Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

"Πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις"

Η σημερινή κρίσιμη συνάντηση των τριών κυβερνητικών εταίρων είναι θέμα και στους New York Times. «Οι πρόωρες εκλογές θα εκτροχιάσουν τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις και σχεδόν σίγουρα θα παγώσουν τα δάνεια διάσωσης», γράφει η διαδικτυακή έκδοση της εφημερίδας.

«Οι ηγέτες της ολοένα και πιο εύθραυστης κυβερνητικής συμμαχίας συναντώνται για να κλείσουν το ρήγμα που προήλθε από το λουκέτο στην ΕΡΤ και που θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, αν δεν βρεθεί συμβιβαστική λύση», γράφει το άρθρο και συνεχίζει: «Η διαφωνία των εταίρων κλιμακώθηκε το Σαββατοκύριακο, όταν ο Αντώνης Σαμαράς υπερασπίστηκε την απόφασή του να κλείσει την «αμαρτωλή» ΕΡΤ και είπε ότι «το δίλημμα δεν είναι ποιος θα προκαλέσει εκλογές, γιατί κανείς δεν τις θέλει, το δίλημμα είναι ποιος θα είναι υπεύθυνος για την παρεμπόδιση των μεταρρυθμίσεων». Το ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για πρόωρους προεκλογικούς τόνους, ενώ η ΔΗΜΑΡ χαρακτήρισε εμπρηστική την ομιλία Σαμαρά και τόνισε ότι «εφόσον παρακάμπτονται οι εταίροι, η συνοχή της κυβέρνησης είναι σε κίνδυνο».

«Υπάρχουν αμφιβολίες», γράφει ο συντάκτης, «για το αν οι Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης θα είναι είναι σε θέση να επιδείξουν την
 πολιτική βούληση να διατηρηθεί η λειτουργία της κυβέρνησης και να λύσουν τις διαφορές τους με τον Αντώνη Σαμαρά κατά το κλείσιμο της ΕΡΤ».

Γίνεται αναφορά και στις αντιδράσεις των συνδικάτων, στον ΣΥΡΙΖΑ, στις απεργίες και στη στάση των ΜΜΕ, στις δημοσκοπήσεις, όπως και στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναμένεται για τις προσφυγές που έχουν γίνει για άμεσο πάγωμα της ρύθμισης για κατάργηση της ΕΡΤ με τη σημερινή της μορφή για να χτιστεί σύντομα με νέα μορφή. (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου