Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

H ΓΓΑ" πέρασε τροπολογία υπέρ των σωματείων. Ευγε Γιάννη Ανδριανέ.



Με τροπολογία που πέρασε το βράδυ της Δευτέρας (22/12) από τη Βουλή, δίνεται λύση στο πρόβλημα που προέκυψε με την εκταμίευση της επιχορήγησης προς τα ερασιτεχνικά σωματεία του ποδοσφαίρου επειδή η ΕΠΟ στερούνταν φορολογικής ενημερότητας.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Ανδριανός, αυτός που σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΠΟ «καλύπτει το παρακράτος που λειτουργεί στην ΓΓΑ και μισεί το ποδόσφαιρο», κατέθεσε τροπολογία στην οποία αναφέρεται ότι «παρέχεται η δυνατότητα στη ΓΓΑ να επιχορηγεί απευθείας τα αθλητικά σωματεία και τις Ενώσεις χωρίς τη μεσολάβηση της οικείας Ομοσπονδίας εφ΄όσον αυτή δεν είναι φορολογικά ενήμερη".

Με αυτόν τον τρόπο παρακάμπτει την ΕΠΟ και ανοίγει τον δρόμο για να δωθούν τα χρήματα στα σωματεία μέσω των ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Η τροπολογία έχει ως εξής:

«Στο τέλος της παραγράφου 1 του άρθρου 50 του νόμου 2725/99 προστίθεται εδάφιο ως εξής: Στην περίπτωση που αθλητική ομοσπονδία δεν είναι φορολογικά ενήμερη, η κατανομή επιχορηγήσεων της παρούσης παραγράφου σε αθλητικά σωματεία και ενώσεις διενεργείται κατά κλάδο άθλησης από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του αρμόδιου για τον αθλητισμό Υπουργού».

Πλέον, μετά την δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως θα ξεκινήσει η απαιτούμενη σχετική διαδικασία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου