Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο Πρωθυπουργός


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και υπό αυξημένα μέτρα ασφαλείας γιορτάζει σήμερα η Θεσσαλονίκη τα 100 χρόνια από την απελευθέρωσή της.

Αμφότεροι έδωσαν το παρών στην επίσημη πανηγυρική δοξολογία για τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο και την επέτειο των 100 χρόνων και στη συνέχεια μετέβησαν στο υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εγκαινιάσει την έκθεση «Κειμήλια Απελευθέρωσης 1912-1913».

Στην τελετή εγκαινίων, που θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτήριο του Διοικητηρίου στο οποίο υπεγράφη η παράδοση της Θεσσαλονίκης, θα μιλήσουν ο Πρωθυπουργός και ο υπουργός Μακεδονίας Θράκης Θεόδωρος Καράογλου.

Το μεσημέρι, ο κ. Σαμαράς θα αναχωρήσει για την Αθήνα, ενώ ο κ. Παπούλιας θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή, οπότε θα δώσει το παρών στη στρατιωτική παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι ακόμη πιο ενισχυμένα, προς αποφυγή επανάληψης των περυσινών έκτροπων, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε δεχθεί φραστική επίθεση από ομάδα συγκεντρωμένων και στη συνέχεια η παρέλαση ακυρώθηκε.

Στη Θεσσαλονίκη θα δημιουργηθεί μια μεγάλης έκτασης «νεκρή ζώνη», όπου οι επίσημοι θα είναι αποκλεισμένοι από τον κόσμο. Οι πολίτες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση, η οποία θα είναι φέτος μικρότερης διάρκειας, από απόσταση.

Περίπου 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός. Μεταξύ άλλων, αναμένονται αυστηροί έλεγχοι ταυτότητας για όλους όσοι επιχειρήσουν να προσεγγίσουν την εξέδρα των επισήμων, και προληπτικές προσαγωγές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου