Κυριακή 29 Απριλίου 2018

Τρέχουμε για τα στρατόπεδα της δυτικής Θεσσαλονίκης



Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Σχολικών Μονάδων Δήμων Αμπελοκήπων Μενεμένης και Παύλου Μελά, αθλητικοί, πολιτιστικοί, περιβαλλοντικοί, καθώς και σύλλογοι πολιτικής προστασίας, ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση των δύο Δήμων και του Συλλόγου Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάμψη» και παρευρέθησαν στη Μονή Λαζαριστών, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Απριλίου 2018, στην ενημερωτική συνάντηση - παρουσίαση του Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη».
Ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης καλωσόρισε τους εκπροσώπους των συλλόγων και αναφέρθηκε στην υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά (Οκτώβριος 2017), στις στοχευμένες πρωτοβουλίες για την χρηματοδότηση των μελετών σχετικά με την ανάπλαση της έκτασης και την εξέλιξή της σε Μητροπολιτικό Πάρκο, ενώ αναφέρθηκε και στην πρόσφατη ποινική δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος του ίδιου και του προκατατόχου του Δημάρχου Διαμαντή Παπαδόπουλου για την υπόθεση του Καρατάσιου. Σε ότι αφορά στον Αγώνα επεσήμανε την πρόθεση των δύο Δήμων να διευρυνθεί η οργανωτική βάση και να συνδιοργανωθεί το μεγάλο αθλητικό γεγονός από όλους τους Δήμους της Δυτικής Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα της απόδοσης των στρατοπέδων στις κοινωνίες των πολιτών και στους εκάστοτε Δήμους.
Ο Λάζαρος Κυρίζογλου ως Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης αλλά και ως Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, έκανε μια αναδρομή στο ιστορικό των στρατοπέδων της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ έκανε ειδική μνεία για τις περιπτώσεις των πρώην στρατοπέδων της Δυτικής Θεσσαλονίκης και την παράνομη απόφαση που μεταβίβαζε στο ΤΑΙΠΕΔ τους χώρους των στρατοπέδων «Μεγάλου Αλεξάνδρου» και «Παπακυριαζή». Επίσης αναφέρθηκε στην υπόθεση του πρώην στρατοπέδου Ζιάκα και την αντίθεσή του για παραχώρηση στην Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης (Λαχαναγορά), ενώ στάθηκε σε ζητήματα που έχουν να κάνουν με την υπερτοπικότητα των χώρων των πρώην στρατοπέδων και την ανάγκη για ενότητα και αποφασιστικότητα, ώστε να ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραχώρηση των στρατοπέδων, όπως και οι χρηματοδοτήσεις για τα έργα αξιοποίησής τους για χρήσεις κοινής ωφέλειας και κοινωνικών υποδομών.
Οι δύο Δήμαρχοι εξέφρασαν την απόλυτη ικανοποίησή τους για το γεγονός ότι ο φετινός αγώνας περιλαμβάνει μια πρωτοβουλία με βαθύτατο κοινωνικό αποτύπωμα: την προώθηση του μηνύματος ότι ο παιδικός καρκίνος μπορεί να ιαθεί και τη στήριξη της Λάμψης.
Η εκπρόσωπος της Λάμψης Κατερίνα Παρασκευαϊδου, Μέλος του ΔΣ, Ιατρός, μητέρα του μικρού Γιάννη, ξεκίνησε με το ιστορικό της ίδρυσης του συλλόγου και τόνισε ότι τα παιδιά που νοσούν και το οικογενειακό τους περιβάλλον δεν αξίζουν τον οίκτο, γι αυτό και αποδέχτηκαν με χαρά τη συμμετοχή σε αυτό τον Αγώνα όπως και σε κάθε δρώμενο που συνδέεται με χαρούμενες στιγμές. Η Λάμψη έχει κερδίσει το σεβασμό και αγωνίζεται για μια ζωή με αξιοπρέπεια και καλύτερες συνθήκες για όλα τα παιδιά του κόσμου, όπως και η διεκδίκηση των πρώην στρατοπέδων και η αξιοποίησή τους με τη δημιουργία χώρων πρασίνου, άθλησης και υποδομών αναψυχής που αναβαθμίζει τις περιοχές και βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών.
Ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά Ιωσήφ Αράπογλου στάθηκε στη δύναμη των συνεργασιών όχι μόνο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων, αλλά και ως μια καλή πρακτική που θα διασφαλίσει πιο εύκολα ένα καλύτερο αύριο για όλους, ενώ επαίνεσε τη Λάμψη που με ουσιαστικό κοινωνικό έργο, βοηθά την κοινωνία μας να βλέπει κατάματα τα προβλήματα και τις δυνατότητες άμβλυνσης αυτών.
Ο Αντιδήμαρχος για θέματα Αθλητισμού και Νέας Γενιάς του Δήμου Αμπελοκήπων - Μενεμένης Μανώλης Ιωαννίδης, σημείωσε ότι οι δύο Δήμοι και ο Σύλλογος Λάμψη εκπέμπουν σε όλη την πόλη διεκδικητικό και αθλητικό μήνυμα, αλλά και μήνυμα πίστης και θέλησης για ζωή, αντλώντας δύναμη από τα παιδιά που δίνουν τη μάχη τους με τις νεοπλασματικές ασθένειες.

Δια στόματος του Διευθυντή καθημερινότητας και υποστήριξης των κοινωνικών ομάδων Δήμου Παύλου Μελά Στάθη Αναστασιάδη, ανακοινώθηκε ότι έγινε αποδεκτό το αίτημα των δύο Δήμων προς το Δήμο Θεσσαλονίκης για χρήση χώρου μπροστά στο Πάρκο κυκλοφοριακής Αγωγής στη Νέα παραλία, δίπλα στο Ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς, την Κυριακή 6 Μαϊου 2018 και ώρες 11.00 – 14.00.
Έτσι μια εβδομάδα πριν τη διεξαγωγή του Αγώνα, θα προωθηθεί επικοινωνιακά το γεγονός στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, από τους διοργανωτές, με την αρωγή της Φιλαρμονικής της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης ΙΡΙΣ του Δήμου Παύλου Μελά που με το μαέστρο Άγγελο Καραπινίδη θα επενδύσουν μουσικά την πρωτοβουλία ενημέρωσης των διερχόμενων πολιτών.
Οι Δήμοι Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Παύλου Μελά, και ο Σύλλογος Γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες Βορείου Ελλάδος «Λάμψη», ευχαριστούν το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Πέτρο Λεκάκη και Οικονομικών Άννα Αγγελίδου, για την αποδοχή του αιτήματος.

Τα υπηρεσιακά στελέχη των δύο δήμων Αστέριος Γκούμας και Ματθαίος Καϊσίδης αναφέρθηκαν στα οργανωτικά θέματα, τις ατομικές και ομαδικές εγγραφές και απάντησαν στις ερωτήσεις του κοινού.
Παρόντες στην εκδήλωση Αντιδήμαρχοι, Γενικοί Γραμματείς, Εντεταλμένοι, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι και οι μεγάλοι πρωταγωνιστές των δρομικών αγώνων, εκπρόσωποι των συλλόγων, στους οποίους δόθηκε σχετικό ενημερωτικό υλικό (folder με την αφίσα, την προκήρυξη κ.α.), ενώ προσφέρθηκαν κεράσματα και ροφήματα.

Ο Αγώνας «Τρέχω για τα στρατόπεδα μαζί με τη Λάμψη» θα διεξαχθεί την Κυριακή 13 Μαϊου 2018, υποστηρίζεται από τον Α.Σ. Ολυμπιακή Δομή και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης.
Η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλες τις ηλικίες και θα διεξαχθεί με ηλεκτρονική χρονομέτρηση.
Περιλαμβάνει διαδρομές 10 χλμ, 5χλμ που θα ενώνουν τα πρώην στρατόπεδα Μεγάλου Αλεξάνδρου, Παύλου Μελά και Καρατάσιου (ώρες έναρξης 11.00 πμ και 11.30 πμ), καθώς και διαδρομές, 2 χλμ, 2 χλμ δυναμικού βαδίσματος και 2 χλμ για ΑΜΕΑ (ώρα έναρξης 11.40) που θα έχουν όπως και πέρυσι αφετηρία και τερματισμό αυτά του Παύλου Μελά και του Καρατάσιου.

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει και θα συνεχιστούν μέχρι την Τετάρτη 9 Μαϊου 2018.
Πληροφορίες για την πρωτοβουλία των δύο Δήμων στα αρμόδια Τμήματα Αθλητισμού. 
Δήμος Παύλου Μελά: Τμήμα Αθλητισμού, Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη, 
2313 302-916, 960, 961, www.pavlosmelas.gr, athlitismos@pavlosmelas.gr
&
Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Γραφείο Αθλητισμού, 28ης Οκτωβρίου 157, Αμπελόκηποι, 2310725775, 2310 727775, www.ampelokipi-menemeni.gr, athletics@ampelokipi-menemeni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου