Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΧΩΡΟ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ

 ΠΡΟΣ : M.M.E.

To Δελτίο τύπου των «Πολιτών σε δράση» με τίτλο «Καταφύγιο θανάτου για τα αδέσποτα στο Δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης» είναι κακόβουλο και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Γίνεται με πρόθεση διαστρέβλωσης της αλήθειας, με στείρα αντιπολιτευτική διάθεση, χωρίς ίχνος φιλοζωικής ευαισθησίας.

Ο Δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης έλυσε ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα που αντιμετώπιζε επί πολλά χρόνια και παρέμεινε άλυτο. Δημιούργησε ένα ειδικό χώρο φιλοξενίας, παραμονής και σίτισης αδέσποτων ζώων (σκυλιά και γάτες) στην περιοχή του πρώην εργοταξίου καθαριότητας, στη Δημοτική Κοινότητα Μενεμένης. Για την αντιμετώπιση του συγκεκριμένου προβλήματος υπήρξε και εξακολουθεί να υπάρχει συνεργασία του Δήμου με τον σύλλογο «Αδέσποτη Ματιά». τηλ. επικοινωνίας : 2310 724617 (δήμου).

Τώρα πλέον τα αδέσποτα, δεν κυκλοφορούν πεινασμένα, αστείρωτα και απροστάτευτα έχουν βρει φροντίδα. Ήδη στειρώθηκαν, είναι χορτάτα και ζουν σε περιβάλλον προστατευμένο, έχουν βρει στέγη φιλόξενη, με φώς, νερό και τροφή.

Η λειτουργία των εγκαταστάσεων φιλοξενίας
των αδέσποτων ζώων μετράει μόλις δύο μήνες. Σίγουρα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης και συνεχίζουμε την προσπάθειά μας προς αυτή την κατεύθυνση, με πραγματική ευαισθησία προς τα ζώα.

4 σχόλια:

  1. Ποσά λεφτά έχετε δώσει σε τροφές. Δεν μας λέτε κ εμάς να ξέρουμε; Γιατί εμείς βάζουμε κάθε εβδομάδα χρήματα ως φίλοι της Φιλοζωικής για να μπορούν να ταΐζονται τα ζωάκια. Θα σας πρότεινα επίσης να διαβάσετε λίγο τις προδιαγραφές που πρέπει με βαση τον νομο ένα καταφύγιο ζώων κ μετά να μιλάτε. Το πρόβλημα που λυσατε δεν ειναι των ζώων αλλά των συ δημοτών σας που μη στειρωνοντας τα ζωα τους πέραν τα κουτάβια κ μετά γίνονται αδέσποτα. Οι εικόνες που βλέπουμε από τις φωτο κ από κοντά ειναι ντροπή κ αίσχος. Πρέπει να επέμβει εισαγγελέας κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπευσατε να ..... προσφερετε 600 κιλα τροφη, μολις πηρε εκταση το θεμα???? και να υποσχεθειτε οτι θα ξεκινησουν εργασιες αμεσα!!!! Γνωριζουμε ποιος συντηρει αυτα τα ζωα, και μεχρι σημερα καμια σχεση μ αυτο δεν ειχατε!!! και την συνεργασια με την αδεσποτη ματια την αναφερετε... μα ποια συνεργασια??? οτι εγινε εγινε μεταξυ ατομων.... πολυ εσφαλμενα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΘΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙΣ ΕΠΩΝΥΜΑ ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΚΟΥΣΑΜΕ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΥΛΑΚΙ ΑΠΟ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ..... ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΝΙΓΜΕΝΟ ΚΑΘΩΣ ΞΕΒΡΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΣΕ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗ ΠΤΩΜΑ ΤΟΥ, ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΦΥΛΑΚΤΟ ΦΡΕΤΙΟ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΟ ΨΑΧΝΑΝΕ 2 ΜΗΝΕΣ.... ΚΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ, ΠΝΙΓΗΚΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ ΕΚΕΙ.... ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ...... ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ!!! ΤΑ ΖΩΑ ΠΟΥ ΧΑΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΑΔΟ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ. ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΧΩΡΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΕΝΤΑΦΙΑΣΜΟ ΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ???? Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΚΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΠΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή