Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Το φαινόμενο Κωνσταντίνος Καραμανλής



Του Δημήτρη Νάτσιου

Η ανάγκη να στηρίξουμε ηγέτες που λένε την αλήθεια...

Ακούσαμε πολλά το βράδυ του Σαββάτου 6 Δεκεμβρίου στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα «Κ. Καραμανλής» στη εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στον συμπατριώτη μας πολιτικό Κωνσταντίνο Καραμανλή. 

Το κυριότερο και σημαντικότερο ήταν ότι υπήρξε πολιτικός της δράσης με κυριότερη αρετή ότι έκανε πράξη τα όσα διακήρρυτε. Αυτή η συνέπεια του ανθρώπου- πολιτικού, αυτό που λέμε για έναν άνθρωπο λίρα εκατό ήταν αυτό που έκανε τον Καραμανλή ξεχωριστό, μοναδικό ηγέτη. Δεν ξέρω αν θα γεννηθεί σήμερα ένας τέτοιος πολιτικός που θα εμπνεύσει και κυρίως ενοποιήσει προς το ίδιο σημείο τις προσπάθειες πολλών ανθρώπων. Ακόμη και αν προβάλλει ένα τέτοιο πολιτικό πρόσωπο πρέπει να του δοθεί ο πολιτικός χρόνος, η νομιμοποίηση να πετύχει τους στόχους του και τα οράματα του.

Πιθανόν όλα αυτά να είναι ευχές σαν και αυτές που κάνουν όλοι οι άνθρωποι που είναι σε απόγνωση και αναζητούν τον απομηχανής θεός για να τους σώσει. Στο «Σ.Θ.» ο Μανώλης Κοττάκης δήλωσε ότι ο κόσμος πρέπει να αναζητά ηγεσίες όχι μόνο στην κορυφή αλλά σε όλα τα επίπεδα της ζωής. Αμφιβάλλω βέβαια αν μπορεί να επιτευχθεί κάτι τέτοιο ποτέ και όχι η ευχή προτροπή του λέγεται από πολλούς για λαϊκή κατανάλωση. Αυτό που αντιλαμβάνομαι όμως είναι ότι για να γίνει η Ελλάδα σωστό κράτος πρέπει να συμβάλλουν όλοι. Μπορεί οι σκέψεις μου αυτές να κουράζουν όμως δεν βλέπω άλλο δρόμο για να μπορέσει να βγει το κάρο από τη λάσπη. Και κάτι τελευταίο: Η Δημοκρατία είναι το καλύτερο πολίτευμα αλλά απευθύνεται σε ενημερωμένους και όχι σε παρασυρόμενους πολίτες. Η δύναμη της ψήφου είναι καθοριστική και η ευθύνη του ψηφοφόρου προσωπική και ατομική.

sertharros.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου