Τρίτη 14 Απριλίου 2015

Χορήγηση υποτροφιών σε μαθητές/τριες της Στ’ τάξης.



Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως το Γυμνάσιο του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, όπως και κάθε χρόνο, θα χορηγήσει υποτροφίες Αριστείας κατόπιν εξετάσεων σε μαθητές και μαθήτριες που θα αριστεύσουν στα μαθήματα της Ελληνικής Γλώσσας και των Μαθηματικών (στην ύλη της Στ΄ Δημοτικού) και επιθυμούν να φοιτήσουν στα Εκπαιδευτήριά μας. 

Προς διευκόλυνσή σας οι εξετάσεις θα διενεργηθούν σε δύο (2) ημερομηνίες, ανάλογα με την επιλογή σας. Συγκεκριμένα μπορείτε να επιλέξετε :

1. Κυριακή 26 Απριλίου 2015 και ώρα 09:00 π.μ ή 
2. Κυριακή 10 Μαΐου 2015 και ώρα 11:00 π.μ 

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου – Λυκείου στη Δροσιά Θέρμης.

Οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στη γραμματεία των εκπαιδευτηρίων μας, στα τηλέφωνα 2310-473-830, 2310-473-885 και 2310-475-723 και ώρες 08:30-14:30.

Επίσης μπορούν να συμπληρώσουν

Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ποια είναι η πραγματική επιδίωξη όσων επικαλούνται την ανάγκη ανασυγκρότησης της σοσιαλδημοκρατίας;



Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία συρρικνώνεται και στην Ελλάδα καταρρέει , γιατί αδυνατεί να συμπορευτεί με το προοδευτικό πόλο δυνάμεων , απέναντι στη νεοφιλελεύθερη επέλαση!


του Χάρη Τσιόκα...

Μόνο οι «εθελοτυφλούντες αξιωματούχοι» , όσοι δηλαδή δεν αντιλαμβάνονται τον «χώρο» ότι έγινε παρακολούθημα του αδίκου "νεοφιλελεύθερου συμβιβασμού" , είναι αυτοί που επιμένουν πως μπορεί να υπάρξει "ανασυγκρότηση" τoυ σοσιαλδημοκρατικού χώρου!


Πρόκειται όμως για μια "αυθαίρετη" επιδίωξη , γιατί αφαιρεί από την πολιτική σκέψη δυο βασικά εργαλεία της διαλεκτικής ανάλυσης !


Το πρώτο εργαλείο είναι η πολιτική αποτίμηση !

Αφορά το γεγονός ότι δεν λαμβάνεται υπ όψιν η πολλαπλώς εκφραζόμενη κοινωνική διάθεση να υψώσει «τείχος» αντιπαράθεσης με τις πολιτικές δυνάμεις που προώθησαν ένα "συμβόλαιο" επιλεκτικής - σωτηρίας" για τους λίγους !

Ο «συμβιβασμός» της (δεξιάς) σοσιαλδημοκρατίας με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές εκφράσεις δεν βρίσκει πολιτική νομιμοποίηση στον προοδευτικό χώρο!

Οι επιλογές της κοινωνίας καταγράφουν πως προκρίνουν πολιτικές δυνάμεις που αναμετρώνται με τους συντηρητικούς συσχετισμούς ,για να τεθεί στο τραπέζι της αντιπαράθεσης η επιδίωξη εφαρμογής ενός άλλου σχεδίου , διαφορετικού απ αυτό που παρήγαγε ύφεση και κοινωνικό διχασμό!

Οι πολίτες λοιπόν προσδιόρισαν το δίπολο της αναμέτρησης! Και με βάση αυτό το δίπολο κάλεσαν τα κόμματα να αυτοπροσδιοριστούν!


Τα προηγούμενα συνηγορούν ότι δεν μπορεί να βρει πολιτική-κοινωνική νομιμοποίηση το εγχείρημα «ανασύστασης» της (δεξιάς) σοσιαλδημοκρατίας ως αυτόνομο σχήμα!

**Γιατί το «αφήγημα» της , οι πολιτικές της επιδιώξεις και οι κοινωνικές στοχεύσεις στηρίζουν τις πολιτικές νεοφιλελεύθερης επέλασης!

**Γιατί καταστρατηγούν τις αρχές, τις επιδιώξεις και τις άξιες με τις oποιες συγκροτήθηκε πλειοψηφικά , ο χώρος του δημοκρατικού σοσιαλισμού ,του ριζοσπαστικού κέντρου και της αριστεράς γενικότερα!

Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό το ερώτημα που αναφέρεται στην Ελλάδα για τη στόχευση της δεξιάς σοσιαλδημοκρατίας και των εκφραστών της:

-- σε ποια κοινωνική βάση μπορεί να απευθυνθεί η «ανασυγκρότηση του σοσιαλδημοκρατικού χώρου» και με ποιες «όμορες» δυνάμεις θα άνοιγε διάλογο όταν οι πολιτικές θέσεις όχι μόνο δεν είναι κριτικά διακριτές προκειμένου να προωθηθεί αξιόπιστη ενδυνάμωση της πολιτικής αλλαγής!, Αντίθετα μάλιστα γίνονται ευθέως αντίπαλες ,δηλαδή υπονομευτικές του εγχειρήματος της πολιτικής επαναδιαπραγμάτευσης για έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη ,δημοκρατία και συνοχή ;;

Το δεύτερο εργαλείο αφορά το γεγονός ότι η προοδευτική εκλογική βάση πλειοψηφικά και πολύπλευρα δείχνει πως απορρίπτει την όσμωση ,

δηλαδή την επικοινωνία με δυνάμεις που οι πολιτικές τους όχι μόνο δεν "σώζουν" αλλά δημιουργούν κοινωνικό-οικονομικό και παραγωγικό διχασμό! 
Ο εκλογικά διάσπαρτος σοσιαλιστικός χώρος επιλέγει να στηρίζει κατά τεκμήριο προοδευτικά - αριστερά και ριζοσπαστικά κόμματα !

Έδειξε με την ψήφο ότι δεν αποδέχεται τον δεξιό εναγκαλισμό !

Η επιλογή αυτή , της εκλογικής βάσης , καταγράφει ότι για τον πυρήνα της σοσιαλιστικής ιδεολογίας δεν μπορεί να διαχωρίζεται η σωτηρία της χώρας απ αυτή των πολιτών και της δημοκρατίας!

Η κοινωνική θέληση όρισε

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΤΡΑΓΩΔΙΑ...


Με μαφιόζικο τρόπο, ώστε να φανεί σαν ατύχημα, άγνωστοι προσπάθησαν... να σκοτώσουν γνωστή δημοσιογράφο και παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων τηλεοπτικού σταθμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δημοσιογράφος, πριν μερικές ημέρες, είχε ένα ατύχημα με το αυτοκίνητό της, όταν «έσπασαν» τα φρένα. Από τον έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι κάποιος (κάποιοι) είχαν κόψει με φαλτσέτα το σωληνάκι με το υγρό φρένων κοντά στον ένα τροχό! Επειδή, τόσο στην ίδια όσο στο συνεργείο αυτοκινήτων μια τέτοια «δολιοφθορά» φάνηκε απίθανη, κλήθηκαν ειδικοί πιστοποιημένοι από ασφαλιστικές εταιρίες εμπειρογνώμονες για να εξετάσουν το κομμένο σωληνάκι. 
Οι εκθέσεις και των τριών καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι βλάβη, χτύπημα από πέτρα ή άλλο αντικείμενο (λόγω της θέσης που κόπηκε), ενώ αποκλείστηκε και η αστοχία υλικού! Σύμφωνα με τους πραγματογνώμονες ο δράστης ήταν «επαγγελματίας» καθώς φρόντισε το κόψιμο να είναι τέτοιο ώστε όταν ξεκινήσει το αυτοκίνητο να μην φανεί ότι έχει πρόβλημα και στη συνέχεια όταν θα ανέπτυσσε ταχύτητα να έμενε ξαφνικά από υγρά και τα φρένα να μην μπορούν να υπακούσουν. Πράγματι ενώ η παρουσιάστρια κατευθυνόταν προς τον τηλεοπτικό σταθμό τα φρένα του αυτοκινήτου «άδειασαν». 
Ευτυχώς στην θέση του οδηγού δεν ήταν η ίδια, αλλά ο αρραβωνιαστικός της, έμπειρος οδηγός, η οποίος πέτυχε να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο πριν το ατύχημα εξελιχθεί σε τραγωδία. Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Δικαιοσύνη (μαζί παραδόθηκαν και οι εκθέσεις των πραγματογνωμόνων) και η αρμόδια εισαγγελέας άσκησε δίωξη για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως κατά αγνώστων και ανατέθηκε στην Ασφάλεια Πειραιά να διεξάγει την έρευνα. Η αστυνομική έρευνα γίνεται σε συνεργασία με την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος (για να ελεγχθούν όλες τις επαφές της παρουσιάστριας στο φιλικό και επαγγελματικό περιβάλλον) ενώ με εντολή του ταξίαρχου Μανώλη Σφακιανάκη ελέγχονται και όλοι οι λογαριασμοί της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ ήδη άρχισαν αν καλούνται για καταθέσεις άτομα που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην έρευνα. Επιπλέον η οικογένεια της συναδέλφου ζήτησε την βοήθεια και του γνωστού ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη. 
Η δημοσιογράφος εργάζεται στο ραδιόφωνο και την τηλεόραση τα τελευταία 20 χρόνια και σήμερα παρουσιάζει δελτία ειδήσεων σε ένα εκ των μεγάλων τηλεοπτικών σταθμών της χώρας. Με την συμβουλή και την συνδρομή της Αστυνομίας και του τηλεοπτικού σταθμού η δημοσιογράφος έχει πάρει περαιτέρω μέτρα ασφαλείας τόσο στο

Η Θεσσαλονίκη πενθεί...

Η Θεσσαλονίκη πενθεί για την εκδημία ενός Ιεράρχη που άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του στην πόλη μας, του μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς Προκοπίου. 
41 χρόνια σεπτής Ποιμαντορίας, 41 χρόνια ανιδιοτελούς προσφοράς και αγάπης προς τον πλησίον, αυτή είναι η πολύτιμη παρακαταθήκη του Ιεράρχη των έργων, του αγαθού Λευίτη που αφιέρωσε εαυτόν στη διακονία της εκκλησίας και της κοινωνίας. 

Η Εκκλησία της Ελλάδος, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, η πόλη του Αγίου Δημητρίου μετρούν μια πολύ σημαντική απώλεια. 

Αιωνία του η μνήμη.

Έλα Κοντά με την Λίνα Κανάκη Τσάνα. Καλεσμένος ο κ.Ιωαννίδης Μανώλης