Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

O Σαββίδης «χτυπάει» την ΑΓΝΟ



Με την εταιρεία «ΑΓΝΟ» να βρίσκεται λίγο πριν την οριστική κατάρρευση, έχοντας αποτύχει να ενταχθεί στο άρθρο 99, η μόνη σωτηρία για την άλλοτε ισχυρή γαλακτοβιομηχανία είναι να την αγοράσει στρατηγικός επενδυτής. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ιβάν Σαββίδης εμφανίζεται να ανήκει στα «φαβορί» για την εξαγορά της εταιρείας, ωστόσο έχει θέσει μία σημαντική προϋπόθεση:

Να διευθετηθούν τα χρέη των 17 περίπου εκατομμυρίων ευρώ που οφείλει η «ΑΓΝΟ» προς την Αγροτική Τράπεζα. Και αυτό διότι ο Ελληνορώσος επιχειρηματίας δεν επιθυμεί να πληρώσει τα «σπασμένα» της προηγούμενης διοίκησης της γαλακτοβιομηχανίας.

Η εταιρεία οφείλει επίσης, περίπου 1 εκατ. ευρώ στους εργαζόμενους, περίπου 500.000 ευρώ στο Δημόσιο και 2,5 εκατ. στο ΙΚΑ.

Όσον αφορά τον Ιβάν Σαββίδη, έχει αγοράσει το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλάς, την Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδας και το «Ξενία» Χαλκιδικής. Εάν τα χρέη της «ΑΓΝΟ» προς την Αγροτική διευθετηθούν, τότε η γαλακτοβιομηχανία θα είναι η επόμενη επένδυση του επιχειρηματία, που φαίνεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου