Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015

Π. Κοκκόρης: Ο… μύθος και η αλήθεια για το ασφαλιστικό



Τα κόμματα οφείλουν να απαντήσουν στο ερώτημα και να διαφωτίσουν τους πολίτες σχετικά με τις προθέσεις τους για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις και η απάντηση αυτή πρέπει να είναι αληθινή, απλή και ξεκάθαρη.

Το κάθε κράτος που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να δείχνει σεβασμό απέναντι στους πολίτες που βοήθησαν και βοηθούν με τον κόπο τους τη χώρα να πάει μπροστά.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το ασφαλιστικό και οι συντάξεις δεν θα πρέπει να είναι μία… «φιλανθρωπική κουρελού» που θα αντιμετωπίζει τους συνταξιούχους ως άπορους αλλά να αποτελεί χρέος της Πολιτείας απέναντι στους ασφαλισμένους, στους απόμαχους της εργασίας.

Πρέπει επίσης να γίνει κατανοητό ότι η κατάσταση της οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια ήταν ιδιαίτερα κρίσιμη και ότι η ταμειακή επάρκεια του ασφαλιστικού μας συστήματος κρεμόταν κυριολεκτικά από μία κλωστή…

Με σωστούς χειρισμούς, σχεδιασμό, σταθερότητα και συνέπεια στο στόχο μας καταφέραμε και διασφαλίσαμε τους μισθούς και τις συντάξεις, δεν χρεοκοπήσαμε ως χώρα.

Σε μια περίοδο πρωτοφανούς ύφεσης κρατήσαμε όρθιο το σύστημα απόδοσης, συντάξεων και παροχών. Παλέψαμε με σοβαρότητα, γνώση και επιμονή για τη διασφάλιση της ταμειακής επάρκειας του ασφαλιστικού μας συστήματος και την απρόσκοπτη καταβολή συντάξεων και επιδομάτων.

Εργαστήκαμε με ευθύνη και προσήλωση για το νοικοκύρεμα και τη θωράκιση του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας.

Συντονισμένα και αποτελεσματικά εντοπίσαμε τις διαρροές του συστήματος σε συντάξεις και προνοιακά επιδόματα που «φόρτωναν» με εκατομμύρια ευρώ τους τίμιους Έλληνες πολίτες.

Τα πολιτικά κόμματα -ιδιαίτερα της αντιπολίτευσης- οφείλουν να απαντήσουν αν προτιμούν τον… μύθο από την αλήθεια. Αν δηλαδή επιθυμούν αυτή τη σίγουρη και σταθερή πορεία ή αν θα τζογάρουν στο βωμό των εντυπώσεων και της υποσχεσιολογίας δυναμιτίζοντας τα όσα έχουν γίνει με τις θυσίες και τις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Οφείλουν να διαλευκάνουν τις προθέσεις τους.

Για μας η αλήθεια είναι μία και τα πράγματα ξεκάθαρα:

Βασικός όρος στην πολιτική, αλλά και στην κοινωνική μας πεποίθηση είναι ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αποτελεί ένα δίκαιο και ορθολογικό σύστημα που θα εξαργυρώνει τα χρόνια της εργασίας των εργαζομένων και θα τους εξασφαλίζει μια αξιοπρεπή και άνετη διαβίωση.

Και τα θεμέλια μπήκαν ώστε αυτή η υποχρέωση και ευθύνη να πάρει σάρκα και οστά, να γίνει πράξη και να διασφαλίσει το μέλλον των συντάξεων όχι μόνο για μας, αλλά και για τα παιδιά μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου