Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΡΙΤΩΝΑ ΑΡΣΕΝΗ ΣΤΟ 
ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ


     
Το πρώην Στρατόπεδο «Μέγας Αλέξανδρος» του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης επισκέφθηκε ο Ευρωβουλευτής κ.Κρίτων Αρσένης την Παρασκευή 15.11.13 και ώρα 14.00.

Τον υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και του έδειξε όλους τους χώρους, τις χρήσεις και τις λειτουργίες ( 4 διδακτήρια-Γυμνάσια, Λύκεια-Δημοτικό Στάδιο, 3 γήπεδα ποδοσφαίρου, κλειστό προπονητήριο στίβου, Ιερός Ναός, χώρος πρασίνου κλπ) δηλ. την έκταση των 162 στρεμμάτων που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο το 2008, αλλά τελείως αυθαίρετα και μη νόμιμα μεταφέρθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Δημοσίου). Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ.Κρίτωνα Αρσένη για το ενδιαφέρον και τη συμπαράστασή του στο Δήμο. 

Επισημαίνουμε ότι ο Δήμαρχος έχει ήδη ζητήσει και με χωριστό υπόμνημά του αλλά και με κοινό υπόμνημα όλων των Δημάρχων του Ν. Θεσσαλονίκης, την ανάκληση της απόφασης αυτής και την παραχώρηση όλων των Στρατοπέδων στους Δήμους για χρήσεις κοινής ωφελείας, κοινωνικών υποδομών και πρασίνου.
Είναι χαρακτηριστική η απάντηση του Ολι Ρεν για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, την οποία έδωσε σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή: «…Η Επιτροπή δεν είναι ενήμερη σχετικά με τη μεταβίβαση της ιδιοκτησίας πέντε σχολικών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη στο ΤΑΙΠΕΔ. Το καθεστώς ιδιοκτησίας ενός κτιρίου δεν αποτελεί από μόνο του εύλογο κριτήριο για τη συγχώνευση ή το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και άλλων υπηρεσιών προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη χρήση του δημοσίου χρήματος. Επιπλέον, τα κτίρια των δημοσίων σχολείων και νοσοκομείων δεν περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων».

Είναι απορίας άξιο πως η Διϋπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων προέβη στην μεταφορά στο ΤΑΙΠΕΔ του χώρου του π. Στρατοπέδου «Μ. Αλέξανδρος».

Ο Δήμος χαιρετίζει την προσφυγή της Ομοσπονδίας Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην χαθεί η προσφυγική περιουσία 91 χρόνια μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Το συγκεκριμένο στρατόπεδο είναι ανταλλάξιμο κτήμα δηλ. προσφυγική περιουσία.

Στεκόμαστε στο πλευρό τους και παρεμβαίνουμε στη σχετική δίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου