Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Συνεργασία Τζιτζικώστα-Άνθιμου για την καταπολέμηση της φτώχειας

Συνάντηση με τον μητροπολίτη είχε σήμερα ο περιφερειάρχης Κ. Μακεδονίας
Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού βρίσκεται στο επίκεντρο της συνεργασίας του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, όπως τόνισαν οι ίδιοι στη συνάντηση που είχαν.

Ο κ. Άνθιμος επισκέφθηκε τον κ. Τζιτζικώστα στο γραφείο του και του «έκανε ποδαρικό», καθώς ήταν η πρώτη επίσκεψη, μετά τις εκλογές, όπως παρατήρησε ο Περιφερειάρχης.

Ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι οι δράσεις της Περιφέρειας θα έχουν στόχο τη δημιουργία δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, με αξιοποίηση ευρωπαϊκών (ΕΣΠΑ και ΣΕΣ) και μη κονδυλίων, ενώ ο κ. Άνθιμος αναφέρθηκε στα συσσίτια που οργανώνει καθημερινά η Μητρόπολη και σημείωσε ότι υπάρχει μια απαίτηση του λαού να τελειώσει το συντομότερο δυνατό η κρίση που μαστίζει τη χώρα και να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια.

Και οι δυο αναφέρθηκαν στην ανέγερση του νέου κτιρίου που θα στεγάσει το Χαρίσειο Γηροκομείο Θεσσαλονίκης, λέγοντας ότι η εξέλιξη του έργου είναι ικανοποιητική.

Ο Μητροπολίτης ενημέρωσε τους δημοσιογράφους για την πρότασή του να ανεγερθεί ένα κέντρο περίθαλψης χρονίων πασχόντων και ατόμων με ειδικές ανάγκες, δυναμικότητας 150 κλινών, σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από το δημόσιο στη Μητρόπολη για 40 χρόνια, στην οδό Λαμπράκη, όπου βρίσκονταν οι εγκαταστάσεις του οικοτροφείου «Αλέξανδρος».

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε ότι θα εξεταστούν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του έργου από το νέο ΕΣΠΑ (ΣΕΣ) και ανάλογα θα αποφασίσουν αν θα προχωρήσει ή όχι. Για την ώρα, η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο των μελετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου