Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Το "Κουζνέτσοφ" φορτώνει MiG-29KUB κι έρχεται...


Eπιβεβαιώνεται πλήρως (για άλλη μια φορά...) η πληροφορία που μετέδωσε το defencenet.gr την περασμένη Κυριακή περί διακοπής του προγράμματος εκσυγχρονισμού του μοναδικού ρωσικού αεροπλανοφόρου "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ" και την έκτακτη αποστολή του στην Μεσόγειο.

Όπως επιβεβαίωσε το ρωσικό Ναυτικό και μεταδίδει η «Φωνή της Ρωσίας», το αεροπλανοφόρο θα σταλεί στη Μεσόγειο μεταξύ Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου, αλλά η ανακοίνωση έχει ιδιαίτερη σημασία γιατί αναφέρεται στην βάση της Ταρτούς στην Συρία, όπου θα καταπλεύσει στην εκεί ρωσική ναυτική βάση.

Που σημαίνει ότι η Ρωσία στέλνει ένα καθαρό και σαφές μήνυμα ότι "Η βάση μας στην Ταρτούς θα είναι εκεί και θα είναι επιχειρησιακή και τον Δεκέμβριο ότι και να γίνει".

Το αεροπλανοφόρο βρίσκεται το παρόν διάστημα στη θάλασσα του Μπάρεντς, στο ναυπηγείο του Σεβερομόρσκ.

Την περασμένη Κυριακή γράφαμε σχετικά τα εξής (διαβάστε ολόκληρο το αποκαλυπτικό δημοσίευμα εδώ)

"Την ίδια στιγμή το μοναδικό αεροπλανοφόρο της Ρωσίας το "Ναύαρχος Κουζνέτσοφ", διέκοψε το πρόγραμμα γενικού εκσυγχρονισμού του

Ιβάν ο τρομερός...





Δυναμική είσοδο στην αγορά του real estate κάνει ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος, μετά την ποδοσφαιρική ομάδα, το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλάς» και τη ΣΕΚΑΠ, απέκτησε το πολυσυζητημένο «φιλέτο» στο Παλιούρι Χαλκιδικής.




Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «Ιβάν ο τρομερός» κατέβαλε το ποσό των 14 εκατομμυρίων ευρώ και αναμένεται να αποσφραγιστεί η προσφορά σε επερχόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Έτερος διεκδικητής, που αποχώρησε όμως από τις διαδικασίες, ήταν........................... Ιβάν ο τρομερός

Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις και συντηρήσεις δημοτικών κτιρίων του Δήμου μας

Πρόταση Φ. Κουβέλη για συγκρότηση προοδευτικού πόλου


Τη συγκρότηση ενός τρίτου, προοδευτικού, πόλου, ο οποίος θα συσπειρώνει όλες τις δυνάμεις του δημοκρατικού σοσιαλισμού, της σοσιαλδημοκρατίας, της πολιτικής οικολογίας και των νέων κοινωνικών κινημάτων προτείνει ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης.

Σύμφωνα με τον κ. Κουβέλη, στόχος είναι αυτός ο πόλος να λάβει πολιτικά και οργανωτικά χαρακτηριστικά παράταξης, ώστε να διασφαλίζεται η ουσιαστική συμμετοχή στη διαμόρφωση πολιτικής και την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλιών.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει την ανάγκη «συσπείρωσης όλων των προοδευτικών δυνάμεων που διαφωνούν με την ασκούμενη πολιτική της δικομματικής κυβέρνησης, αλλά και το λαϊκισμό της μονομερούς καταγγελίας του μνημονίου από την αξιωματική αντιπολίτευση. Των δυνάμεων που επιδιώκουν να συγκροτήσουν και να υπηρετήσουν μια νέα πολιτική διέξοδο για τη χώρα».

«Ένα πολιτικό πόλο διευρυμένο», όπως αναφέρει, «που θα

Πούτιν: Προβοκάτσια κατά Άσαντ η επίθεση με χημικά όπλα



Κάλεσμα στον Μπαράκ Ομπάμα να αναλογιστεί τα θύματα που θα επιφέρει ένα στρατιωτικό χτύπημα στη Συρία, απηύθυνε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι ο αμερικανός ομόλογός του είναι κάτοχος του βραβείου νόμπελ Ειρήνης.

Παράλληλα, απέρριψε τις καταγγελίες ότι έγινε χρήση χημικών από το συριακό καθεστώς, τονίζοντας ότι θα ήταν «απόλυτη ανοησία» για την κυβέρνηση Άσαντ να προβεί σε μία τέτοια επίθεση τη στιγμή που κέρδιζε τον πόλεμο.

«Για τον λόγο αυτόν είμαι πεπεισμένος ότι η επίθεση με χημικά όπλα δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία προβοκάτσια από εκείνους που θέλουν να σύρουν άλλες χώρες μέσα στη συριακή σύγκρουση και εκείνους που θέλουν να κερδίσουν τη στήριξη ισχυρών μελών της διεθνούς αρένας, ειδικά των Ηνωμένων Πολιτειών».

Αναφερόμενος στο αμερικανικό επιχείρημα πως υπάρχουν οι αποδείξεις ότι το καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων, ο ρώσος πρόεδρος κάλεσε τις ΗΠΑ να τις παρουσιάσουν στους επιθεωρητές του ΟΗΕ.

«Οι ισχυρισμοί ότι τέτοιες αποδείξεις υπάρχουν, αλλά είναι απόρρητες και δεν μπορούν να τις δείξουν σε κανέναν, είναι απλώς έλλειψη σεβασμού προς τους εταίρους τους», είπε ο

Η κλήρωση του UEFA Europa League



Δείτε όλους τους ομίλους όπως διαμορφώθηκαν κατά την κλήρωση:

Οι όμιλοι του Europa League 2013-14

1ος όμιλος
Βαλένθια (Ισπανία)
Σουόνσι (Αγγλία)
Κούμπαν (Ρωσία)
Σ. Γκάλεν (Ελβετία)

2ος όμιλος
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)
Ντινάμο Ζάγκρεμπ (Κροατία)
Τσερνόμορετς (Ουκρανία)
Λουντογκόρετς (Βουλγαρία)

3ος όμιλος
Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

10.000€ θα πληρώσει ο Τρεμόπουλος στον Ψωμιάδη


Για συκοφαντική δυσφήμιση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη καταδικάστηκε ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων και περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Ο ευρωβουλευτής καλείται να καταβάλει το ποσό των 10.000 ευρώ στον έκπτωτο Περιφερειάρχη. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του κ. Ψωμιάδη, Γ. Καραγκούνη, τα παραπάνω προβλέπει η απόφαση 15104 του 2013 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Η σχετική ανακοίνωση επισημαίνει ότι ο κ. Τρεμόπουλος, σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, «υποστήριξε εν γνώσει του ψευδώς, ότι ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και σε άλλες περιπτώσεις (αμμοληψίες Αξιού), όμως δεν διαπιστώθηκε δόλος, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης».


«Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ψωμιάδης είχε αμετάκλητα αθωωθεί, με απόφαση του Α” Τριμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης», σημειώνεται στη σχετική

Νέα μεταγραφή για ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ!

Ο Juanlu υπέγραψε σήμερα το μεσημέρι το συμβόλαιό του με την Καλλονή μας στα γραφεία της ΠΑΕ παρόντος του Γενικού Διευθυντή Προκόπη Καρτάλη.

Ο 33χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός δεν έκρυβε τη χαρά του για την ατμόσφαιρα που συνάντησε στη Λέσβο. Δήλωσε: «Είμαι εντυπωσιασμένος από την φιλική υποδοχή στην ομάδα της Καλλονής. Πραγματικά ήταν μεγάλη έκπληξη για μένα η τόσο έντονη φιλική διάθεση των ανθρώπων της Καλλονής. Το κλίμα, η συμπεριφορά των ανθρώπων και το φαγητό έχουν πολλές ομοιότητες με την πατρίδα μου. Από την πρώτη μέρα νιώθω σα να είμαι σπίτι μου».

Τώρα ο Juanlu με τις 112 συμμετοχές στην Primera Division θα παίξει για πρώτη φορά για σύλλογο εκτός Ισπανίας. «Έχω παίξει πολλές φορες με ισπανικές ομάδες σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για παράδειγμα πέρσι είχα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στους δύο αγώνες για τοEuropa League. Αλλά ποτέ δεν είχα αγωνιστεί σε ομάδα εκτός Ισπανίας. Είναι μια καινούργια σελίδα στην καριέρα μου που συμπληρώνει το βιογραφικό μου. Θα καταθέσω διάθεση και εμπειρία για να προσφέρω τα καλύτερα στην ομάδα της Μυτιλήνης».

Αμέσως μετά τη συμφωνία με τον ισπανό ποδοσφαιριστή Juanlu ο

Νέα παγκάκια σε πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές


O Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης στα πλαίσια της προσπάθειας την οποία καταβάλει για την βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος αλλά και για την εξυπηρέτηση των δημοτών που επισκέπτονται καθημερινά πάρκα, πλατείες και παιδικές χαρές τοποθετεί καινούργια παγκάκια, συντηρεί τα παλιά και αντικαθιστά τα κατεστραμμένα.

Υπογράφηκε το συμφωνητικό του έργου Ανάπλασης- Αναβάθμισης


Υπογράφηκε μεταξύ του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και του ανάδοχου που αναδείχθηκε ύστερα από δημοπρασία, το συμφωνητικό του έργου «Ανάπλασης- Αναβάθμισης Ζώνης Πρασίνου, Άθλησης και Αναψυχής κατά μήκος της Λεωφόρου Δενδροποτάμου» συνολικού προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ συν Φ.Π.Α.

Το έργο πρόκειται να παραδοθεί εντός της προθεσμίας των 12 μηνών.




"Προκηρύσσει" το δήμαρχο... αντικαταστάτη του!

Mια πραγματικά απίστευτη ανακοίνωση έχει ανεβάσει στην ιστοσελίδα του δήμου Ιθάκης, ο δήμαρχος Γιάννης Κασσιανός...που σύντομα αναμένεται να τεθεί σε αργία έπειτα από την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής του άρθρου 234 του Ν 3852/2010 για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Ο δήμαρχος όπως θα δείτε στη φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο ithaki.gr θέτει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τις... προδιαγραφές που χρειάζονται τον διάδοχό του.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ...

Να είναι κάτω των 40 ετών Να είναι έντιμοι. Να είναι εργατικοί. Να είναι αφιλοκερδείς. Να είναι απόφοιτοι τουλάχιστον ανώτατης σχολής. Να είναι άριστοι γνώστες της Αγγλικής

Έρχεται το τέλος των χημειοθεραπειών;

Το JOHN HOPKINS HOSPITAL, σε άρθρο του, παραθέτει δεκαέξι τρόπους αποφυγής της επώδυνης διαδικασίας των χημειοθεραπειών για καταπολέμηση του καρκίνου.

Η χημειοθεραπεία δεν αποτελεί πλέον τον μόνο τρόπο καταπολέμησης του καρκίνου. Αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται το JOHN HOPKINS HOSPITAL. Μάλιστα, το JOHN HOPKINS HOSPITAL παραθέτει και δεκαέξι λόγους που οδηγούν σε αυτό. Σύμφωνα με το νοσοκομείο, κάθε άνθρωπος έχει καρκινικά κύτταρα στο σώμα του. Αυτά τα καρκινικά κύτταρα, σημειώνεται, δεν φαίνονται στις συνήθεις εξετάσεις, εφόσον δεν έχουν πολλαπλασιαστεί σε ορισμένα δισεκατομμύρια. Όταν ο γιατρός, τονίζεται, διαβεβαιώνει τους καρκινοπαθείς ότι δεν υπάρχουν πλέον καρκινικά κύτταρα στο σώμα τους μετά από θεραπεία, αυτό σημαίνει απλώς ότι είναι αδύνατη η ανίχνευση των καρκινικών κυττάρων στις εξετάσεις τους, επειδή ο αριθμός τους δεν ανέρχεται καν στο ανιχνεύσιμο ποσό.

Το JOHN HOPKINS HOSPITAL αναφέρει ακόμη ότι τα καρκινικά κύτταρα εμφανίζονται από 6 έως και περισσότερες από 10 φορές στη ζωή ενός ανθρώπου. Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου είναι ισχυρό, τονίζεται, τα καρκινικά κύτταρα καταστρέφονται και

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Άριστα πήρε ο Δήμος μας από δύο εκθέσεις ελέγχου


Άριστα πήρε ο Δήμος μας από τη Διαχειριστική Αρχή που πραγματοποιείσαι τον έλεγχο των εργασιών που έχουν γίνει στο πολιτιστικό Κέντρο Αμπελοκήπων. Άριστα πήρε και στον έλεγχο που διενεργήθηκε από την ΕΔΕΛ στο υποέργο «Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης (Κ.Δ.Ε.Δ.Α.Μ.)» της πράξης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής ζωής στις 3 περιφέρεις Σταδιακής Εξόδου (2011-2012)».

Στον Ελλήσποντο Κριθιάς ο Μανώλης Ιωαννίδης.

αναδημοσίευση από
πατήστε ... "ΦΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" Στάθης Γεωργιάδης: Στην Κριθιά ο Μανώλης Ιωαννίδης.:

<<Κάλιο αργά παρά ποτέ>> για τον Ελλήσποντο Κριθιάς που έστω και αργά απέκτησε ισχυρή διοίκηση,ενώ από σήμερα το βράδυ έχει και προπονητή στον πάγκο.Πρόκειται για τον πρώην διαιτητή Μανώλη Ιωαννίδη ο οποίος όμως παράλληλα είναι διπλωματούχος προπονητής και έχει δουλέψει σε ακαδημίες κυρίως και πολλά παιδιά ήδη αγωνίζονται σε επαγγελματικούς συλλόγους.

Π. Ψωμιάδης: Ο κ. Τρεμόπουλος δεν γνωρίζει τη διαφορά μεταξύ "καταδικάστηκε" και "δικάστηκε"

Την αποζημίωση την οποία επιδίκασε στον Μ Τρεμόπουλο το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης (δείτε ΕΔΩ) σχολίασε το γραφείο Τύπου του Παναγιώτη Ψωμιάδη. Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι:

Εκδόθηκε απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία ο Μ. Τρεμόπουλος καταδικάσθηκε για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη σε καταβολή χρηματικής ικανοποίησης ποσού 10.000 ευρώ και σε δημοσίευση περίληψης της απόφασης στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ.

Ο Μ. Τρεμόπουλος, κατά την απόφαση του Πρωτοδικείου, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ υποστήριξε εν γνώσει του ψευδώς, ότι «ο κ. Ψωμιάδης έχει καταδικασθεί για παράβαση καθήκοντος και σε άλλες περιπτώσεις (αμμοληψίες Αξιού), όμως δεν διαπιστώθηκε δόλος, οπότε ουδείς έθεσε θέμα αργίας ή παύσης».

Όμως η αλήθεια είναι ότι ο Π. Ψωμιάδης είχε

Νεκρός βρέθηκε ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης



Νεκρός βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιαστής μόδας Μιχάλης Ασλάνης. Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος έχουν φτάσει στο Κολωνάκι, όπου κατά πάσα πιθανότητα διέμενε, μετά από τηλεφώνημα που δέχθηκαν. Οι αρχές δε γνωρίζουν ακόμα αν πρόκειται για αυτοκτονία ή για εγκληματική ενέργεια. Πριν από λίγες

Παρών στα ΤΕΣΤ αξιολόγησης



O Αλέκος Τικόζογλου έδωσε το παρών στην Νάουσα όπου έγιναν τα τεστ αξιολόγησης των διαιτητών και βοηθών διαιτητών της Β΄ και Γ΄ Εθνικής. Για την ιστορία να σας αναφέρουμε ότι παρά τις δυσκολίες όλοι οι διαιτητές και βοηθοί από τη Θεσσαλονίκη τα πέρασαν με επιτυχία.

Νέο ρεκόρ...

Νέο ρεκόρ επισκεψιμότητας σημειώθηκε εχθές !
 727 μοναδικές επισκέψεις!!!
Σύνολο 54.000!!!

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου 31/8 και 1/9/2013...

"ΦΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" Στάθης Γεωργιάδης: Πρόγραμμα αγώνων Σαββατοκύριακου 31/8 και 1/9/2013...: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 31.08.2013 Α1 ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ (ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ)(1η αγωνιστική) ------------------------------------------ Ολυμπιακός Κυμ...

Πολιτιστικό διήμερο της Ένωσης Ποντίων Μενεμένης


Η Ένωση Ποντίων Μενεμένης «ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ», διοργανώνει τις διήμερες πολιτιστικές εκδηλώσεις « 15α ΕΥΞΕΙΝΙΑ»΄ με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια από τις αλησμόνητες πατρίδες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Αυγούστου στο χώρο του πρώην Στρατοπέδου Μ. Αλεξάνδρου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης (Είσοδος από οδό Ελ. Βενιζέλου), από τις 8 το βράδυ.

Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013
Βασιλειάδης Αχιλλέας ( τραγούδι )
Σιαμίδης Κώστας ( λύρα )
Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος ( τραγούδι )
Κουρουκλίδης Φάνης ( λύρα )
Αφοί Γκόσιοι ( λύρα - τραγούδι )
Ιωαννίδης Γώγος ( λύρα - τραγούδι )

ΣΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΚΛΙΜΑ Η ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑΣ

Με όνειρα και φιλοδοξίες η “πρώτη” της Ελπίδας Αμπελοκήπων


Με όνειρα και φιλοδοξίες ξεκίνησε η προετοιμασία της γυναικείας ομάδας της Ελπίδας Αμπελοκήπων που για την αγωνιστική περίοδο 2013-2014 θα αγωνίζεται στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Στην παρθενική της εμφάνιση στην Α2 κατηγορία η Ελπίδα Αμπελοκήπων θα επιδιώξει αρχικά να εξασφαλίσει γρήγορα την παραμονή της και στη συνέχεια να κοιτάξει ακόμα ψηλότερα , παίζοντας καλό βόλεϊ.

Η πρώτη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε υπό τις οδηγίες του νέου τεχνικού της ομάδας Γιώργου Χρυσομαλλίδη αλλά και της διοίκησης της Ελπίδας που βρίσκεται πάντα κοντά στην ομάδα.




Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα με τις αθλήτριες της Ελπίδας να δηλώνουν έτοιμες για τη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα τους. Γεμάτες όρεξη και διάθεση για δουλειά εμφανίστηκαν παλιές και νέες αθλήτριες στο γήπεδο του beach volley στην Πολίχνη. Το πρώτο ραντεβού της Ελπίδας δόθηκε στο γήπεδο του Beach Volley της Πολίχνης αφού το πρόγραμμα προετοιμασίας περιλαμβάνει αρχικά φυσική

Ανάθεση προμήθειας πλαστικών σάκων απορριμμάτων


Ο Δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης στα πλαίσια των αναγκών του, πρόκειται να προβεί στην ανάθεση προμήθειας πλαστικών σάκων απορριμμάτων, με διαδικασία απευθείας ανάθεσης.

Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να συμμετέχουν, να παραδώσουν στην Οικονομική Υπηρεσία (Τμήμα Προμηθειών) τις προσφορές τους το αργότερο μέχρι την Δευτέρα 02-09-2013 και ώρα 13:00.


Πληροφορίες δίνονται στα τηλέφωνα:

Δυνατός ο Ελλήσποντος Κριθιάς.


Σύσσωμη εμφανίστηκε η νέα διοίκηση του Ελλήσποντου Κριθιάς στην κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ και μάλιστα οι διοικούντες ήταν πολύ αισιόδοξοι για την πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Ιδιαίτερα ο νέος

ΕΟΡΤΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ «ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ»


Τη μνήμη του Αγίου Εθνομάρτυρος και Ισαποστόλου Κοσμά του Αιτωλού εόρτασε το Σάββατο 24 Αυγούστου 2013, ο ομώνυμος Ιεραποστολικός Σύνδεσμος, που εδρεύει στο κέντρο της Σταυρούπολης και διακονεί επί 24 συναπτά έτη το έργο της Εξωτερικής και Εσωτερικής Ιεραποστολής.
Στον Ιερό Ναό Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως τελέστηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο χοροστατούντων του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Βαρνάβα, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ.κ. Νικηφόρου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κατάνγκας κ.κ. Μελετίου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ.κ. Παντελεήμονος. Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση για τον μακαριστό Ιεραπόστολο του Ζαΐρ π. Κοσμά Γρηγοριάτη, πνευματικό ιδρυτή του Ι. Συνδέσμου, για τους λοιπούς Ιεραποστόλους και τους ευεργέτες της Εξωτερικής Ιεραποστολής που ανεπαύθησαν εν Κυρίω.

Στη συνέχεια στην αίθουσα του Ιεραποστολικού Συνδέσμου οι Αρχιερείς απηύθηναν εόρτιο χαιρετισμό στα μέλη και τους φίλους του Σωματείου και τόνισαν τη σημασία του έργου της Ιεραποστολής, της διάδοσης του Ευαγγελίου της Αγάπης και του αγκαλιάσματος των πενήτων αδελφών μας «των εγγύς και των μακράν». Ο Πρόεδρος του Ι. Συνδέσμου κ. Δημήτριος Ασλανίδης ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, τους λοιπούς κληρικούς, τα μέλη και τους φίλους, που τίμησαν με την παρουσία τους την εορτή του Ιεραποστολικού Συνδέσμου, αποδεικνύοντας έμπρακτα την αγάπη τους για την ιερή αυτή Αποστολή της Εκκλησίας μας. 


Το Διοικητικό Συμβούλιο

Διαλύστε τη Χρυσή Αυγή


του Νίκου Μαραντζίδη

Η εκλογική επιτυχία της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του 2012 και η δημοσκοπική της άνοδος στη συνέχεια, απασχόλησε συστηματικά τον δημόσιο διάλογο. Αρχικά ήταν σύνηθες να ερμηνεύεται η άνοδος αυτή ως αποτέλεσμα των κοινωνικών συνθηκών διαβίωσης των ψηφοφόρων (εγκληματικότητα, ανασφάλεια και υποβάθμιση του αστικού περιβάλλοντος λόγω της παρουσίας μεγάλου όγκου μεταναστών) στην Αθήνα και τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα. Έτσι, κάπως απλοϊκά και απαλλάσσοντας από κάθε ευθύνη, έστω και χωρίς πρόθεση, τους ψηφοφόρους της Χ.Α. θεωρήθηκε πως αν περιοριζόταν η μετανάστευση και η ανασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας, θα συρρικνωνόταν αυτόματα και η δυναμική της οργάνωσης. Οι σκέψεις αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν, δυστυχώς. Αντίθετα, η επιρροή της Χ.Α. εκτείνεται και εκεί που δεν υπάρχει σημαντική παρουσία μεταναστών ή σοβαρή εγκληματικότητα. Μάλιστα, τα εκλογικά προπύργια της Χ.Α. εκτός Αθηνών δεν συνδέονται διόλου με τους παραπάνω παράγοντες.

Σύντομα φάνηκε πως η Χ.Α. είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια αντιμεταναστευτική οργάνωση. Εξελίχθηκε σε πόλο συσπείρωσης πολλών και διαφορετικών θυμών. Η αντισυστημική της φυσιογνωμία προσέλκυσε τους κάθε λογής αγανακτισμένους αλλά και τους κρυμμένους όλα αυτά τα χρόνια οπαδούς της χούντας του 1967, που όλοι μαζί παρέα μούντζωναν το κοινοβούλιο και έστηναν κρεμάλες στην πλατεία Συντάγματος το 2011. Βεβαίως, θυμάμαι καλά πως τότε κάποιοι έκαναν τα «στραβά μάτια» και δεν έβλεπαν τη δυναμική του ακροδεξιού φαινομένου μέσα στο αντιμνημονιακό παραλήρημα του πλήθους των αγανακτισμένων. Γνωστοί διανοούμενοι της Αριστεράς έφτασαν να υποστηρίζουν, πως η Χ.Α. ήταν απούσα από τους Αγανακτισμένους. Τι να πει κανείς; Δεν είναι η πρώτη φορά που η αριστερή ιντελιγκέντσια δείχνει να παίρνει διαζύγιο από την κοινή λογική. Αλλά το

Συλλήψεις στους Αμπελόκηπους


Χθες το μεσημέρι, στους Αμπελόκηπους, συνελήφθη από αστυνομικούς του Τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, ένας 39χρονος

ο οποίος αφαίρεσε από κάδους ανακύκλωσης, διάφορα ανακυκλώσιμα αντικείμενα.





Όλα τα ονόματα που παίζουν για... Δήμαρχοι σε ολόκληρη την Ελλάδα

Εκτενές ρεπορτάζ για τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές

«Πασαρέλα» σε κάθε λογής πανηγύρια ανά την επικράτεια, σέρνοντας ακόμα και το χορό, έκαναν τους μήνες του καλοκαιριού οι εν δυνάμει υποψήφιοι δήμαρχοι, δείχνοντας ότι το προεκλογικό κλίμα σε όλη την Ελλάδα έχει αρχίσει να «ζεσταίνεται» για τις αυτοδιοικητικές κάλπες του επόμενου έτους.

Εντός του φθινοπώρου αναμένεται να ενεργοποιηθούν και οι μηχανισμοί των κομμάτων, προκειμένου να καθορίσουν τη στρατηγική τους, η οποία, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν να επικεντρωθεί στους μεγάλους δήμους της χώρας, καθώς τα αποτελέσματα σε αυτούς θα καθορίσουν σε σημαντικό βαθμό και τις πολιτικές εντυπώσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, τόσο στη Νέα Δημοκρατία όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜ.ΑΡ. φαίνεται πως έχει αρχίσει να υποχωρεί η λογική των χρισμάτων και να υπερισχύουν οι ευρύτερες τοπικές συνεργασίες, με εξαίρεση το ΚΚΕ και τη Χρυσή Αυγή, που βρίσκονται ήδη στη διαδικασία επιλογής κομματικών υποψηφίων.

Αντίστοιχα, οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, πέραν των 13 Περιφερειών, στις περισσότερες από τις οποίες θα ανακοινώσουν χρίσματα, προκειμένου να καταγραφεί το «καθαρό» ποσοστό του κόμματος ανά περιοχή, δείχνουν πως στον Α’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα ακολουθήσουν τη λογική της σύνθεσης. Εχοντας αντιληφθεί αυτό το κλίμα, δήμαρχοι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν εκλεγεί με κομματική σημαία αναπροσαρμόζουν πλέον την τακτική τους, καλώντας σε συστράτευση πάνω από πολιτικούς σχηματισμούς, στο όνομα της αδέσμευτης Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Χαρακτηριστική ήταν η πρόσφατη, κοινή επιστολή των δημάρχων Αθηναίων, Γ. Καμίνη, Θεσσαλονίκης,Γ. Μπουτάρη, Πατρέων, Γ. Δημαρά, Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, και Ιωαννιτών, Φ. Φίλιου, οι οποίοι προανήγγειλαν την από κοινού διατύπωση προτάσεων όσον αφορά στην κοινωνική πολιτική, την παροχή υπηρεσιών προς τον πολίτη και νέες, εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης των δήμων, και άσκησαν κριτική στην κυβέρνηση για τη μνημονιακή της πολιτική. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η πρωτοβουλία πέντε νέων σε ηλικία δημοτικών συμβούλων, του Νεκτάριου Καλαντζή από τον Δήμο Παλλήνης, της Ανατολής Κωνσταντινίδου από τον Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη, της Ειρήνης Λελέκη από τον Δήμο Καστελόριζου-Μεγίστης, της Βανέσσας Μαυροειδή από τον Δήμο Μεγαρέων και τηςΚατερίνας Μονογυιού από τον Δήμο Μυκόνου. Οι συγκεκριμένοι κατέθεσαν τις θέσεις τους για το αύριο της Αυτοδιοίκησης, εκφράζοντας ουσιαστικά ενδιαφέρον να ηγηθούν διακομματικών ψηφοδελτίων στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Μαΐου 2014. Την ίδια στιγμή, ωστόσο, διαπιστώνεται και μια τάση «διαρροής» νυν βουλευτών και πολιτευτών προς τον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι, βλέποντας την κεντρική πολιτική σκηνή να απαξιώνεται όλο και περισσότερο στα μάτια των πολιτών, αναζητούν νέο πεδίο δράσης -με τους δήμους να αποτελούν μοναδικούς φορείς παραγωγής έργου, δεδομένου ότι θα έχουν να διαχειριστούν σημαντικά κονδύλια του ΕΣΠΑ.

Η πολιτική μάχη της Αθήνας και η «πασαρέλα» υποψηφίων

Ο Δήμος Αθηναίων θεωρείται κομβικός. Ενδιαφέρον για την πρωτεύουσα έχει εκφράσει ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Ψυχάρης, αλλά και ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ «γρίφος» παραμένει η στάση του Γιώργου Καρατζαφέρη. Ωστόσο, αρκετοί στη Ν.Δ. προτείνουν τον Βασίλη Κικίλια, την ώρα που δείχνει να κερδίζει έδαφος η περίπτωση του Κώστα Μπακογιάννη. Στο παρασκήνιο ακούγεται και το όνομα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια, του πρώην βουλευτή Θανάση Πλεύρη, καθώς και του πρώην υπουργού Βύρωνα Πολύδωρα, ενώ πρόσφατα εξέφρασε εμμέσως ενδιαφέρον και ο πρόεδρος της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέας Λοβέρδος. Τον δήμο με τη στήριξη της ΔΗΜ.ΑΡ. θα διεκδικήσει εκ νέου ο Γιώργος Καμίνης, ενώ από τη Χρυσή Αυγή δεδομένη θεωρείται η υποψηφιότητα Κασιδιάρη.

Στο μεταξύ, παρασκηνιακές επαφές λέγεται πως έχει ξεκινήσει η Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έχουν πέσει στο τραπέζι τα ονόματα του Λάκη Λαζόπουλου και τουΓιώργου Κιμούλη, αλλά ισχυρούς υποστηρικτές έχει η Ρένα Δούρου. Στους Ανεξάρτητους Ελληνες συζητείται το όνομα του βουλευτή Τέρενς Κουίκ, ενώ στον Πειραιά ο «γαλάζιος» Βασίλης Μιχαλολιάκος θα διεκδικήσει εκ νέου τον δήμο και εσχάτως κινείται επίσης ο Μίμης Ανδρουλάκης. Το νέο όνομα, ωστόσο, που συζητείται είναι αυτό του εφοπλιστή Γιώργου Βερνίκου. Στη ΔΗΜ.ΑΡ. πάντως εξετάζεται μια υποψηφιότητα της Μαρίας Ρεπούση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται δεδομένο ότι θα στηρίξει τον Θ. Δρίτσα, αν ο ίδιος κατέλθει εκ νέου. Κινήσεις κάνει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Στ. Μανουσάκης. Το νέο όνομα στους δήμους της Αττικής είναι αυτό του τραγουδιστή Στέλιου Διονυσίου στον Βύρωνα, όπου αναμένεται να είναι αντίπαλος του ισχυρού νυν δημάρχου, Ν. Χαρδαλιά.

Κεντρική Μακεδονία

Στη Θεσσαλονίκη πλην του νυν δημάρχου Γ. Μπουτάρη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.), ενδιαφέρον δείχνουν οι Σπ. Βούγιας και Κυρ. Βελόπουλος, ενώ από το «γαλάζιο» στρατόπεδο ακούγεται το όνομα του πρ. υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Ιωαννίδη, ενδεχόμενο που δείχνει να στηρίζει και ο αν. υπουργός Στ. Καλαφάτης. Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει και το όνομα της Ελ. Ράπτη. Επίσης είναι ήδη έτοιμος ο Γιώργος Κοζακίδης και ανακοινώνει πρόγραμμα δράσης. Στον ΣΥΡΙΖΑ μελετώνται οι περιπτώσεις του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Χ. Καστανίδη, του καθηγητή στο ΑΠΘ Α. Καζάκου και του συνταγματολόγου Κ. Χρυσόγονου. Η βουλευτής Χρ. Γιαταγάνα θα είναι υποψήφια από την πλευρά των ΑΝ.ΕΛ., ενώ από αυτή της Χρυσής Αυγής ακούγεται το όνομα του βουλευτή Αντ. Γρέγου. Η Μαρία Ιωαννίδου από τη Δημοκρατική Αναγέννηση. Στο Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης συνεχίζει δυνατά ο νυν δήμαρχος και μέλος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου. Στο Δήμο Καλαμαριάς «παίζει» το όνομα της πρώην βουλευτού Χρ. Αράπογλου αλλά φυσικά και του νυν δημάρχου Μπακογλίδη, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών ο Δανιηλίδης (ΠΑΣΟΚ), ακούγεται το όνομα του πρώην δημάρχου Νεάπολης Λαδόπουλου και από τη Νέα Δημοκρατία ο Δημήτρης Ζιγκερίδης, στη Βέροια θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα η νυν δήμαρχος Χαρ. Ουσουλτζόγλου, ενώ ενδιαφέρον έχει εκφράσει ο δικηγόρος Φ. Καραβασίλης (ΠΑΣΟΚ) και από τη Ν.Δ. κινείται ο βουλευτής Λ. Τσαβδαρίδης. Στην Πέλλα σίγουρες θα πρέπει να θεωρούνται οι υποψηφιότητες του σημερινού δημάρχου, Γ. Στάμκου, του Ν. Παπανικολάου και του Ευστ. Καστερίδη. Επίσης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ. Τζάκρη ενδιαφέρεται για το Δήμο Εδεσσας, ενώ για το Δήμο Κασσάνδρας συζητείται το όνομα του επίσης βουλευτή Γ. Δριβελέγκα. Για το Δήμο Σερρών κινείται ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Τσιπλάκης και ίσως δούμε ένα όνομα έκπληξη.

Δυτική Ελλάδα

Στην Πάτρα αναμένεται να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα ο Γ. Δημαράς (ΔΗΜ.ΑΡ.), ενώ στο ΠΑΣΟΚ συζητούν το όνομα του Απ. Κατσιφάρα. Κινητικότητα αναπτύσσει και ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας, Α. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος διεκδικεί τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Στον Πύργο ενδιαφέρον δείχνει ο Αντ. Καράμπελας (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.) και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Νικολούτσος (Ν.Δ.), αλλά και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Τ. Αντωνακόπουλος. Στο Αγρίνιο ο νυν δήμαρχος, Π. Μοσχολιός(ΠΑΣΟΚ), διεκδικεί στήριξη και από τη Ν.Δ., ενώ στο Μεσολόγγι ο Π. Κατσούλης (ΠΑΣΟΚ) θα έχει απέναντί του τον πρώην δήμαρχο Γ. Πρεβεζάνο (Ν.Δ.).

Ήπειρος

ΑΡΗΣ 0 - ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 2


ΜΕ τον κ Μαντζουράκη μετά το διπλό στο Κλεάνθης Βικελίδης! 

— στην τοποθεσία ARIS F.C. / Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ (OFFICIAL).

στη συνέντευξη τύπου βρέθηκε ο Γιάννης Μαντζουράκης μετά το τέλος της αναμέτρησης στο "Κλεάνθης Βικελίδης". Ο έμπειρος τεχνικός μας δήλωσε:

«Ήταν μια πολύτιμη νίκη, για την οποία οι παίκτες δούλεψαν πολύ. Υπήρχαν στιγμές τύχης, με μία από αυτές να είναι το πρώτο γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο επικρατήσαμε και θα έλεγα ότι ήμασταν τυχεροί σε δύο φάσεις, η μία εκ των οποίων ήταν αυτή του Τάτου. Δουλέψαμε πολύ. Ο Άρης ήθελε το αποτέλεσμα και πάλεψε

Στον αστερισμό του Σημίτη


Το όλον ΠΑΣΟΚ αυξάνει όλο και περισσότερο την πίεση στον Βενιζέλο με τα αδύναμα χέρια 

Ο συντονισμός της ορχήστρας της Κεντροαριστεράς με μαέστρο τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη είναι το πολιτικό ζητούμενο των εκδηλώσεων που διοργανώνει το ΠΑΣΟΚ για να τιμήσει την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συμμετοχή του κ. Σημίτη στην εκδήλωση δεν θα έχει τυπικό χαρακτήρα, αλλά πιο ουσιαστικό. Οπως προκύπτει από τις έως τώρα παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, από τις οποίες δεν απουσιάζει το ενδιαφέρον οικονομικών και επιχειρηματικών κύκλων, ο πρώην πρωθυπουργός θα επιδιώξει να δώσει το σήμα της εκκίνησης για την ανασύσταση του χώρου της Κεντροαριστεράς μέσα από την ανάγκη συνεννόησης για συνεργασία των διασκορπισμένων στα τέσσερα σημεία του πολιτικού ορίζοντα «μεταρρυθμιστικών» ομάδων, ώστε, ενόψει των εκλογών, να σχηματοποιηθεί μια νέα πολιτική δύναμη.

Ενα τέτοιο σχήμα, που θα θυμίζει περισσότερο «αναγκαστικό συμβιβασμό για την πολιτική επιβίωση των πρωταγωνιστών του», θα έχει ως κύρια στόχευση τον μη «αποκλεισμό των εκσυγχρονιστικών και μεταρρυθμιστικών ομάδων της χώρας» από τις μελλοντικές κυβερνήσεις συνεργασίας -ανεξαρτήτως αριστερού ή δεξιού προσήμου. Ο πρώην

Στο Γάζωρο οι Ζαντόπουλος-Ατματζίδης.


"ΦΟΥΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ" Στάθης Γεωργιάδης: Στο Γάζωρο οι Ζαντόπουλος-Ατματζίδης.: Στο Γάζωρο βρίσκονται αυτήν την στιγμή οι Γιάννης Ζαντόπουλος και Κώστας Ατματζίδης για να ολοκληρώσουν την μεταγραφή ενός νεαρού ποδοσφα...

Προβάρει... τα χρώματα του ΠΑΟΝΕ ο Στέλιος Ηλιάδης


Απίστευτο κι όμως αληθινό! Εδώ και λίγες ημέρες, μαζί με την ομάδα του ΠΑΟΝΕ προπονείται ο γνωστός μεσοαμυντικος Στέλιος Ηλιαδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, που έχει αγωνιστεί σε πολλές ομάδες, όπως ο Απόλλωνας Καλαμαριάς, ο ΠΑΟΚ και ο Ηρακλής, μέσω της γνωριμίας του με τους παίκτες του ΠΑΟΝΕ Κώστα Γεραγώτη και Γιώργο Τσιλιγγερίδη, βρέθηκε στο γήπεδο των Ν. Επιβατών και πλέον προπονείται με την ομάδα, με στόχο να διατηρηθεί σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο, ώσπου να μεταγραφεί σε κάποια ομάδα. Παρ’ όλα αυτά,

Έγινε η κλήρωση των πρωταθλημάτων (Φωτορεπορτάζ)


Με την παρουσία εκατοντάδων παραγόντων από τα σωματεία του νομού, πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ.

Η κλήρωση έλαβε χώρα σε ένα πολύ όμορφο χώρο στην περιοχή της Νεάπολης, στο «Ocean Club», όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία σ' έναν ανοικτό χώρο και με τη δροσιά που προσέφερε η πισίνα, να απολαύσουν τον καφέ τους και το ποτό τους και να παρακολουθήσουν την κλήρωση.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, πρώτος μίλησε ο γενικός γραμματέας της Ένωσης, Παναγιώτης Γιουρούκαλης, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους παράγοντες και τους δημοσιογράφους, ενώ στη συνέχεια ανέβηκε στο βήμα ο Πρόεδρος της Ένωσης Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «δεν είναι ώρα για μεγάλα λόγια, αλλά ώρα για πράξεις». Επίσης, ο κ. Γραμμένος ανέφερε ότι το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια πλήγεται από πολλές πλευρές αλλά κυρίως οικονομικά.





ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ

1η Αγων. (27/9, 17/1) Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - Κεραυνός Αγ. Παύλου

2η Αγων. (4/10, 24/1) Εκπ. Φρυγανιώτη - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 

3η Αγων. (11/10, 31/1) Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - Αγ. Αθανάσιος 

4η Αγων. (18/10, 7/2) Μ.Αλέξανδρος Εχεδώρου - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 

5η Αγων. (1/11, 14/2) Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ - Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης 

6η Αγων. (8/11, 21/2) Ασβεστοχώρι - Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ 

7η Αγων. (15/11, 7/3) Α.Ο. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ-ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ -

Λειτουργία σχολών προπονητών ποδοσφαίρου



Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σχολή UEFA Pro
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Επικυρωμένη φωτοτυπία διπλώματος προπονητή ΕΠΟ ή άλλης ευρωπαϊκής    ομοσπονδίας κατηγορίας UEFA Α΄ ή παλαιό δίπλωμα Α΄ κατηγορίας και ταυτότητα αναθεωρημένη σε ισχύ από σχολές που συνδιοργάνωσαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η ΕΠΟ.
3. Ιατρική βεβαίωση περί υγείας από παθολόγο
Σε περίπτωση υποβολής υπεράριθμων αιτήσεων θα τηρηθούν τα εξής κριτήρια επιλογής για τη συμμετοχή στη σχολή:
1. Ποδοσφαιρική εμπειρία ως αθλητής (διεθνής, επαγγελματίας, κ.τ.λ.)
2. Προπονητική εμπειρία
3. Γραμματικές γνώσεις (γνώση ξένων γλωσσών, χρήση Η/Υ, απόφοιτοι σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρακολούθηση σχετικών σεμιναρίων, κ.τ.λ.).

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για τη σχολή UEFA Α΄
1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου στα γραφεία της ΕΠΟ ή με φαξ στο 210-9359666 ή στα γραφεία της Ένωσης που συνδιοργανώνει τη σχολή
2. Πιστοποιητικό Σπουδών θεωρημένο. Απολυτήριο Λυκείου τουλάχιστον

SPICE250L

H ισραηλινή Rafael παρουσίασε μια βόμβα με την ονομασία Spice-250, η οποία μπορεί να ξεπεράσει το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, του οποίου η μεταβίβαση στη Συρία ανησυχεί το Ισραήλ και τους συμμάχους του. Η βόμβα μπορεί να χτυπήσει στόχους σε ακτίνα 100 χιλιομέτρων.

Το σύστημα αεράμυνας S-300, το οποίο αναμένεται να παραλάβει η Δαμασκός στην βάση μιας συμφωνίας πώλησης όπλων μεταξύ της Ρωσίας και της Συρίας, ανησυχεί ολόκληρη τη Μέση Ανατολή αλλά και μερικές δυτικές χώρες. Εν μέσω των ανησυχιών να απωλέσει την υπεροχή της η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία, η ισραηλινή εταιρεία Raphael - κατασκευαστής προηγμένης τεχνολογίας στον χώρο της άμυνας - παρουσίασε πρόσφατα μερικά νέα συστήματα μάχης, συμπεριλαμβανομένης μιας βόμβας που καλείται Spice-250, η οποία θα πρέπει να είναι μια απάντηση απέναντι σε σύγχρονα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας όπως το S-300.
Αυτή η έξυπνη μικρή βόμβα ανήκει στην σειρά των Spice-1000 και Spice -2000, ζυγίζει 150 κιλά, δεν έχει κινητήρα και είναι έτοιμη να τεθεί σε λειτουργία εντός δύο ετών. Η βόμβα ανοίγει τα φτερά της μετά από την άφεση από ένα μαχητικό αεροσκάφος και είναι σε θέση να χτυπήσει στόχους σε απόσταση 100 χιλιομέτρων.

Ο αντιπρόεδρος του μάρκετινγκ και επιχειρηματικής ανάπτυξης της Raphael, Ουριέλ Ορέν δήλωσε ότι η βόμβα είναι εξοπλισμένη με οπτοηλεκτρονικά και έναν αλγόριθμο που συγκρίνει την εικόνα του στόχου με την εικόνα που αποθηκεύεται στην μνήμη της βόμβας -ένα αποτελεσματικό μέσο σε κορεσμένο περιβάλλον και στις διαταρχές στο GPS.

Το ιδιαίτερο στοιχείο έναντι του αμερικανικού κιτ JDAM είναι ότι ενσωματώνει δύο συστήματα στόχευσης (CCD / IIR και GPS). Επιπλέον, τε δεδομένα στόχου

Ασφυκτικές πιέσεις προς την Αθήνα

πατήστε δίπλα...Ασφυκτικές πιέσεις προς την Αθήνα

Αθλητικά Ροφήματα - Sports Drinks

Η ενυδάτωση αποτελεί βασική διατροφική προτεραιότητα για τον ποδοσφαιριστή.
 
Δυστυχώς το σκέτο νεράκι λόγω της χαμηλής περιεκτικότητας σε ηλεκτρολύτες και την παντελή έλλειψη σε ενέργεια δεν επαρκεί για την πλήρη ενυδάτωση – αποκατάσταση σε κάποιον που κάνει πρωταθλητισμό. Αντίθετα τα διάφορα αθλητικά ροφήματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να μας παρέχουν όλα τα παραπάνω σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Το αυτονόητο ίσως θα ήταν, τα ροφήματα αυτά να τα παρέχει το κάθε επαγγελματικό σωματείο λόγω της σημασίας που έχει στην απόδοση η σωστή ενυδάτωση του αθλητή. 
Όμως τόσο λόγο των οικονομικών συγκυριών, αλλά κυρίως εξαιτίας της λανθασμένης αντίληψης αυτό δεν γίνεται πάντα.

Οπότε ο αθλητής πρέπει να φροντίσει από μόνος του να προμηθευτεί τα κατάλληλα ροφήματα. 
Είναι λοιπόν σημαντικό να δούμε τι επιλογές έχει ο αθλητής.

Πρώτον μπορεί να αγοράσει τα αθλητικά ροφήματα

Έφυγε τόσο νωρίς ο Γιώργος Καρανικόπουλος!!!


Θρήνος για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο αφού σήμερα το πρωί έχασε την μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα αφού άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν ο τερματοφύλακας Γιώργος Καρανικίπουλος.

Ένα παιδί γεμάτο ζωή που η μοίρα το έφερε να αφήσει τόσο πρόωρα τούτον τον μάταιο κόσμο.

Συγκλονισμένοι σίγουρα είναι φίλοι και γνωστοί

Έκδοση Δελτίου Πιστοποίησης Προπονητή.


Σε εφαρμογή του Κανονισμού Προπονητών της ΕΠΟ η ΕΠΣ Μακεδονίας ανακοινώνει στα σωματεία της τα παρακάτω:

Τα σωματεία της Α1 και Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας της ΕΠΣ Μακεδονίας υποχρεούνται να απασχολούν προπονητή ο οποίος είναι κάτοχος ταυτότητας – διπλώματος προπονητή UEFA B και μέλος Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου.

Οι προπονητές των παραπάνω σωματείων θα πρέπει, μέχρι την έναρξη των πρωταθλημάτων τους, να προμηθευτούν από τα γραφεία της Ένωσης (Τσιμισκή 31, 2ος όροφος) το Δελτίο Πιστοποίησης Προπονητή 2013 – 2014 προσκομίζοντας τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Φωτοτυπία της Αστυνομικής τους

Διοργάνωση συναυλίας της ΕΠΣ Μακεδονίας με Goran Bregovic και Cabaret Balkan.


Η Ε.Π.Σ. Μακεδονίας ανακοινώνει ότι το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 21.00 στο Λιμάνι Θεσσαλονίκης διοργανώνει συναυλία με τον Goran Bregovic και το συγκρότημα «Cabaret Balkan» για τη στήριξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου στο Νομό Θεσσαλονίκης και την ανάπτυξή του.

Με νεότερη ανακοίνωσή

Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Στο σφυρί και η περιουσία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου


Στο «σφυρί» έβγαλε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος τη βίλα του στο Τσόμπχαμ του Σάρεϊ όπου κατοικούσε το 1967 όταν εκδιώχθηκε από την Ελλάδα, έναντι 6,42 εκατ. ευρώ.
Οπως γράφουν οι Sunday Times οι οποίοι δημοσιεύουν την αγγελία πώλησης της κατοικίας του 73χρονου τέως βασιλιά, και αναδημοσιεύουν σήμερα τα Νέα, πρόκειται για ένα υπερπολυτελές σπίτι το οποίο έχει πέντε δωμάτια υποδοχής, 10 κρεβατοκάμαρες, έξι μπάνια, μεγάλη ταράτσα και θερμαινόμενη πισίνα, γήπεδο τένις, λιβάδι για άλογα, αλλά και έναν οπωρώνα έκτασης περίπου 32 στρεμμάτων.
Οπως αναφέρεται στην αγγελία, το σπίτι χτίστηκε το 1883 και βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της περιοχής, προσφέροντας εκπληκτική θέα μέσα σε ένα καθαρά «βρετανικό» περιβάλλον, με καταπράσινα δένδρα και λιμνούλες, ενώ πολύ κοντά

Kαρατζαφέρης: Ο Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει Πρωθυπουργός- Είναι σαν το λαστέξ

«Ο Τσίπρας έχει όλα τα εχέγγυα να γίνει Πρωθυπουργός. Είναι υπάκουος και προσαρμοστικός. Είναι σαν το λαστέξ. Είναι ό, τι χρειάζεται για να γίνει Πρωθυπουργός αρεστός στους έξω. Δεν έχει την κόντρα και τη δύναμη να αντισταθεί», τονίζει αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Παραπολιτικά.

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. αναφέρεται και στον Αντώνη Σαμαρά και ερωτηθείς πως βλέπει τη συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, επισημαίνει: «Εγώ 30 χρόνια, όπως και η βάση, πολεμάμε αυτό το ΠΑΣΟΚ και τώρα έγιναν εταίροι στην εξουσία. Ο κ. Σαμαράς σε ομιλία του στο Αιγάλεω είχε πει μερικές μέρες πριν από τις εκλογές ότι με καμία έννοια και δύναμη δεν θα συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ. Το είχε πει κατηγορηματικά.

Αυτό το... κατάπιε λόγω

Κυριζογλου ...Περιπολίες

Παρασκευή 23 Αυγούστου 2013

Στην ΚΑΛΛΟΝΗ ο Αγριτης

Διαβάστε εδώ: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=146819

50000 προσλήψεις!

Διαβάστε εδώ: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=146795

Προβλήματα με τις δηλώσεις Πούτιν

Διαβάστε εδώ: http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=146836

Ασφαλτόστρωση

Οι δεσμεύσεις μας γίνονται πράξη!
Ασφαλτόστρωση σε όλο σχεδόν το Δήμο. Φωτογραφίες απο τη γειτονιά μου!

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η κρίση δεν αποτελεί τροχοπέδη στην μόρφωση των παιδιών μας…


Μπορεί να ζούμε σε καιρούς δύσκολους και να μεγαλώνουμε παιδιά με μέσα πενιχρά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τα μεγαλώσουμε σωστά. Το χρήμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το «ΜΕΣΟΝ» για να πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς μας. Σκοπός είναι η ευδαιμονία, όπως την ορίζει ο Αριστοτέλης με ό, τι προεκτάσεις και ερμηνείες της δίνει ο καθένας από εμάς. Με λίγα μέσα λοιπόν, μπορούμε και οφείλουμε να ανοίξουμε το δρόμο της ευδαιμονίας στα παιδιά μας. 

Οι αξίες και οι αρχές από εσάς τους γονείς, η μόρφωση από εμάς τους καθηγητές, για μία ολοκληρωμένη παιδεία. Ασχέτως με το αν το παιδί μας θέλει να ακολουθήσει καριέρα γιατρού, στρατιωτικού, οικοδόμου ή κομμώτριας, ασχέτως αν θέλει να γίνει τραγουδίστρια ή ηθοποιός καλό θα ήταν να του εξασφαλίσουμε πρώτα τα εφόδια να γίνει ολοκληρωμένος άνθρωπος. Και κάτι τέτοιο είμαι πεπεισμένη πως μόνο η παιδεία μπορεί να του το προσφέρει. Δεν ισχυρίζομαι πως οι αναλφάβητοι ή αμόρφωτοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πετύχουν στόχους ή να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις, ούτε υποστηρίζω πως όσοι μορφώνονται γίνονται και καλύτεροι άνθρωποι. Έχω παππούδες, γιαγιάδες, γονείς που χωρίς μόρφωση κατάφεραν πολλά. 

Αυτό που λέω είναι ότι τα γράμματα μας ανοίγουν παράθυρα σε καινούριους κόσμους, μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και μ’ αυτόν τον τρόπο και τον διπλανό μας. Μας εξασφαλίζουν εναλλακτικές οδούς και λύσεις στα προβλήματά μας. Έτσι

Αναστασιάδης: Ο ΠΑΟΚ δεν θα χάσει

Για τον ιστορικό αγώνα που πρόκειται να δώσει ο ΠΑΟΚ απόψε κόντρα στην Σάλκε, μίλησε αποκλειστικά στον arenafm.gr ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει δώσει πολλές ευρωπαϊκές μάχες και είναι αυτός που είχε οδηγήσει την ομάδα του ΠΑΟΚ στον θρίαμβο επί της Άρσεναλ. Αναφερόμενος για τον σημερινό αγώνα κόντρα στη Σάλκε δεν θέλησε να πει πολλά, αλλά αρκέστηκε να κάνει μια δήλωση.

Πιο συγκεκριμένα, μας ανέφερε:

Για Δήμαρχος Αθήνας ο Πλεύρης;

Από βουλευτής, άμισθος σύμβουλος του Άδωνι και οι φήμες για υποψήφιος Δήμαρχος

Μακριά, πλέον, από τα βουλευτικά του καθήκοντα και τις πολλές πολιτικές υποχρεώσεις, ο Θάνος Πλεύρης το τελευταίο διάστηµα έχει γυρίσει σελίδα, µετά το περσινό δύσκολο καλοκαίρι, όταν, εν µέσω σφοδρής πολιτικής κρίσης, πήρε τη µεγάλη απόφαση να ενταχθεί στη Ν.∆., παραµονές των επαναληπτικών εκλογών του Ιουνίου.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε πολλές συζητήσεις, καθώς ο πρώην βουλευτής φέρει το όνοµα του -κατά πολλούς «πατριάρχη» του ελληνικού εθνικισµού- πατέρα του, Κωνσταντίνου Πλεύρη, και η µεταγραφή του στο µεγάλο κεντροδεξιό κόµµα ήταν για καιρό κεντρικό θέµα στις πολιτικές κουβέντες. Σήµερα, µε την απόσταση του χρόνου να τον χωρίζει από τότε και εκτός Κοινοβουλίου, ο Πλεύρης «ακτινογραφεί» πιο ήρεµα τα νέα πολιτικά δεδοµένα που διαµορφώνονται στη χώρα, βάζοντας σε πρώτο πλάνο το επάγγελµά του, τη δικηγορία, το οποίο αναπόφευκτα είχε µείνει πίσω την περίοδο που αγόρευε ως βουλευτής, ενώ παράλληλα αφιερώνει πολύ περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του και στη µόλις 3,5 ετών κόρη του.

Μετά την «ηχηρή» µεταπήδησή του από το κόµµα του Γιώργου Καρατζαφέρη στη Ν.∆. και