Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Oρίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη σύμβουλός σε αναπτυξιακά ζητήματα Μακεδονίας

Προσωπικός σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ ο πρώην γενικός γραμματέας του ΥΠΕΘΑ, Αντώνης Οικονόμου για τα θέματα της Μακεδονίας.

Ένας από τους πλέον στενούς φίλους του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, γίνεται το... μάτι και το... αυτί του νέου προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Μακεδονία. Ο 55άρης Θεσσαλονικιός δικηγόρος, Αντώνης Οικονόμου, πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ορίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη σύμβουλός του σε αναπτυξιακά ζητήματα Μακεδονίας.


Λίγες μέρες μετά τον ορισμό του βουλευτή Β' Θεσσαλονίκης, Θεόδωρου Καράογλου, στη θέση του τομεάρχη Μακεδονίας – Θράκης, ο κ. Οικονόμου αναλαμβάνει το ρόλο του δεξιού χεριού, του προσωπικού συμβούλου του προέδρου της ΝΔ στην περιοχή, η οποία άλλωστε είναι από τις δυο πιο σημαντικές περιοχές της χώρας.


Ο κ. Οικονόμου θήτευσε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, τόσο επί υπουργίας Πάνου Παναγιωτόπουλου (ως ειδικός γραμματέας), όσο και επί Δημήτρη Αβραμόπουλου. Ο κ. Σαμαράς τον εμπιστευόταν απόλυτα, διότι ήταν προσωπικός φίλος του, ενώ η καλή και στενή τους σχέση συνεχίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό.




Καλές είναι οι σχέσεις του και με τον κ. Καράογλου, με τον οποίο προφανώς θα υπάρχει συνεργασία.




Ο κ. Οικονόμου αναμένεται να έχει αυξημένο ρόλο σε ό,τι αφορά στα κομματικά θέματα, στη στελέχωση του μηχανισμού, στις εκλογές των νομαρχιακών και τοπικών οργανώσεων πριν από το 10ο Συνέδριο της ΝΔ στα μέσα Απριλίου, αλλά και στα ψηφοδέλτια, ειδικά σε επίπεδο επιλογής προσώπων.




Στις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές στήριξε την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον πρώτο γύρο και την υποψηφιότητα του κ. Μητσοτάκη στο δεύτερο.




Πριν από δυο χρόνια παντρεύτηκε την Ελένη Ζαφειρίου, πρώην σύζυγο του βουλευτή Α' Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Κώστα Γκιουλέκα.




Πηγή: http://voria.gr/article/to-dexi-cheri-tou-kiriakou-mitsotaki-stin-makedonia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου