Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Μυτιλήνη: Λιμενικοί εμπόδισαν αστυνομικούς να κάνουν έλεγχο σε συναυλία του Βέρτη


Στην καταγγελία, ότι δεν μπόρεσαν να φέρουν εις πέρας τον έλεγχο που πραγματοποιούσαν κατά τη διάρκεια συναυλίας του Νίκου Βέρτη στη Μυτιλήνη καθώς τους εμπόδισαν ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού, προέβησαν άνδρες της ΕΛ.ΑΣ., γεγονός, που μελετάται από το αρμόδιο τμήμα εσωτερικών υποθέσεων.

Σύμφωνα με το «iefimerida.gr», που επικαλείται την εφημερίδα «Εμπρός» της Λέσβου το βράδυ της 2ας Αυγούστου το τηλεφωνικό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ. δέχθηκε πλήθος τηλεφωνημάτων από πολίτες που προχωρούσαν σε καταγγελίες γύρω από τη συναυλία του Νίκου Βέρτη που πραγματοποιούνταν σε χώρο που είχε νοίκιασε σε επιχειρηματία το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Κατόπιν των καταγγελιών άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με ένα περιπολικό κατευθύνθηκαν στο χώρο της συναυλίας στο εμπορικό λιμάνι. Οι αστυνομικοί διαπίστωσαν, πέραν της διατάραξης κοινής ησυχίας, ότι μεγάλο μέρος του χώρου είχε μετατραπεί σε υπαίθριο κέντρο διασκέδασης, με τραπέζια, καρέκλες, γκαρσόνια και μπουκάλια ποτών, δηλαδή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και την ώρα που ο υπεύθυνος τους επεδείκνυε το συμβόλαιο ενοικίασης του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο Λέσβου έναντι 5.000 ευρώ, άνδρες του Λιμενικού που παρευρίσκονταν στο χώρο με πολιτικά ρούχα, παρενέβησαν και σταμάτησαν τον έλεγχο δηλώνοντας ότι ο χώρος ανήκει στην αρμοδιότητα του Λιμενικού Σώματος και όχι της Αστυνομίας και ζήτησαν από τους αστυνομικούς να φύγουν, καθώς είχαν ήδη ελέγξει τα πάντα και ήταν όλα νόμιμα.

Οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. αποχώρησαν από το χώρο της συναυλίας, ενημέρωσαν τον κέντρο ότι δεν ολοκλήρωσαν τον έλεγχο, κατονόμασαν τους λιμενικούς που τους εμπόδισαν και συνέταξαν σχετική γραπτή αναφορά.

Η υπόθεση προωθήθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων του Λιμενικού και ερευνάται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου