Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Παύλος Μελάς – Ηρακλής Αμπελοκήπων 0-1



Την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου πήρε ο Ηρακλής Αμπελοκήπων, καθώς επικράτησε του Παύλου Μελά στο γήπεδο της Σταυρούπολης, με τελικό σκορ 0-1.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν ορεξάτοι και στο 9’ χάσανε την πρώτη τους ευκαιρία. Ο Νερσεσιάν βρήκε με πολύ ωραία μπαλιά τον Ιωαννίδη, με το σουτ του τελευταίου όμως να απομακρύνεται προ της γραμμής από τους αμυνόμενους. Στο 23’ ο Αρσενίδης έπιασε το σουτ στην κίνηση λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα (24’), ο Φωτιάδης επιχείρησε απευθείας εκτέλεση φάουλ, η οποία κατέληξε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Πόπη. Οι Αμπελοκηπιώτες βγάλανε ακόμα μία φάση στο 28’, με τον Metaj να σεντράρει από τα αριστερά, τον Τσεκερίδη να πιάνει την κεφαλιά, αλλά την προσπάθεια να καταλήγει εκτός εστίας. Στο 35’ σε φάση διαρκείας για τους Σταυρουπολίτες, ο Σταμάτης ως τελικός αποδέκτης έκανε την κεφαλιά, όμως και αυτή η προσπάθεια κατέληξε εκτός. Στην τελευταία φάση του ημιχρόνου στο 44’ ο Αρσενίδης, πήγε να σκοράρει με το κεφάλι από το ύψος του πέναλτι, με τον Τσιαμπέρα να βλέπει τη μπάλα να περνάει εκατοστά δίπλα από την αριστερή του δοκό.

Ο «Στρατηγός» συνέχισε με την ίδια διάθεση και στην επανάληψη, με το εκτός περιοχής σουτ του Αρσενίδη στο 60’ να μπλοκάρεται με δεύτερη προσπάθεια από τον Τσιαμπέρα. Ένα μόλις λεπτό αργότερα (61’), οι γηπεδούχοι χάσανε την μεγαλύτερη ευκαιρία της αναμέτρησης μέχρι εκείνο το σημείο. Ο Πλίκας με το κεφάλι έβγαλε τον Σταμάτη φάτσα με το τέρμα, με τον κίπερ του Ηρακλή Αμπελοκήπων να λέει όχι, κάνοντας την απόκρουση του αγώνα. Κόντρα λοιπόν στη ροή του παιχνιδιού, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 62’. Ο Σιώμος υποδέχθηκε την πολύ ωραία βαθιά μπαλιά που του έγινε από το χώρο του κέντρου και τετ-α-τετ με τον Πόπη δεν δυσκολεύτηκε με πλασέ να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Χάρη σε αυτό το τέρμα, οι Αμπελοκηπιώτες πήραν ψυχολογία και απείλησαν ξανά στο 82’. Ο Φωτιάδης σούταρε με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε, του ξαναστρώθηκε, αλλά το σουτ αυτή τη φορά με το δεξί, κατέληξε άουτ. Στο 45’ ο Παύλος Μελάς ζήτησε πέναλτι, καθώς οι άνθρωποί του θεώρησαν ότι μετά από κόρνερ η μπάλα βρήκε σε χέρι αντιπάλου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να κυνηγάνε λυσσαλέα το γκολ της ισοφάρισης, χάνοντας σούπερ ευκαιρία να το πετύχουν στο 94’. Ο Ιωαννίδης σέντραρε από τα δεξιά, με τον Λιοτατή να πιάνει την κεφαλιά από το ύψος της βούλας, αλλά τη μπάλα να μην του κάνει το χατίρι, προσκρούοντας στη βάση του αριστερού δοκαριού.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα των Αμπελοκήπων να πανηγυρίζει την πρόκριση στην επόμενη φάση και αυτή της Σταυρούπολης να διαμαρτύρεται έντονα στον κ. Μπάτζιο για τις διαιτητικές αποφάσεις του.

Τα παραλειπόμενα: Οι διοικούντες του Παύλου Μελά, εκτός από τη φάση που ζήτησαν πέναλτι σε χέρι αντιπάλου, διαμαρτύρονται για δύο ακόμη περιπτώσεις. Η πρώτη αφορά φάουλ πάνω στον Λιοτατή, για το οποίο ζητάνε την εσχάτη των ποινών, ενώ καταλογίστηκε φάουλ εκτός περιοχής. Η δεύτερη αφορά αγκωνιά αντιπάλου πάνω στον Πλίκα και μη αποβολή του «δράστη». Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως το σωματείο της Σταυρούπολης εξέφρασε και τηλεφωνικά τα παράπονά του στην Ένωση.



Παύλος Μελάς (Γ. Τσάρτσαλης): Πόπης, Νερσεσιάν, Κιομιρτσόγλου, Πλίκας (78’ Δασκουλίδης), Χατζηχαριστός, Γκουβάρας, Φειδάκης (70’ Λιοτατής), Τσολαρίδης, Αρσενίδης (87’ Παναγιωτίδης), Σταμάτης, Ιωαννίδης

Ηρακλής Αμπελοκήπων (Ν. Παπανώτας): Τσιαμπέρας, Σαμανίδης, Μπάτμας, Δημητρακόπουλος, Ιωαννίδης, Βόσδου, Τσεκερίδης, Παρασκευαΐδης, Σιώμος, Φωτιάδης, Metaj

Διαιτησία: Μπάτζιος (Παπακίπης – Παπαδόπουλος)

Πηγή:erasitexnika

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου