Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΟΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ


Οι «Γιατροί του Κόσμου» πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Δήμο μας το Σαββατοκύριακο προσφέροντας δωρεάν προληπτική παιδιατρική, οδοντιατρική και εμβολιαστική κάλυψη σε ανασφάλιστα παιδιά 4-12 χρονών.
    Παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας για οικονομικούς και κοινωνικούς λόγους στην περιοχή της Μενεμένης και των Αμπελοκήπων αντίστοιχα, εξετάσθηκαν.   
    Συγκεκριμένα το Σάββατο οι «Γιατροί του Κόσμου» επισκέφθηκαν την περιοχή της Μενεμένης, όπου 58 παιδιά εξετάσθηκαν από τον παιδίατρο, 55 από οδοντίατρο και 41 παιδιά εμβολιάσθηκαν.
    Ενώ την Κυριακή στην περιοχή των Αμπελοκήπων 81 παιδιά εξετάσθηκαν από παιδίατρο, 72 από οδοντίατρο και πραγματοποιήθηκαν 38 εμβολιασμοί.
    Οι δύο αυτές ιατρικές – κοινωνικές δράσεις σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία και η προσέλευση ήταν μεγάλη. Αυτό δείχνει την έκταση και την ένταση του προβλήματος.
    Ο Δήμος μας σε συνεργασία με τους «Γιατρούς του Κόσμου» και με τη vodafone θα επαναλάβει στο άμεσο μέλλον μια ακόμη αντίστοιχη ιατρική δράση και στον Άγιο Νεκτάριο (Δενδροπόταμο) για όλα εκείνα τα παιδιά που είναι άπορα και ανασφάλιστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου