Δευτέρα 18 Ιουνίου 2018

Κυρίζογλου: Δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτό που υπογράφτηκε στις Πρέσπες



Για τη χθεσινή υπογραφή της συμφωνίας για το ονοματολογικό των Σκοπίων, μίλησε ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης, Λάζαρος Κυρίζογλου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

Ο κ. Κυρίζογλου υπογράμμισε αρχικά στο "Fair Play 96,1": «Μήπως στο τέλος ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μας δίνει και πιστοποιητικά δημοκρατικότητας; Στα ραδιόφωνά τους γίνεται μία εκπομπή για τραγούδια και γίνεται συριζαϊκή προπαγάνδα. Πήγε πολύς κόσμος με λεωφορεία από τους Αμπελόκηπους στις Πρέσπες. Το ζήτημα προέκυψε μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την κατάρρευση του δικτάτορα Τίτο. Έκτοτε καμία ελληνική κυβέρνηση δε δέχθηκε να βάλουν την ονομασία «Μακεδονία» στο όνομά τους και να αποκαλούνται Μακεδόνες, κάτι που βρίσκεται στην καρδιά του αλυτρωτισμού τους. Αφού η γλώσσα τους δεν έχει καμία σχέση με την ελληνική, γιατί θέλουν να ονομαστεί μακεδονική;».

Και πρόσθεσε: «Η Κυβέρνηση έδειξε επιλεκτικά σκληρή αντιμετώπιση προς τους διαδηλωτές στις Πρέσπες, έχει μεγάλη ευθύνη το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Αλήθεια, επιδεικνύει το ίδιο ενδιαφέρον και το ίδιο ζήλο όταν οι αναρχικοί πήγαν να κάψουν ζωντανούς τους αστυνομικούς στην κλούβα μπροστά από το Πανεπιστήμιο; Στο ζήτημα της διακίνησής των ναρκωτικών στο Πανεπιστήμιο, στην πατρίδα μας, κινείται αυτεπάγγελτα η Αστυνομία; Ήταν μία απαράδεκτη στάση η χρήση χημικών».

Ο δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κατέληξε ως εξής στον "Fair Play 96,1": «Αισθάνομαι ως Έλληνας πολίτης που πιστεύω στην πλουραλιστική πολυκομματική δημοκρατία. Αναρωτιέμαι… γιατί να μη συνεδριάσει το Υπουργικό συμβούλιο ή το Κοινοβούλιο; Γιατί θέλουν… και το σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη. Κοινώς και η Κυβέρνηση να μην πέσει και να μπει η υπογραφή, χωρίς να τεθεί ζήτημα δεδηλωμένης. Δυστυχώς πολιτική απάτη, με συνέπειες πολιτικές, δεν υπάρχει. Ο κ. Κοτζιάς έχει γνώση της ιστορίας, όμως βρίσκεται σε μία αποστολή. Οι ΗΠΑ έχουν ένα τεράστιο κτίριο στην πρωτεύουσα των Σκοπίων, που είναι και πρεσβεία και βάση. Το ίδιο και το ΝΑΤΟ και η Γερμανία. Όλοι αυτοί μπήκαν σε μία ζυγαριά στη συμφωνία κι έτσι υπογράφηκε το κείμενο. Αυτοί που έλεγαν «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο», σήμερα επαινούνται από τις ΗΠΑ και τη Μέρκελ, και μάλιστα θριαμβολογούν για το ότι επαινούνται. Ο ελληνικός λαός κατάλαβε και ενημερώθηκε. Εμείς δεν πρόκειται να αποδεχθούμε αυτό που συνυπέγραψε με τα Σκόπια ο κ. Κοτζιάς. Οι Σκοπιανοί θέλανε την αυτονόμηση της Μακεδονίας, με πρωτεύουσα τη… Σολούν. Εμείς, δηλαδή, θα ετεροκαθοριζόμαστε με βάση αυτά που θέλουν αυτοί; Και θα μιλάμε σερβικά και βουλγαρικά; Αντί η Κυβέρνηση να αξιοποιήσει τη γλωσσολογική διάσκεψη του 1977, αντί να αξιοποιήσει το Βουκουρέστι, χρησιμοποίησε άλλα κείμενα. Αυτά είναι… σχιζοφρενικά πράγματα. Γιατί να πιστέψω τον κ. Τσίπρα και τον κ. Κοτζιά και να μην πιστέψω τα μάτια μου τα ίδια και τον γλωσσολόγο τον κ. Μπαμπινιώτη;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου