Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Βανδαλισμοί στο σχολικό συγκρότημα (Κωνσταντινουπόλεως) περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου)


Χθες 24.7.2012 άγνωστοι προξένησαν εκτεταμένες ζημιές στο σχολικό συγκρότημα (οδού Κωνσταντινουπόλεως) της περιοχής Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) της Δημοτικής Κοινότητας Μενεμένης του δήμου μας.

Ειδικότερα:

(α) αφαίρεσαν την εξωτερική μεταλλική πόρτα εισόδου

    (β) αφαίρεσαν όλες τις σχάρες απορροής ομβρίων υδάτων εντός του αύλειου χώρου του σχολείου

    (γ) αφαίρεσαν δύο σειρές κάγκελα

    (δ) αφαίρεσαν 52 παράθυρα αλουμινίου

(ε) κατέστρεψαν 13 παράθυρα αλουμινίου

    (στ) υλικά από αποθήκη και διάφορα άλλα πράγματα που ερευνάται η εξακρίβωσή τους.

    Το φαινόμενο των διαρρήξεων και των κλοπών στα σχολεία της περιοχής παρουσιάζει έξαρση. Ενδεικτικά αναφέρουμε την αποξήλωση των καλοριφέρ, την αφαίρεση του χαλκού και την λεηλασία του νηπιαγωγείου, τις κλοπές (4φορές) τον περασμένο χειμώνα του πετρελαίου θέρμανσης κλπ.

    Εντός του οικισμού του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) υπάρχουν δύο αστυνομικές υπηρεσίες: Το Αστυνομικό Τμήμα Μενεμένης και το Τμήμα Ασφαλείας Μενεμένης.

    Δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και ανίκανες να προστατέψουν την περιουσία του δήμου και του δημοσίου από επικίνδυνους και θρασύτατους εγκληματίες – κλέπτες. Λόγω της φύσης αλλά και της έκτασης των κλοπών είναι αυτονόητο ότι αυτές διάρκεσαν για αρκετές ώρες. Κατά συνέπεια το στοιχείο αυτό καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την ανικανότητα αλλά και την ευθύνη των ανωτέρω αστυνομικών υπηρεσιών.

    Απαιτούμε την άμεση παρέμβαση της ανώτατης φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης ώστε να προστατευθεί η περιοχή του Αγίου Νεκταρίου (Δενδροποτάμου) από την εγκληματικότητα και ιδιαίτερα από το φαινόμενο των κλοπών και της εμπορίας – διακίνησης ναρκωτικών.

    Το ποτήρι της υπομονής μας έχει ξεχειλίσει. Φτάνει πια! Ως εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου