρα που διαδίδονται καθημερινά στο διαδίκτυο. Προκαλεί εντύπωση η πρωτοφανής υπερευαισθησία των αρμοδίων, τη στιγμή που καμία αρχή άλλου κράτους, καμία αθλητική αποστολή, κανένα διεθνές ΜΜΕ δεν είχε ασχοληθεί καν με το θέμα. Προκαλεί εντύπωση, ακόμη, η τιμωρία μιας αθλήτριας χωρίς καν να της δοθεί το δικαίωμα να απολογηθεί. Ολυμπιακοί αγώνες δεν γίνονται κάθε μέρα, γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια και γι’ αυτό μια τέτοια απόφαση αποκλεισμού μπορεί να σημαίνει το τέλος της καριέρας ενός αθλητή», σημειώνει ο κ. Ψωμιάδης στην επιστολή του.

Παράλληλα, ο ίδιος κάνει λόγο για ατυχής ενέργεια της Βούλας Παπαχρήστου, για την οποία η αθλήτρια ζήτησε συγνώμη. «Ατυχέστερη όμως είναι η απόφαση της ΕΟΕ. Είναι δε ακραίο να αποδίδονται στον ελληνικό λαό ρατσιστικά χαρακτηριστικά, την ώρα που η λαθρομετανάστευση και η αδράνεια ετών από πλευράς Πολιτείας και ΕΕ έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην ελληνική κοινωνία», τονίζει.

«Η ελληνική κοινωνία είναι βαθιά πληγωμένη από πολλά άλλα θέματα. Ας μην την πληγώνουμε κι άλλο. Η συγκυρία απαιτεί ψυχραιμία. Όλες οι πλευρές θα πρέπει να λειτουργούν με σύνεση χωρίς να δημιουργούν περαιτέρω αίσθημα αδικίας», υπογραμμίζει ο κ. Ψωμιάδης, ζητώντας να επιτραπεί στην 23χρονη αθλήτρια να συμμετέχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΥΟΚΤΟΝΙΑΣ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κάθε χρόνο εκτελεί έργο μυοκτονίας με
ανάδοχο εταιρεία πιστοποιημένη για την εκτέλεση τέτοιου είδους εργασιών,
στελεχωμένη με έμπειρο, εκπαιδευμένο επιστημονικά προσωπικό εντός των
διοικητικών ορίων του. Στα πλαίσια αυτού του έργου, εκτός από τις εργασίες
μυοκτονίας για την προστασία των δημοτικών κτιρίων, έχουν εντοπιστεί και
χαρτογραφηθεί οι περιοχές που εμφανίζουν έντονη δραστηριότητα, δολώνονται τα
φρεάτια των ομβρίων υδάτων, τα οποία αποτελούν σημεία του δικτύου
μετακίνησης των ποντικιών, καθώς και τα ηλεκτρολογικά φρεάτια, δολώνονται οι
οπές που εντοπίζονται σε πάρκα, ελεύθερα οικόπεδα και τοποθετούνται
δολωματικοί σταθμοί όπου ο χώρος είναι προσβάσιμος από ανθρώπους ή ζώα.
Σε αυτή την προσπάθεια μπορεί να συμβάλει και ο κάθε δημότης με
τους ακόλουθους τρόπους:
1. Ενημερώνει το Δήμο για την ύπαρξη κάποιου ιδιαίτερου προβλήματος
στην περιοχή του.
2. Ενημερώνει για την ύπαρξη προβλημάτων απ’ ευθείας την ανάδοχο
εταιρεία στη γραμμή επικοινωνίας 800 11 24424 χωρίς χρέωση.
3. Ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις των ανθρώπων της αναδόχου εταιρείας
που εκτελούν τις εφαρμογές και
4. Το σημαντικότερο όλων είναι να αντιμετωπίσουμε από κοινού το
πρόβλημα αναλαμβάνοντας ο καθένας τη δική του υποχρέωση στο θέμα της
προστασίας της δημόσιας υγείας καταπολεμώντας τα τρωκτικά στους χώρους
που φωλιάζουν και γεννούν. Ο μεν δήμος στα δημοτικά κτίρια και στους
δημόσιους χώρους, οι δε κάτοικοι του δήμου στους ιδιωτικούς χώρους (υπόγεια
οικοδομών και καταστημάτων, πρασιές οικοδομών, αυλές κ.λ.π.).
Καλούμε λοιπόν όλους τους κατοίκους να ελέγξουν τα υπόγεια των χώρων
που κατοικούν και εργάζονται και όπου διαπιστωθεί πρόβλημα να προβούν σε
ενέργειες καταπολέμησης των τρωκτικών.
Ο έλεγχος του πληθυσμού των τρωκτικών και η διασφάλιση της δημόσιας
υγείας είναι ευθύνη όλων μας.
Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου

Ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο συγχαίρουν τους εργαζόμενους στο Δήμο

    To Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, με εισήγηση του Δημάρχου κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, αποφάσισε να επαινέσει δημόσια, την ενέργεια της συντριπτικής πλειοψηφίας των εργαζομένων του δήμου να δώσουν το εκλογικό τους επίδομα στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό Φιλύρου, στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης και στο συσσίτιο του Ιερού Ναού Αναστάσεως του Κυρίου στο πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος». 
 
    Με την ενέργειά τους αυτή οι εργαζόμενοι στο δήμο αποδεικνύουν την μεγάλη ευαισθησία τους για ευπαθείς ομάδες συνανθρώπων μας, μέσα στη δεινή οικονομική συγκυρία.

 

Τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ)

 
 
Στο πλαίσιο της πρόσκλησης με τίτλο «Τοπικά σχέδια για την
απασχόληση (ΤΟΠΣΑ) προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών
αγορών εργασίας» της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που αντικείμενο
της είναι η ενεργοποίηση και κινητοποίηση των τοπικών φορέων με στόχο
την εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για ανέργους ως
αποτέλεσμα διάγνωσης εξειδικευμένων τοπικών αναγκών και ανάδειξης των
αναπτυξιακών δυνατοτήτων στις περιοχές παρέμβασης, εγκρίθηκαν σε
τέσσερις (4) αναπτυξιακές συμπράξεις, μέλος των οποίων αποτελεί και 
ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης 
οι παρακάτω πράξεις είναι:
1. Νέοι Επιστήμονες: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη με
εγκεκριμένο προϋπολογισμό 380.000,00 €.
2. Τοπικό Σχέδιο Στήριξης της Απασχόλησης και της
Επιχειρηματικότητας στη δυτική Θεσσαλονίκη με εγκεκριμένο
προϋπολογισμό 380.000,00 €.
3. Δυναμική Παρέμβαση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα δυτικής
Θεσσαλονίκης για την Προώθηση Ανέργων μετά-δευτεροβάθμιας και
Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Απασχόληση με εγκεκριμένο
προϋπολογισμό 400.000,00 €.
4. Παρέμβαση για την Απασχόληση στην δυτική Θεσσαλονίκη με
εγκεκριμένο προϋπολογισμό 350.000,00 €.

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα (Κωνσταντινουπόλεως) περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου)


Χθες 24.7.2012 άγνωστοι προξένησαν εκτεταμένες ζημιές στο σχολικό συγκρότημα (οδού Κωνσταντινουπόλεως) της περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης του δήμου μας.

Ειδικότερα:

(α) αφαίρεσαν την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου

    (β) αφαίρεσαν όλες τις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων εντός του αύλειου χώρου του σχολείου

    (γ) αφαίρεσαν δύο σειρές κάγκελα

    (δ) αφαίρεσαν 52 παράθυρα αλουμινίου

(ε) κατέστρεψαν 13 παράθυρα αλουμινίου

    (στ) υλικά από αποθήκη και διάφορα άλλα πράγματα που ερευνάται η εξακρίβωσή τους.

    Το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζει έξαρση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αποξήλωση των καλοριφέρ, την αφαίρεση του χαλκού και την λεηλασία του νηπιαγωγείου, τις κλοπές (4φορές) τον περασμένο χειμώνα του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.

    Εντός του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες: Το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης.

    Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου και του δημοσίου από επικίνδυνους και θρασύτατους εγκληματίες – κλέπτες. Λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διάρκεσαν για αρκετές ώρες. Κατά συνέπεια το στοιχείο αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ανικανότητα αλλά και την ευθύνη των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών.

    Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) από την εγκληματικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόμενο των κλοπών και της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών.

    Το ποτήρι της υπομονής μας έχει ξεχειλίσει. Φτάνει πια! Ως εδώ!

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΥ (ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΣ)

   Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την ανεπάρκεια και
αναποτελεσματικότητα των αστυνομικών υπηρεσιών (Α.Τ. και Τ.Α.
Μενεμένης) στην περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) του
δήμου μας.
   Σε χρονικό διάστημα ενός μήνα περίπου έγιναν έξι (6) διαρρήξεις και
κλοπές στο ΚΑΠΗ της περιοχής. Σημειώνουμε ότι είχαν προηγηθεί
τέσσερις (4) φορές κλοπές του πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία της περιοχής καθώς και λεηλασία του νηπιαγωγείου.
   Στην περιοχή γίνεται εμπορία, διακίνηση και χρήση ναρκωτικών σε
μεγάλη έκταση. Με τις υφιστάμενες αστυνομικές υπηρεσίες που είναι
υποστελεχωμένες και με την ανωτάτη φυσική ηγεσία της αστυνομίας να μην παρεμβαίνει, οι κάτοικοι είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και ανασφαλείς.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ coca-cola

Σας γνωρίζουμε ότι δεν επιθυμούμε καμία απολύτως περαιτέρω συνεργασία μαζί σας
στα πλαίσια του μεταξύ μας και από 7.6.2012 μνημονίου συνεργασίας με βάση το
πρόγραμμά σας «Το σχολείο που θέλεις».
Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας και σας δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν
επιθυμούμε να συμμετέχουμε περαιτέρω.
Κύρια και πρωταρχική επιδίωξή σας, όπως αποδεικνύεται στην πράξη, είναι η δική
σας προβολή – διαφήμιση και όχι η υλοποίηση επισκευαστικών – βελτιωτικών εργασιών σ’
εκείνο το σχολείο που πραγματικά έχει τις μεγαλύτερες ανάγκες. Και αυτό διότι η ανάδειξη
του ενός και μόνον σχολείου από (4) δήμους, γίνεται όχι με βάση τις πραγματικές ανάγκες
επισκευαστικών – βελτιωτικών εργασιών αλλά σύμφωνα με … την επιλογή του κοινού ….
Είναι δυνατόν όμως, έστω και με ψηφοφορία ένας δήμος που είναι (3) έως (7) φορές
μικρότερος του κεντρικού δήμου Θεσσαλονίκης να επιλεγεί για συντήρηση διδακτηρίου του;

Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης
Λάζαρος Κυρίζογλου

Περαίωση με συνοπτικές διαδικασίες, μέσα στο καλοκαίρι




Περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, βάζει μπροστά το υπουργείο Οικονομικών μέσα στο καλοκαίρι, για να εξασφαλίσει κάποια έσοδα για τα άδεια κρατικά ταμεία.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί αυτοματοποιημένη διαδικασία σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα» η οποία θα βασιστεί σε μια παλιά εγκύκλιο για τους συνοπτικούς ελέγχους.

Πρόκειται επί της ουσίας για την εγκύκλιο στη βάση της οποίας οι ορκωτοί ελεγκτές διενεργούν ελέγχους σε μεγάλες επιχειρήσεις (ΑΕ και ΕΠΕ) για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού (σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 80 του ν. 3842/2010).

Με την τελευταία περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων για την περίοδο 2000-2009, το υπουργείο Οικονομικών είχε καταφέρει να εισπράξει  έσοδα πάνω από 2 δισ. ευρώ, αν και σήμερα ο πήχης θα πρέπει να τεθεί σαφώς χαμηλότερα.

Στην νέα περαίωση οι διαδικασίες θα είναι απλές. Η πληρωμή των έξτρα φόρων θα δίνει άφεση των όποιων φορολογικών αμαρτιών του παρελθόντος και υπάρχουν προσδοκίες ότι ακόμα και σήμερα, που η συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των ελευθέρων επαγγελματιών βρίσκονται σε συνθήκες ασφυκτικές όσον αφορά τη ρευστότητά τους, θα υπάρξει ανταπόκριση.

Μία νέα εξαγορά έκανε η Google με σκοπό να βελτιώσει την εμπειρία χρήσης του Gmail.


Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Google εξαγόρασε την υπηρεσία Sparrow η οποία αναμένεται πολύ σύντομα να ενσωματωθεί στο Gmail με σκοπό φυσικά τον εμπλουτισμό της υπηρεσίας καθώς και την διαχείριση μέσα από αυτόν, περισσότερων από έναν λογαριασμών email.
 
Δηλαδή πλέον ο χρήστης εκτός από το λογαριασμό του Gmail του θα μπορεί μέσα από εκεί να ελέγχει και τα εισερχόμενα emails από τους λογαριασμούς που μπορεί να έχει στο Hotmail ή το Yahoo mail.
 
Η Sparrow από την πλευρά της δήλωσε οτι η ένωση αυτή με τo Gmail, θα βοηθήσει πολύ την υπηρεσία ενώ τέλος ανακοίνωσε οτι οι εφαρμογές για τα προϊόντα της Apple, θα συνεχίσουν να είναι διαθέσιμα στους χρήστες.

Δείτε τη λίστα με τις συγχωνεύσεις και καταργήσεις οργανισμών

Diadosteto: Δείτε τη λίστα με τις συγχωνεύσεις και τις καταργή...: Στο φως της δημοσιότητας ήρθε η πρώτη λίστα των 255 των οργανισμών που πρόκειται να καταργηθούν ή να συγχωνευτούν.

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ



ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ
1. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
2. Υπεύθυνη δήλωση, για πιθανό κώλυμα υπέρβασης της οκτάμηνης απασχόλησης.
3. Βεβαίωση του Ο.Α.Ε.Δ. ή/και βεβαίωση ΚΕΚ, για την απόδειξη του χρόνου ανεργίας.
4. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, για την απόδειξη ύπαρξης ανήλικων τέκνων
5. Πιστοποιητικό της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας ή/και Πιστοποιητικό
οικογενειακής κατάστασης του οικείου Δήμου, για την απόδειξη της ιδιότητας του
πολύτεκνου ή του τέκνου πολύτεκνης οικογένειας.
6. Βεβαίωση του οικείου ασφαλιστικού φορέα (Ι.Κ.Α, Ο.Α.Ε.Ε. κτλ.) από την οποία να
προκύπτει η διάρκεια της ασφάλισης του υποψηφίου ως πιστοποιητικό απόδειξης
εμπειρίας. ().
7. Αντίγραφο δικαστικής απόφασης για τη γονική μέριμνα, (αφορά τους γονείς ή τα τέκνα
μονογονεϊκών οικογενειών).
8. Πιστοποιητικό Ελληνομάθειας (μόνο για υποψήφιο χωρίς ελληνική ιθαγένεια).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ ΑΠΟΡ/ΦΟΡΩΝ (ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΕΡΩ)
9. Επικυρωμένο αντίγραφο τίτλου σπουδών.
10. Επικυρωμένο αντίγραφο επαγγελματικής άδειας οδήγησης οχημάτων Γ΄ κατηγορίας (σε
ισχύ).
11. Βεβαίωση της Δ/νσης Συγκοινωνιών για την αρχική ημερομηνία κτήσης της
επαγγελματικής άδειας οδήγησης Γ΄ κατηγορίας (εφόσον δεν αναγράφεται στο δίπλωμα).
12. Επικυρωμένο αντίγραφο Πιστοποιητικού Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) μεταφοράς
εμπορευμάτων (για τους οδηγούς που απέκτησαν άδεια οδήγησης της κατηγορίας Γ΄ μετά
την 10η Σεπτεμβρίου 2009).

Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ


Πρόσληψη 10 ατόμων ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου,διάρκεια (8) μηνών

  

Ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης Θεσσαλονίκης
Α ν α κ ο ι ν ώ ν ε ι
ότι θα προβεί στην πρόσληψη συνολικά δέκα (10) ατόμων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας οκτώ (8) μηνών, για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα (καθαριότητας) του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης και πιο συγκεκριμένα :
       7   Εργατών Καθαριότητας ΥΕ
       3   Οδηγών Απορριμματοφόρων ΔΕ 
Οι αιτήσεις υποβάλλονται στο κτήριο του Δημαρχείου (Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Τ.Κ. 56123, Αμπελόκηποι, 3ος όροφος, γραφείο Ανθρώπινου Δυναμικού) από την 23η Ιουλίου 2012 έως και την 01η Αυγούστου 2012 και ώρες 08.00 έως 14.00.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Διακήρυξη αρχών της Αδέσμευτης Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Αμπελοκήπων - Μενεμένης.




                                                                                                         
                  Αγαπητοί Συμπολίτες
            Μετά την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου («Καλλικράτης») για τη διοικητική μεταρρύθμιση ο νέος δήμος μας, ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, είναι μία νέα πραγματικότητα. Ήδη βαδίζουμε προς την τελική ευθεία των επομένων Δημοτικών Εκλογών στις 7.11.2010.
            Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (Τ.Α.) και στη δημοκρατική, ευρύτερα πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή της. Σεβόμαστε τη λειτουργία των κομμάτων στο κοινοβουλευτικό μας σύστημα. Πιστεύουμε όμως ότι για να εκπληρώσει η Τ.Α. καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της πρέπει να είναι αδέσμευτη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη κομματικά, διοικητικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτοδύναμη. Δεν επιζητούμε την στήριξη και το χρίσμα κανενός κόμματος. Στηριζόμαστε στους πολίτες και θέλουμε το δικό τους χρίσμα.
            Πιστεύουμε ότι η Τ.Α. είναι ο θεσμός και ο χώρος του διαλόγου, της συνεργασίας, της ενότητας και της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων.   
Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες αφήσαμε στην άκρη τα κόμματα και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε ένα μόνο κόμμα: το «κόμμα» των Αμπελοκήπων και της Μενεμένης ή αν θέλετε της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων! Τίποτε δεν μας χωρίζει με κανέναν. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες και αντίπαλοι συνδυασμοί. Αντίπαλοί μας ήταν και είναι μόνο τα κοινά προβλήματα. Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη, σε κάθε χώρο, σε κάθε ηλικία, χωρίς να μας νοιάζει τι ψήφισαν χθες. Αγκαλιάζουμε όλους τους πολίτες χωρίς διακρίσεις. Με δικαιοσύνη, με νομιμότητα, με εντιμότητα, με κοινωνική ευαισθησία.
Βαδίζοντας προς τις Δημοτικές Εκλογές απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες με ειλικρίνεια. Ακούγεται συχνά στις μέρες μας μια γλώσσα ξύλινη και ψευτιάς. Μαζί ας μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα. Μια γλώσσα δύσκολη, μια γλώσσα ξεχασμένη. Μια γλώσσα αλήθειας και ανθρωπιάς. Δεσμευόμαστε δημόσια ότι θα προχωρήσουμε συνεργαζόμενοι με βάση τις προγραμματικές θέσεις δημοτικής δράσης και δημοτικών έργων με όλους τους φορείς, με όλες τις δημοτικές δυνάμεις, με όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Εμείς δεν θα μείνουμε στα λόγια αλλά θα κάνουμε πράξη τη διακήρυξή μας αυτή για δημοτική συνεργασία. Άλλωστε το όραμα που έχουμε και το έργο που θα υλοποιήσουμε για τον τόπο μας είναι κοινό. Αυτόν τον τόπο τον έχουμε όλοι μαζί κι όλοι μαζί ενωμένοι πρέπει να προχωρήσουμε.
Ο τόπος μας χρειάζεται μια Δημοτική Αρχή, που αδέσμευτη και ακηδεμόνευτη κομματικά, στηριζόμενη στα πολλά κοινά προβλήματα που ενώνουν τους πολίτες, θα προχωρήσει με στάση υπεύθυνη, συνεπή, διεκδικητική και αγωνιστική στην αντιμετώπιση και επίλυσή τους.
Δεσμευόμαστε από τώρα για το πώς θα κάνουμε τον αγώνα μας. Θα κάνουμε ένα αγώνα δυναμικό και αποφασιστικό αλλά συγχρόνως καθαρό και τίμιο. Χωρίς το θόρυβο και τη ρύπανση των ύβρεων και της λασπολογίας, χωρίς την περιφρόνηση των άλλων συνδυασμών, χωρίς την υποτίμηση της νοημοσύνης των πολιτών. Έναν αγώνα που θα απευθύνεται στο μυαλό και την καρδιά των πολιτών, στην κρίση και την ευαισθησία τους, μακριά από την προκατάληψη και το στείρο φανατισμό. Στο χρονικό διάστημα που ακολουθεί θα σας πούμε τι πραγματικά μπορεί να γίνει. Τι πρέπει να γίνει, τι θα κάνουμε γειτονιά – γειτονιά. Και ότι μπορεί να γίνει θα το πούμε και θα το κάνουμε. Λέμε θα το κάνουμε γιατί τίποτε σπουδαίο δεν μπορεί κανείς να κάνει μόνος του.
Ξεκινάμε λοιπόν όλοι μαζί στη νέα εποχή που αρχίζει με νέα πνοή για την αναγέννηση του νέου δήμου μας τώρα, γιατί το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει.
Στην κορυφή της προσπάθειας και του αγώνα μας βάζουμε την παιδεία και την εκπαίδευση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό. Απευθυνόμαστε δηλαδή ιδιαίτερα στους νέους μας που είναι το μέλλον του τόπου.
Θα προχωρήσουμε λοιπόν συνεργαζόμενοι με την κεντρική εξουσία αλλά και συγκρουόμενοι αν χρειαστεί για την αντιμετώπιση των γενικότερων και ειδικότερων προβλημάτων του τόπου μας.


Τα πιο μεγάλα, οξυμμένα και φλέγοντα προβλήματα μας είναι:
·      Η μεγάλη ανεργία που ιδιαίτερα μαστίζει τους νέους. Οι πολύ δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης στα τοπικά καταστήματα και την τοπική αγορά. Η συρρίκνωση του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων λόγω των οικονομικών μέτρων που έχουν ληφθεί.
·      Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση των αυτοκινήτων.
·      Η εγκληματικότητα και Η παραβατικότητα.
·      Η ατμοσφαιρική ρύπανση.
·      Η αξιοποίηση του Στρατοπέδου Μέγας Αλέξανδρος με χρηματοδότηση των έργων που έχουν προγραμματισθεί (πολύ πράσινο, κολυμβητήριο, συντήρηση υπαρχόντων κτιρίων για χρήσεις κοινής ωφέλειας, πολιτισμού κλπ.).
·      Τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.
·      Η ισόρροπη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης (ανατολικά – δυτικά).
·      Η υπογείωση των γραμμών του ΟΣΕ και η επέκταση του μετρό δυτικά.
·      Η λήψη μέτρων και η υλοποίηση έργων για την αναβάθμιση του δυτικού παραλιακού μετώπου.
·      Η μεταφορά της ΔΕΘ δυτικά.
·      Η κατασκευή των ανισόπεδων κόμβων στο δυτικό τμήμα της περιφερειακής οδού.
·      Η μεγάλη, από 23% έως 35%, περικοπή από την κεντρική εξουσία των ήδη μειωμένων πόρων της τοπικής αυτοδιοίκησης, με δυσμενείς επιπτώσεις στην οικονομική κατάσταση των δήμων και τη λειτουργία των αυτοδιοικητικών δομών.
Είμαστε έτοιμοι να αποδεχθούμε τις νέες αρμοδιότητες του «Καλλικράτη» αλλά με την προϋπόθεση της ταυτόχρονης μεταβίβασης των αναγκαίων πόρων και μεταφορά του απαραίτητου προσωπικού, όπως το Σύνταγμα ορίζει.
      Το δικό μας όραμα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο. Είναι όραμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον τόπο μας ακόμα πιο ψηλά, γιατί έχουμε αξιοπιστία, θέληση και γνώσεις, γιατί πιστεύουμε στους Αμπελόκηπους και τη Μενεμένη, προτείνουμε λύσεις και μπορούμε να πραγματοποιήσουμε έργα.
Έτσι αποφασίζουμε και δημιουργούμε την ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ – ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που πριν απ’ όλα και πάνω απ’ όλα θα έχει σαν στόχο ό,τι είναι καλό και ό,τι συμφέρει στον τόπο μας και το λαό του.
      Ως έμβλημά μας έχουμε επιλέξει ένα λευκό περιστέρι την ώρα της ανύψωσης – απογείωσής του. Ένα περιστέρι λευκό που συμβολίζει το πνεύμα της ειρήνης και της συμφιλίωσης.
      Υποστηρίζουμε για υποψήφιο Δήμαρχο τον καταξιωμένο Δήμαρχο Αμπελοκήπων Λάζαρο Κυρίζογλου.
      Καλούμε όλους τους πολίτες και ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους, ανεξάρτητα από την ιδεολογική – κομματική τοποθέτησή τους, ν’ αγωνισθούν μαζί μας.
      Μαζί μπορούμε πιο γρήγορα, πιο δυνατά, πιο ψηλά! Μιλάμε με το έργο μας. Μαζί συνεχίζουμε.
Τη διακήρυξη υπογράφουν 175 στελέχη προερχόμενα από την αυτοδιοίκηση, τους αθλητικούς – πολιτιστικούς συλλόγους, τους κοινωνικούς φορείς, τις επιστήμες, τα γράμματα, τις τέχνες. Ελεύθεροι επαγγελματίες, απλοί πολίτες, συνταξιούχοι, φοιτητές.
 
 
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
Γ. ΝΤΑΛΑΡΑΣ «ΑΣΠΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ» (Μάνος Χατζηδάκις & Νίκος Γκάτσος)

Το ΜΕΤΡΟ έρχεται και Αμπελόκηπους!



Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Αγγελιοφόρου"  η  «Αττικό Μετρό ΑΕ» έδωσε το πράσινο φως προκειμένου να γίνει διαγωνισμός για την εκπόνηση τοπογραφικών μελετών της δεύτερης φάσης των επεκτάσεων του μετρό της Θεσσαλονίκης.
Πρόκειται για τις επεκτάσεις προς το Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, προς Αμπελόκηπους και Εύοσμο, μέχρι τα όρια του Κορδελιού, με την απόφαση να αφορά ουσιαστικά την έναρξη των προμελετών των δύο επεκτάσεων.
 Το "τρέξιμο" και οι πιέσεις του δημάρχου μας κ. Λάζαρου Κυρίζογλου άρχισαν να πιάνουν τόπο!

Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Κλείνει τους λογαριασμούς της με την Ελλάδα


Τις διαδικασίες για να βγει στο σφυρί η ακίνητη περιουσία της κινεί αργά αλλά σταθερά η Αθηνά Ωνάση, η οποία έχει επιλέξει να ζει έναν πιο λιτό τρόπο ζωής μαζί με τον σύντροφο της. Μεταξύ των ακινήτων που έχει βαλθεί να «ξεφορτωθεί» η Αθηνά είναι και ο Σκορπιός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κληρονόμος βρίσκεται σε επαφή με υψηλόβαθμα στελέχη ενός κτηματομεσιτικού κολοσσού, που δραστηριοποιείται στην αγορά υπερπολυτελών κατοικιών σε Ευρώπη και Αμερική, προκειμένου να βρεθεί ο κατάλληλος αγοραστής για το πράσινο νησί του Ιονίου.

Ο επίγειος παράδεισος του παππού της, τον οποίο σπανιότατα επισκέπτεται η ίδια, κοστολογείται στα 500 εκατ. ευρώ. Όμως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, Η Ελλάδα αύριο, η Αθηνά Ωνάση είναι διατεθειμένη να κάνει εκπτώσεις, αφού η τιμή εκκίνησης της διαπραγμάτευσης του Σκορπιού έχει τεθεί λίγο πάνω από τα 120 εκατ. δολάρια.

Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΛΟΝΔΙΝΟ 2012

To Ζάππειο Μέγαρο, το Ολυμπιακό Χωριό των πρώτων σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων, το 1896 στην Αθήνα, επέλεξαν η ΟΠΑΠ ΑΕ και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ), για να ευχηθούν μαζί με την αθλητική ηγεσία και ανθρώπους του αθλητισμού, «Καλό Ταξίδι» και «Καλή Τύχη» στους 105 Έλληνες αθλητές και αθλήτριες που θα αγωνιστούν στο «Λονδίνο 2012».
«Η μεγάλη στιγμή έφθασε. Σε πέντε ημέρες, οι 103 αθλητές και αθλήτριες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, θα μπουν στο αεροπλάνο για το Λονδίνο, μεταφέροντας εκτός από τα δικά τους όνειρα, τις ευχές όλων των Ελλήνων για διάκριση στο κορυφαίο αυτό αθλητικό γεγονός του πλανήτη”, τόνισε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος.

Εντός ολίγου η δημοπράτηση της Περιφερειακής

Εντός ολίγου η δημοπράτηση της Περιφερειακής

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

!!!


70 Χρόνια Αμπελόκηποι - Η ομιλία του Δημάρχου





Το έτος 2004 αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή και την ιστορία του Δήμου μας, γιατί συμπληρώνονται 70 χρόνια
(1934-2004) από τότε που οι Αμπελόκηποι έγιναν στην αρχή Κοινότητα και ύστερα το 1955 Δήμος.......
70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ


Αγαπητοί Συνδημότες και Συνδημότισσες

Το έτος 2004 αποτελεί ένα σημαντικό σταθμό στη ζωή και την ιστορία του Δήμου μας, γιατί συμπληρώνονται 70 χρόνια (1934-2004) από τότε που οι Αμπελόκηποι έγιναν στην αρχή Κοινότητα και ύστερα το 1955 Δήμος.
Αυτό το γεγονός, που αποτελεί σταθμό ανεφοδιασμού ονείρων και αναμνήσεων για τους παλιούς και αφετηρία ονείρων και ελπίδων για τους νεότερους, γιορτάζουμε σήμερα και αύριο όλοι μαζί οι Αμπελοκηπιώτισσες και οι Αμπελοκηπιώτες, γιατί χωρίς υπερβολή αυτός εδώ ο ευλογημένος τόπος ήταν και είναι αναπόσπαστο κομμάτι της προσωπικής, οικογενειακής, επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής μας
.
 
Ενώνοντας τη συγκίνησή μου με τη δική σας, θα μου επιτρέψετε πολύ περιληπτικά να αναφερθώ σε μερικά γεγονότα, που σημάδεψαν τη ζωή και την ιστορία των Αμπελοκήπων. Πολύ περισσότερα θα δούμε και θα διαβάσουμε όλοι στην πλούσια έκθεση φωτογραφίας που ετοίμασε ο Δήμος σε συνεργασία με την ευγενική προσφορά πολλών συνδημοτών μας,

Θέματα Δημοτικού Συμβουλίου 23-7-12



Την 23η Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα και ώρα 20ην του έτους 2012  τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης

Θέμα 1ο:
Έκπτωση αναδόχου από τη σύμβαση για «Παροχή υπηρεσίας για εκτίμηση επίδρασης του πράσινου δώματος στο αστικό περιβάλλον του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, στο πλαίσιο της υπ’ αριθμό 166355/Π97/02.03.2011 Πρόσκλησης του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.», με αρ. μελ.: 07/2012 και προϋπ/σμό: 11.070,00 €

Θέμα 2ο:
Τροποποίηση του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης και ένταξη του έργου: «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΚΑΛΑΣ ΕΙΣΟΔΟΥ 3ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Δ.Κ. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ» με αρ. μελ. 90/2012 (Κ.Α.Ε.: Ε-0190-12) και προϋπ/σμό: 4.173,00 €
Έγκριση τρόπου εκτέλεσης του έργου

Θέμα 3ο:
Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων «Χαλκίδεια 2012».

Θέμα 4ο:
Εγκριση διενέργειας ανοικτού διαγωνισμού για την «Σίτιση μαθητών καλλιτεχνικού Σχολείου σχολικού έτους 2012 -13», ενδεικτικού προϋπολογισμού 147.600,00€με ΦΠΑ 23%.
 Αναμόρφωση προϋπολογισμού. 

Θέμα 5ο:
Έγκριση πρωτοκόλλου Διοικητικής Αποβολής

Θέμα 6ο:
Έγκριση έκθεσης επιτροπής παροχής γνώμης προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την καταστροφή άχρηστων αντικειμένων που δεν έχουν καμία αξία (άρθρο 199 παρ. 6 του Ν. 3463/06).
 

Θέμα 7ο:
Έγκριση τριμηνιαίας έκθεσης α΄ τριμήνου του έτους 2012 για την εκτέλεση του προϋπολογισμού.

Θέμα 8ο:
Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων της 2ας/7/2012, ως προς την υπ. αριθμ. καταθ. ΠΦΡ624/21-11-2011 προσφυγή ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΑΕΓΕΚ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Θέμα 9ο:
Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων της 3η/7/2012, ως προς την υπ. αριθμ. καταθ. ΠΦΡ71/6-2-2012 προσφυγή ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Εφετείου Θεσσαλονίκης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΜΑΚΙΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ – ΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ.

Θέμα 10ο:
Έγκριση Πρακτικού Επιτροπής Φορολογικών Υποθέσεων της 17ης/7/2012, ως προς την υπ. αριθμ. καταθ. ΠΦΡ3533/11-7-2012 προσφυγή του ενώπιον του Μονομελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΡΟΜΠΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ Α.Ε.

 Θέμα 11ο:
Αναμόρφωση προϋπολογισμού του Δήμου.

Θέμα 12ο:
 Εγκριση μετάβασης του Δημοτικού Λεωφορείου στο Πήλιο στις 8- 9/9/2012. 

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΥ

Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνέχεια της υπ’αρ 156/2012 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου
εγκρίθηκε η συμμετοχή στην Α.Π. οικ. 117721 / Π126 Ανοικτή Πρόσκληση (Κωδικός 1.13) για την υποβολή
Προτάσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη», το Υπουργείο
Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καλεί τους Φορείς που εμπίπτουν στις κατηγορίες
δυνητικών Δικαιούχων ( Ο.Τ.Α.) για την υποβολή προτάσεων πράξεων προκειμένου να ενταχθούν και
χρηματοδοτηθούν στο πλαίσιο του παραπάνω Άξονα Προτεραιότητας 1 του Επιχειρησιακού Προγράμματος
«ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Με την υπ’αρ.230/2012 απόφαση του Δημοτικού
Συμβουλίου εγκρίθηκε η ανάθεση υποστηρικτικών υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για υποβολή φακέλου
στην παραπάνω πρόσκληση
προτίθεται να προβεί
στην απ’ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Παροχή υποστηρικτικών υπηρεσιών Τεχνικού - Ενεργειακού
Συμβούλου επί θεμάτων Εξοικονόμησης Ενέργειας για υποβολή Προτάσεων στην Α.Π. οικ. 117721
/ Π126 Ανοικτή Πρόσκληση (Κωδικός 1.13) του Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α» προϋπολογισμού 15.000,00€ &
3.450,00€ Φ.Π.Α. 23%.
Η ανάθεση εργασίας παροχής υπηρεσιών συμβούλων τεχνικής υποστήριξης αφορά φυσικά πρόσωπα
ειδικότητας αρχιτέκτονα μηχανικού, πολιτικού μηχανικού, μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου μηχανικού ή
νομικά πρόσωπα (επιχείρηση υπηρεσιών συμβούλων). Οι σύμβουλοι θα αναλάβουν την υποχρέωση να
υποστηρίξουν το Τμήμα Μελετών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στα εξής:
διεξαγωγή αυτοψιών σε δύο(2) υπό ένταξη δημοτικά κτίρια
οργάνωση της συλλογής στοιχείων μέσω ενεργειακών επιθεωρήσεων ,
έκδοση των απαιτούμενων Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) των κτιρίων
επεξεργασία των παραπάνω στοιχεία ώστε να υποστηρίξει την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου με
εμπειρογνωμοσύνες και μελέτες για την εκτίμηση των ενεργειακών δεδομένων που απαιτούνται
ώστε να συνταχτούν οι απαιτούμενες προμελέτες Ενεργειακής αναβάθμισης των ανωτέρω κτιρίων
υπόδειξη στο Δήμο δράσεις – παρεμβάσεις για την Ενεργειακή Αναβάθμιση και Εξοικονόμηση
Ενέργειας με βάση
α. την στρατηγική του Επιχειρησιακού Προγράμματος και
β. τις Ενεργειακές Επιθεωρήσεις και τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης
σύνταξη της απαιτούμενης ανάλυση Κόστους – Οφέλους στην οποία να τεκμηριώνεται η επιλογή
των παρεμβάσεων
πρόταση δράσεων ευαισθητοποίησης των μαθητών και του κοινού.
βοήθεια στη συγκέντρωση των απαιτούμενων Δικαιολογητικών και στην σύνταξη του κάθε
φακέλου (αίτηση. ΤΔΠΠ, βεβαιώσεις κλπ) για υποβολή στο Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.
Η ανωτέρω απ’ ευθείας ανάθεση θα πραγματοποιηθεί με απόφαση του κ. Δημάρχου Αμπελοκήπων-
Μενεμένης σύμφωνα με:
1. τις διατάξεις του Ν.3852/2010 «Νέα αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης
Διοίκησης-Πρόγραμμα Καλλικράτης»,
2. τις διατάξεις των άρθρων 86, 209 παρ.2 & 4, 273 παρ. 1 του Ν.3463/2006,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚ Ν ΥΠΗΡΕΣΙ Ν
ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τμήμα : Μελετών-Κατασκευών & Πολεοδομικών Εφαρμογών
Γραφείο : Ηλεκτρομηχανολογικών
Πληροφορίες : Αικ. Φωτέα
Διεύθυνση : Πατρ. Γρηγορίου Ε’ 12, Τ.Κ. 56123 Αμπελόκηποι
Tηλ. : 2313-300.959 FAX: 2313-300.923
E- mail : a.fotea@ampelokipi-menemeni.gr

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Αντιδημαρχία Πολιτισμού

Ξεκινάει η προβολή ταινιών στον κινηματογράφο του ήμου.
Κάθε ευτέρα και Τρίτη στο κινηματοθέατρο του ήμου «Αλέξης Μινωτής»
Π. Γρηγορίου Ε΄12 (πληρ.2313313676) ώρα προβολής 21.00.
Αναλυτικό Πρόγραμμα:
16 και 17 ΙΟΥΛΙΟΥ: Οι Απόγονοι – The Descendants
23 και 24 ΙΟΥΛΙΟΥ: Η Σιδηρά Κυρία – The Iron Lady
30 και 31 ΙΟΥΛΙΟΥ: Λάρισα Εμπιστευτικό
6 και 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: Επτά μέρες με τη Μέριλιν – My week with marilyn
Είσοδος Ελεύθερη.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

                                                            
Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης σε συνέχεια της υπ’ αρίθμ. πρωτ. 1643/07-06-2012 απόφασης ένταξης της πράξης με τίτλο ‘’Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και της τεχνικής επάρκειας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων’’ στο Ε.Π.
«Μακεδονία – Θράκη 2007-2013» στον Άξονα προτεραιότητας 10.1 «Τεχνική Στήριξη Εφαρμογής ΠΚΜ-Π_Μ» του Ε.Π. «Μακεδονία-Θράκη», στην κατηγορία πράξεων «Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και ενίσχυση της διαχειριστικής επάρκειας των δικαιούχων φορέων για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων δράσεων», η οποία υπεβλήθη στο πλαίσιο της αρίθμ. 4579/23-12-2011 Ανοιχτής Πρόσκλησης της Μονάδας Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων-ΜΟΔ Α.Ε.,
προτίθεται να προβεί
στην απ’ ευθείας ανάθεση της εργασίας «Ενίσχυση της διοικητικής οργάνωσης και της τεχνικής
επάρκειας του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης για την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων
δράσεων - ρίμανση της πράξης με τίτλο ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ζ ΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ,
ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕ ΦΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ» προϋπολογισμού
19.997,74€ & 4.599,48€ Φ.Π.Α. 23%.
Η πράξη με τίτλο «ΑΝΑΠΛΑΣΗ – ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Ζ ΝΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΑΘΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΤΑ
ΜΗΚΟΣ ΤΗΣ ΛΕ ΩΦΟΡΟΥ ΔΕΝΔΡΟΠΟΤΑΜΟΥ» είναι ενταγμένη με την αρίθμ. 4797/26-06-2010
απόφαση και με κωδικό MIS 376282 στο Ε.Π. ‘’Μακεδονία-Θράκη 2007-2012’’, στον Άξονα Προτεραιότητας
‘’Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Π.Κ.Μ.’’, στην Κατηγορία πράξεων ‘’Ολοκληρωμένες Αστικές
Αναπλάσεις Ευρείας Κλίμακας’’ και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α.
Η ανάθεση εργασίας παροχής υπηρεσιών συμβούλων τεχνικής υποστήριξης αφορά φυσικά πρόσωπα
ειδικότητας αρχιτέκτονα μηχανικού, πολιτικού μηχανικού, μηχανολόγου ή ηλεκτρολόγου μηχανικού και
γεωπόνου ή νομικά πρόσωπα (επιχείρηση υπηρεσιών συμβούλων). Οι σύμβουλοι θα αναλάβουν την
υποχρέωση να υποστηρίξουν το Τμήμα Μελετών της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου στα εξής:
Σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου (Διακήρυξη Δημοπρασίας, Ε.Σ.Υ., Προϋπολογισμό
Προσφοράς).
Χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου.