Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στην 181 ΜΚ/Β ''ΧΩΚ '' Ο Α/ΓΕΕΘΑ για τη ''Γενέθλια ημέρα της Μοίρας ''ΧΩΚ ''



Είχα την ιδιαίτερη τιμή να παρευρεθώ στη ''Γενέθλια ημέρα της 181 ΜΚ/Β ''ΧΩΚ '' και να συναντηθώ ξανά μετά την κατάθεση στεφάνων στο Ζειτελινκ με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο.















Επίσης, είχα ιδιαίτερη συζήτηση με τον τότε διοικητή μου Σχης (ΠΒ) Ρουμάνη Γρηγόρη.















Στην 181 ΜΚ/Β ''ΧΩΚ '' Ο Α/ΓΕΕΘΑ για τη ''Γενέθλια ημέρα της Μοίρας ''ΧΩΚ ''

''40 χρόνια εμείς φυλάμε τους Ουρανούς της Μακεδονίας μας '' 
Στην 181 ΜΚ/Β ΄΄ΧΩΚ΄΄ βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Α/ΓΕΕΘΑ για τον Εορτασμό της ''Γενέθλιας ημέρας'' της Μοίρας !

Η Μοίρα που είναι η αντιαεροπορική Ασπίδα της Μακεδονίας και όχι μόνο
είναι η πρώτη Μοίρα του Συστήματος ΄΄ΧΩΚ΄΄ που αγοράστηκε αποκλειστικά από Εθνικούς Πόρους και σχεδιάστηκε να λειτουργεί ώς το μακρύ χέρι του ΓΕΕΘΑ εναντίον των εχθρικών αεροσκαφών !


Στο κτίριο της Διοίκηση της Μοίρας που βρίσκεται στο βουνό που δεσπόζει την πόλη της Θεσσαλονίκης αντάμωσαν εκτός των άλλων και οι Αξιωματικοί που υπηρέτησαν στην Μοίρα ώς ΤCO-TCA και Τεχνίτες RADAR και θυμήθηκαν στιγμές που έζησαν στη Μοίρα
της Μακεδονίας !


Ο Α/ΓΕΕΘΑ στάθηκε ειδικά σε ένα λεύκωμα με φωτογραφίες από τις δραστηριότητες της Μοίρα την δεκαετία 1990-99 που ήταν και η ποιο παραγωγική δεκαετία της Μοίρας όπου πέτυχε ρεκόρ ΝΑΤΟ στις βολές στο Πεδίο Βολής Κρήτης αξιολογούμενη από Αξιολογητές του ΝΑΤΟ !



Ο Α/ΓΕΕΘΑ έχει υπηρετήσει στη Μοίρα ως TCO και ως διοικητής της 181 ΜΚ/Β Μοίρας ''ΧΩΚ ''! (Φώτο μπροστά απο το θρυλικό RADAR ερεύνης CWW της Μοίρας που σε όλες τις ασκησεις και τις βολές έπιανε τους στόχους απο ...)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου