Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Η κρίση δεν αποτελεί τροχοπέδη στην μόρφωση των παιδιών μας…


Μπορεί να ζούμε σε καιρούς δύσκολους και να μεγαλώνουμε παιδιά με μέσα πενιχρά, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να τα μεγαλώσουμε σωστά. Το χρήμα δεν είναι αυτοσκοπός, είναι το «ΜΕΣΟΝ» για να πραγματοποιήσουμε τους σκοπούς μας. Σκοπός είναι η ευδαιμονία, όπως την ορίζει ο Αριστοτέλης με ό, τι προεκτάσεις και ερμηνείες της δίνει ο καθένας από εμάς. Με λίγα μέσα λοιπόν, μπορούμε και οφείλουμε να ανοίξουμε το δρόμο της ευδαιμονίας στα παιδιά μας. 

Οι αξίες και οι αρχές από εσάς τους γονείς, η μόρφωση από εμάς τους καθηγητές, για μία ολοκληρωμένη παιδεία. Ασχέτως με το αν το παιδί μας θέλει να ακολουθήσει καριέρα γιατρού, στρατιωτικού, οικοδόμου ή κομμώτριας, ασχέτως αν θέλει να γίνει τραγουδίστρια ή ηθοποιός καλό θα ήταν να του εξασφαλίσουμε πρώτα τα εφόδια να γίνει ολοκληρωμένος άνθρωπος. Και κάτι τέτοιο είμαι πεπεισμένη πως μόνο η παιδεία μπορεί να του το προσφέρει. Δεν ισχυρίζομαι πως οι αναλφάβητοι ή αμόρφωτοι άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πετύχουν στόχους ή να ανταπεξέλθουν σε δύσκολες καταστάσεις, ούτε υποστηρίζω πως όσοι μορφώνονται γίνονται και καλύτεροι άνθρωποι. Έχω παππούδες, γιαγιάδες, γονείς που χωρίς μόρφωση κατάφεραν πολλά. 

Αυτό που λέω είναι ότι τα γράμματα μας ανοίγουν παράθυρα σε καινούριους κόσμους, μας βοηθούν να γνωρίσουμε καλύτερα τον εαυτό μας και μ’ αυτόν τον τρόπο και τον διπλανό μας. Μας εξασφαλίζουν εναλλακτικές οδούς και λύσεις στα προβλήματά μας. Έτσι γινόμαστε ικανότεροι να κρίνουμε καταστάσεις και να πάρουμε ορθές αποφάσεις τόσο για μας όσο και για τους γύρω μας. Αν με ρωτάτε, αυτό είναι ευδαιμονία. 

Να μπορείς να ορίζεις τον εαυτό σου. Σαν ομάδα λοιπόν και όχι σαν επιχείρηση, στο φροντιστήριο Αριστεία έχουμε βάλει στόχο την ευδαιμονία των παιδιών σας. Κυρίως γιατί σ’ αυτά βλέπουμε το μέλλον το δικό μας. Δεν ξέρω αν είμαστε καλοί ή ακόμη και οι καλύτεροι, αυτό θα το κρίνετε εσείς. Σίγουρα όμως είμαστε πρόθυμοι να προσφέρουμε κομμάτι από τον εαυτό μας για να γίνουμε αρωγοί στην δική σας προσπάθεια να μεγαλώσετε ευτυχισμένα παιδιά. 

Σας περιμένουμε να μας γνωρίσετε από κοντά. Υπεύθυνοι Σπουδών Ιωάννα Ηλιάδου Μαρία Παπά Αστέρης Παπαγεωργίου

Φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης Αριστεία. Μεγάλου Αλεξάνδρου 3-5, Αμπελόκηποι, Θεσσαλονίκη (πλατεία Επταλόφου, απέναντι από την Εθνική Τράπεζα) Τηλ. 2310 749226

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου