Κυριακή 28 Μαρτίου 2021

Αναδημοσίευση από Liberta-news.gr







Ο Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & συντονιστής COVID-19 του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης απαντά στις ερωτήσεις του libertanews.

Τον Οκτώβριο του 2019 οριστήκατε ξανά Αντιδήμαρχος. Ποιό ήταν το συναίσθημα σας;

Αναλαμβάνοντας την Αντιδημαρχία Διοίκησης και Προσωπικού, τη ραχοκοκκαλιά του δήμου μας, αισθάνομαι αρχικά την ανάγκη να ευχαριστήσω το Δήμαρχο κ. Λάζαρο Κυρίζογλου για την εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο μου. Υπέροχα συναισθήματα ευθύνης, αισιοδοξίας και χαράς. Μάλιστα, ατενίζοντας τις νέες αυτοδιοικητικές προκλήσεις δεσμεύτηκα να ανταποκριθώ πλήρως στις απαιτήσεις και τις υποχρεώσεις που μου έχουν ανατεθεί. Έμελλε ο μήνας των γενεθλίων μου να μου χαρίσει την ευκαιρία να αξιοποιήσω στο έπακρο τις γνώσεις και την αυτοδιοικητική εμπειρία μου.


Είναι απαραίτητη η διαχείριση του προσωπικού σε ένα δήμο;

Η αποτελεσματική διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου Αμπελόκηπων Μενεμένης οδηγεί τόσο στη καλύτερη κατανομή των πόρων όσο και στη βέλτιστη αξιοποίηση των δεξιοτήτων των υπαλλήλων με ορατά και μετρήσιμα αποτελέσματα για το δήμο μας.


Είστε Αντιδήμαρχος και συντονιστής COVID. Τι συμβαίνει με την πανδημία στο δήμο σας;

Από τους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης, ο δήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης έχει την καλύτερη ποσοστιαία θέση με τα λιγότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα #Covid_19 και ευτυχώς τις λιγότερες απώλειες… Εφαρμόσαμε ένα σχέδιο με βάση τις πολλές δράσεις δωρεάν ελέγχου με RAPID TEST, γενική ενημέρωση, δημιουργία πρακτικού οδηγού ιχνηλάτησης και ειδικές απολυμάνσεις παντού. Συνεχίζουμε με προσοχή και επαγρύπνηση στο πλάνο που χαράξαμε για την αντιμετώπιση της πανδημίας και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.


Κ. Ιωαννίδη είστε πολλά χρόνια δίπλα στον κ. Λάζαρο Κυρίζογλου. Πείτε μας δυο λόγια που οφείλεται η μεγάλη αυτοδιοικητική του επιτυχία;

Πράγματι είμαι δίπλα του από την πρώτη στιγμή και στις πέντε θητείες του. Ο Δήμαρχος και Α’ Αντιπρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Λάζαρος Κυρίζογλου είναι ένας εργατικός, πειθαρχημένος και έξυπνος άνθρωπος που έχει αφιερωθεί ολοκληρωτικά στο λειτούργημά του. Εξαιρετικός γνώστης της νομοθεσίας και των αυτοδιοικητικών πρακτικών. Πέτυχε στο έργο του και συνεχίζει δυνατά.

Πετυχημένος ο Κυρίζογλου αλλά κάποια στιγμή έρχεται το πολιτικό τέλος. Θα είστε παρών στην κούρσα διαδοχής;

Το πολιτικό τέλος έρχεται μόνο από τον λαό. Στην προκειμένη περίπτωση θα αργήσει πάρα πολύ αν αναλογιστεί κανείς ότι πήραμε μια παράταξη από το 43% και φτάσαμε στο 70%. Ο κόσμος είναι ευχαριστημένος και το 2023 ο Δήμαρχος και η παράταξη θα είναι και πάλι νικητές.


Κ. Ιωαννίδη είστε 5 τετραετίες εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος. Σας ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή;

Ήμουν 21 ετών, ο νεότερος σε όλη την Ελλάδα, όταν εξελέγην δημοτικός σύμβουλος πρώτη φορά το 2002. Ανέκαθεν παρακολουθούσα τα πολιτικά γεγονότα και είμαι ενεργός πολίτης. Με ενδιαφέρει να προσφέρω στα κοινά για το γενικό καλό του τόπου μας.




Τι είναι για εσάς η ενσυναίσθηση;

Από μικρός έβαζα τον εαυτό μου στη θέση του άλλου –είτε τον συμπαθούσα είτε όχι– για να τον καταλάβω. Προσπαθούσα όντως να καταλάβω γιατί αντιδρά έτσι, γιατί συμπεριφέρεται έτσι, ή ακόμα ακόμα γιατί μιλάει με περίεργο τρόπο. Κι αυτό, νομίζω ότι με βοήθησε σε αρκετά πράγματα στη ζωή μου.






Πείτε μας τρεις λέξεις που σας χαρακτηρίζουν;

Γνώση – Εμπειρία – Αποτελεσματικότητα.




ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

Αντιδήμαρχος Διοίκησης & Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού & συντονιστής COVID-19 του δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και υπεύθυνος του Α Κ.Α.Π.Η. ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ.

Γεννήθηκε το 1981 στους Αμπελόκηπους, όπου και κατοικεί έως σήμερα. Υιός του Γιάννη Ιωαννίδη πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής και της Καίτης Ιωαννίδου-Χρηστίδου πρώην δημοτικής συμβούλου.

Πτυχιούχος του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών Α.Π.Θ. με δύο κύριες ειδικότητες και πολλές ερευνητικές εργασίες.

Κατέχει τίτλο Mεταπτυχιακών σπουδών στην «Ανθρώπινη Απόδοση και Υγεία» του Α.Π.Θ.

Κάτοχος πτυχίων Αγγλικών (proficiency Michigan), Η/Υ (Cambridge), Α’ βοήθειες (BLS) και προπονητικής UEFA A Licence. Επίσης, διπλώματα διαιτησίας ποδοσφαίρου, πετοσφαίρισης και χειροσφαίρισης.

Έχει εκλεγεί Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Αμπελοκήπων το 2002 ως ο νεότερος στην Ελλάδα. Επανεκλέγεται το 2006, το 2010, το 2014 και το 2019 με περισσότερους κάθε φορά σταυρούς προτίμησης.

Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Καθαριότητας το 2007, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού το 2009, Αντιδήμαρχος Διοίκησης 2012, Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Διοίκησης 2014, Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Νέας γενιάς το 2017.

Διετέλεσε Πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Αμπελοκήπων, της 5ης Ε.Σ.Ε, της Δημαρχιακής επιτροπής και ταμίας του Περιφερειακού Εθνικού Αθλητικού Κέντρου (ΠΕΑΚ) Θεσσαλονίκης.

Πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Φοιτητών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών Α.Π.Θ. και μέλος της συγκλήτου Α.Π.Θ.

Ήταν ποδοσφαιριστής στην Α.Ε.Αμπελοκήπων, στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, στις Ελπίδες Αμπελοκήπων κ.α. Πρώην διαιτητής ποδοσφαίρου.

Εργάστηκε ως προπονητής ποδοσφαίρου στους Μπέμπηδες του Κερμανίδη, στον Άρη, στο Καλοχώρι, στον Αστέρα Αμπελόκηπων κ.α. Εργάζεται ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου