Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

ΠΡΩΤΟΙ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ!!!

Το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο τον τίτλο που κατείχε απ' την περσινή χρονιά, επικρατώντας στον μεγάλο τελικό του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Βόλεϊ στα κορίτσια με 3-1 σετ της Σχολής Μωραΐτη. 
Οι αθλήτριες από τη συμπρωτεύουσα ζευγάρωσαν τους τίτλους τους, σε αντίθεση με τις αντιπάλους τους, που δεν κατάφεραν να πάρουν τη ρεβάνς για τον περσινό χαμένο τελικό και πάλι κόντρα στην ίδια ομάδα. 
 

Ο αγώνας ήταν υψηλού επιπέδου με μεγάλες κόντρες, διακυμάνσεις και ανατροπές που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι τον τελευταίο πόντο. Τελικά, νικήτρια ήταν η πιο ψύχραιμη και αποτελεσματική στα κρίσιμα σημεία, ομάδα. Στο πρώτο σετ το Κολλέγιο μπήκε πολύ δυνατά παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα (13-20), αλλά ένα εκπληκτικό σερί από το σερβίς ανέτρεψε τα δεδομένα προσωρινά, αφού οι Θεσσαλονικείς άντεξαν στην αντεπίθεση των αντιπάλων. 

Στο 2ο σετ τα δεδομένα άλλαξαν με τη Σχολή Μωραΐτη να είναι από την αρχή καλύτερη και χωρίς σοβαρά προβλήματα να καταφέρνει να φτάσει στην ισοφάριση. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού με «αιχμή του δόρατος» την Παπάζογλου το Κολλέγιο ήταν σαρωτικό και πήρε κεφάλι στο σκορ με 2-1 σετ. 

Η ομάδα από την Αθήνα δεν θέλησε να πει την τελευταία της λέξη, έδειχνε αποφασιστική να οδηγήσει το παιχνίδι στο τάι μπρέικ. Μάλιστα, έφτασε να προηγείται ακόμα και με 19-12. 
Δεν είχε υπολογίσει όμως την Καρακατσιάνη, η οποία πήγε στο σερβίς και έφυγε μετά από ένα εκπληκτικό σερί 10-0. Με το σκορ γυρνά «τούμπα» , να είναι 19-22 η ψυχολογία πια ήταν με το μέρος του Κολλεγίου που τελικά έφτασε στη μεγάλη νίκη και την κατάκτηση του τίτλου. 

Ο προπονητής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Μανώλης Ιωαννίδης δήλωσε: «Τελικά φέτος όπως και πέρυσι κατακτούμε το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα και πάλι κόντρα στη Σχολή Μωραΐτη η οποία παρουσιάστηκε πολύ καλύτερη από τον περσινό μεταξύ μας τελικό. Το πως όμως ήταν προετοιμασμένη η δικιά μας ομάδα, το καλύτερο ξεκίνημα στον σημερινό αγώνα, αλλά και χθες στον ημιτελικό, αλλά κυρίως η ψυχή και η ψυχραιμία μας οδήγησαν στη νίκη. Ακόμη πιστεύω πως η αποτελεσματικότητα στην πάσα και η ψυχραιμία στο σέρβις είναι ακόμα δύο στοιχεία που μας βοήθησαν να φτάσουμε στον στόχο μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν σε αυτή την άριστη διοργάνωση και σαν Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την προσπάθεια της οργανωτικής επιτροπής».

Ο προπονητής της Σχολής Μωραΐτη Ζώης Καλαμπόκης είπε: «Πολλά συγχαρητήρια στη Θεσσαλονίκη. Τα κορίτσια παρουσιάστηκαν πιο έτοιμα από τα δικά μας, πιο ήρεμα και σίγουρα αξίζουν τη νίκη. Εμείς σήμερα ήμασταν άξιοι της μοίρας μας γιατί στοιχεία όπως είναι η ηρεμία, το να μην κάνεις εύκολα λάθη, το να μην πουλάς την μπάλα και να μην δίνεις εύκολους πόντους, μας έλειπαν στον τελικό. Τέτοιες ήττες βέβαια είναι μαθήματα ζωής, δεν γίνεται πάντα να κερδίζεις, στη ζωή υπάρχουν συνέχεια σκαμπανεβάσματα. Μακάρι τα παιδιά να είναι γερά και να μπορούν να διαβάζουν για να πετύχουν τους στόχους και παράλληλα να μπορούν να παίζουν αυτό το όμορφο άθλημα. Θα ήθελα να τονίσω πως η διοργάνωση είναι συγκλονιστική, ήταν από την αρχή μαζί μας και μπράβο στην Αλεξανδρούπολη που έχει το βόλεϊ εκεί που του αξίζει. Ευχαριστώ πολύ τον κ. Δημητριάδη και όλη την οργανωτική επιτροπή». 

Η αρχηγός της Σχολής Μωραΐτη Σοφία Γκρέκα δήλωσε: «Σήμερα δεν κάναμε καλό παιχνίδι και χάσαμε ουσιαστικά από δικά μας λάθη. Τα κορίτσια από τη Θεσσαλονίκη το εκμεταλλεύτηκαν και δίκαια κέρδισαν. Δεν το πιστέψαμε και γι' αυτό χάσαμε. Η διοργάνωση στην Αλεξανδρούπολη είναι η καλύτερη από αυτές που έχω συμμετάσχει τα τελευταία 3 χρόνια και τους ευχαριστούμε όλους». 

Οι Ελένη Μιλεντίγιεβιτς (Σχολή Μωραΐτη) και Κατερίνα Παπάζογλου (Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης) που είναι συμπαίκτριες στις μικρές εθνικές ομάδες δήλωσαν μετά τη λήξη του ματς. 
Μιλεντίγιεβιτς: «Ξέραμε ότι θα ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι, αλλά πολλά πράγματα στην δικιά μου ομάδα σήμερα δεν βγήκανε κόντρα σε έναν πολύ καλό αντίπαλο. Η υποδοχή δεν πήγε καθόλου καλά και έτσι δεν υπήρχε ανάπτυξη στο παιχνίδι μας. Στο 4ο σετ όταν είχαμε κάνει το 19-12 πιστέψαμε ότι το ματς έχει τελειώσει, δεν δείξαμε ψυχή και έτσι χάσαμε το προβάδισμα μας». 
Όταν της ζητήθηκε να πει λίγα λόγια για την αντίπαλο της την Παπάζογλου είπε: «Η Παπάζογλου είναι πάρα πολύ καλή και ξέραμε ότι δεν θα μπορούσαμε να την ελέγξουμε πολύ. Την κόψαμε σε κάποια σημεία, αλλά δεν καταφέραμε περισσότερα πράγματα, είναι θεά!» 

Με τη σειρά της η Παπάζογλου σχολίασε: «Σήμερα έγινε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Η δικιά μου ομάδα ήταν λίγο καλύτερη, αλλά και η Σχολή Μωραΐτη έπαιξε καλά, αλλά δυστυχώς κάποιος πρέπει να νικήσει και κάποιος πρέπει να χάσει. Στο σετ της ανατροπής προσπαθήσαμε, δεν το εγκαταλείψαμε και έτσι φτάσαμε στη νίκη. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Αθήνας και να μην σταματήσουν να προσπαθούν για το καλύτερο». 
Για την Μιλεντίγιεβιτς είπε: «Πιστεύω ότι έπαιξε πάρα πολύ καλά και θα της έλεγα να συνεχίσει να δουλεύει. Εύχομαι στην ίδια και την ομάδα της ότι καλύτερο».

Τα σετ: 23-25, 25-20, 25-14, 25-21
ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (Καλαμπόκης): Παπασταύρου, Γκρέκα, Σολωμού, Φάκη, Μιλεντίγιεβιτς, Μπανίκα, λ- Οικονομοπούλου (Μπαλογιάννη, Τσιγαρίδα, Νικολογιάννη) 
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (Μανώλης Ιωαννίδης): Τουκμενίδου, Παπάζογλου, Νώτη, Καρακατσιάνη, Αγγελοπούλου, Κομνηνό, λ- Νικολαΐδου, λ- Καραγιάννη (Ξανθοπούλου, Παπαφωτίου, Σαρηγιαννίδου)

Ο τίτλος και στα αγόρια 

Τα πήρε όλα και έφυγε το Ελληνικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, καθώς μετά τη νίκη των κοριτσιών και τα αγόρια πήραν το κύπελλο επικρατώντας με 3-0 σετ της Σχολής Μωραΐτη στον τελικό! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν ανώτερη από την αντίπαλο της και νικώντας με το ίδιο σκορ (25-17) και στα τρία σετ, αναδείχθηκε πρωταθλήτρια των Πανελληνίων Σχολικών Αγώνων Πετοσφαίρισης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τέταρτη τα τελευταία πέντε χρόνια. Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν όλα τα παιδιά, με κορυφαίο τον Κώστα Καπετανίδη που αναδείχθηκε MVP του Πρωταθλήματος.

Ο προπονητής του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης Κώστας Ιωαννίδης δήλωσε μετά τη λήξη του ματς: «Τα παιδιά έπαιξαν καλά και με σοβαρότητα, οπότε ήταν για εμάς μία εύκολη διοργάνωση. Ξέραμε ότι φέτος απέχουμε από τις άλλες ομάδες, σήμερα πανηγυρίζουμε αλλά από αύριο και πάλι το κεφάλι κάτω για να ετοιμάσουμε τον σχεδιασμό για την επόμενη χρονιά, που είναι και χρονιά Παγκοσμίου. Η διοργάνωση ήταν άρτια, είχε κόσμο στο γήπεδο κάτι που δεν περίμενα, πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές». 

Ο προπονητής της Σχολής Μωραΐτη Κώστας Παπακωνσταντίνου είπε: «Τα παιδιά του Ελληνικού ήταν πολύ καλύτερα από εμάς, παίξανε φοβερά, με πάθος. Εμείς το παλέψαμε, προσπαθήσαμε να κάνουμε την υπέρβαση αλλά δεν μας βγήκε. Όλα τα παιδιά και τα δικά μας και της Θεσσαλονίκης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».
Ο παίκτης του Ελληνικού Κολλεγίου Θεσσαλονίκης και πολυτιμότερος της διοργάνωσης, Κώστας Καπετανίδης τόνισε: «Το σημερινό παιχνίδι ήταν πολύ σημαντικό και το περιμέναμε όλη τη σεζόν. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, παίξαμε το παιχνίδι που θέλαμε, πήραμε το σκορ που θέλαμε και από κει και πέρα θα συνεχίσουμε να βελτιωνόμαστε για να γίνουμε καλύτεροι παίκτες. Η διαφορά με τη Σχολή Μωραΐτη ήταν μεγάλη, δεν αγχωθήκαμε σε κανένα σημείο του αγώνα και ξέραμε που βρισκόμασταν. Είμαι πολύ συγκινημένος για το βραβείο του MVP, είναι το δεύτερο μου βραβείο σε Σχολικό Πρωτάθλημα και από κει και πέρα θα προσπαθήσω να βελτιωθώ και ελπίζω με αυτούς τους τίτλους να αναδειχθώ σαν παίκτης».

Τα σετ: 25-17, 25-17, 25-17
ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ (Ιωαννίδης): Χρηστινίδης, Φωτιάδης, Χρηστάκος, Τζιουμάκας, Ζαΐνης, Καπετανίδης, λ- Μπουράκης (Καΐλης, Κουντουρέτης, Τζιάβρας, Τσάτσαλος, Μπούτος) 
ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ (Παπακωνσταντίνου): Παπαδόπουλος, Λαρσινός, Καρράς, Εμμανουήλ, Γαβριήλ, Μπαλούγιος, λ- Αποσκίτης (Νεοφώτιστος, Καφαντάρης, Καριώτης, Κυπραίος, Σπυρόπουλος)


Την 3η θέση σε αγόρια και κορίτσια κατέκτησαν τα Λύκεια της Κύπρου επικρατώντας στο κλειστό γυμναστήριο Φερών με 3-0 σετ τις ομάδες των Λυκείων από την Κω και την Ηλιούπολη αντίστοιχα 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου