Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Yποδοχή της εικόνας της Παναγίας "Αξιον Εστί" στην Περιφέρεια

Τους εκπροσώπους της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους Άθω, με επικεφαλής τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Μάξιμο Ιβηρίτη, που συνοδεύουν κατά παράδοση την εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» όταν μετακινείται εκτός του Αγίου Όρους, δέχθηκε...
ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης, παρουσία του Παναγιώτη Ψωμιάδη, σήμερα Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012, στις 10 το πρωί, στο γραφείο του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης. 

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο κλίμα, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Ι.Κ του Αγίου Όρους για την παρουσία τους στην ΠΚΜ και τόνισε πως «είναι δεδομένος ο σεβασμός και η εκτίμηση στο έργο που επιτελεί επί αιώνες το Άγιον Όρος.» «Ευχαριστώ την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους για την άμεση ανταπόκρισή τους στην πρόταση του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Ανθίμου να μεταφέρουν την Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», προσφέροντας δύναμη, κουράγιο και παρηγοριά στο δοκιμαζόμενό μας λαό», σημείωσε ο Δ. Ψωμιάδης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης εξέφρασε με τη σειρά του τις ευχαριστίες του προς την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους, που συνόδευσε την Ιερή Εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί», επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα της ενέργειας αυτής, καθώς «στους δύσκολους καιρούς που διανύει το έθνος, η Παναγία είναι η μόνη πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας». Παράλληλα, εξήρε το θεάρεστο πνευματικό και κοινωνικό έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας και επεσήμανε ότι «η ελληνική εκκλησία, με τα συσσίτια που διοργανώνει, βοηθά περίπου 20.000 συνανθρώπους, οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης».

«Το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι οικονομικό. Είναι πρόβλημα κρίσης αξιών, πρόβλημα πνευματικό. Πρέπει να κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της Ελλάδας και της Ορθοδοξίας, να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις και τα ιδανικά της πατρίδας και των προγόνων μας, γιατί αν δεν έχουμε πίστη, η χώρα μας δεν έχει μέλλον. Το τελευταίο προπύργιο του ελληνισμού είναι η εκκλησία», υπογράμμισε με έμφαση ο Π. Ψωμιάδης. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην άριστη σχέση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Ι. Κ. του Αγίου Όρους, ενώ έκανε εκτενή αναφορά στα έργα αναστήλωσης των ιερών Μονών, τα οποία χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ.

Τέλος, αναφέρθηκε στα χιλιάδες έργα πνοής που έχουν υλοποιηθεί σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, τόσο κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Νομάρχης, αλλά και από τη σημερινή διοίκηση της Π.Κ.Μ., κάνοντας λόγο για «ένα μικρό θαύμα», ενώ ταυτόχρονα επεσήμανε τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς υπάρχει μηδαμινή χρηματοδότηση από την κεντρική εξουσία, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ολοκληρωθούν σημαντικά έργα ανάπτυξης της περιοχής.

Από την πλευρά του ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης ευχαρίστησε τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη Δ. Ψωμιάδη και τον Π. Ψωμιάδη για τη θερμή υποδοχή. Ο Πρωτεπιστάτης Γέροντας Μάξιμος Ιβηρίτης εξήρε την προσωπικότητα του Π. Ψωμιάδη, κάνοντας λόγο για τη μεγάλη του προσφορά στην εκκλησία και την πατρίδα και εξέφρασε την εκτίμηση της Ι.Κοινότητας προς το πρόσωπο του Π. Ψωμιάδη και το θεσμό που με συνέπεια τόσα χρόνια υπηρετεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου