Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ "ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ"ΤΟ ΜΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟ 2013

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ … ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ!!!

Με οριακή πλειοψηφία σε μια επεισοδιακή ψηφοφορία όπου ο επικεφαλής της Δυναμικής Ενότητας Πολιτών , μείζονα αντιπολίτευση κ. Ζιγκερίδης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία αφού από την Διοίκηση έγινε μεγάλη προσπάθεια μέσω τηλεφωνημάτων να παραστούν δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δήλωσαν παρόντες αλλά απουσίαζαν πριν την έναρξη της ψηφοφορίας . Η αδυναμία του Σίμου Δανιηλίδη να ελέγξει την δημοτική ομάδα είναι εμφανής καθώς αναπτύσσονται στο εσωτερικό του φυγόκεντρες δυνάμεις οι οποίες φαίνεται άρχισαν να διαφωνούν πλέον με την συγκεκριμένη πολιτική της Διοίκησης .

Ο κ. Ζιγκερίδης τόνισε ότι ζούμε «μια φτωχή τριετία μιζέριας» ότι συνεχίζεται ο χαμηλός βαθμός εκτέλεσης των έργων , δείχνει ότι «Η διοίκηση του δήμου κινείται σε ρυθμούς χελώνας» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Διοίκηση παρουσιάζει για το έτος 2013 ένα προεκλογικό τεχνικό πρόγραμμα συνολικού ύψους 26,8 εκατ. , θέλει να παρουσιαστεί ως Δήμαρχος των έργων υφαρπάζοντας την ψήφο των πολιτών . Η διοίκηση κάτω από τις μνημονιακές επιταγές έφερε άρον – άρον για ψήφιση ένα πρόχειρο κείμενο τεχνικού προγράμματος , χωρίς καμιά από τις προτάσεις μας για μικρά έστω έργα δεν υλοποιήθηκε .

Εμείς καλούμε τη Διοίκηση να ξοδέψει πλέον από το Ταμείο του Δήμου, το οποίο ανήκει στους συμπολίτες μας και έχει προέλθει από την σκληρή φορομπηχτική πολιτική της διοίκησης. 

Είναι επιτακτική πλέον η στέγαση των νηπιαγωγείων να γίνει σε κανονικά σχολικά κτίρια και όχι σε ισόγεια καταστήματα πολυκατοικιών, ενώ θα πρέπει να βρεθούν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα στάθμευσης, έλλειψης βασικών υποδομών όπως πεζοδρομίων και πλακόστρωσης στα Πεύκα, ανυπαρξίας συντήρησης αθλητικών χώρων. Οι πυκνοδομημένες συνοικίες και περιοχές με έλλειψη πράσινου, πλατειών και πάρκων επιβάλλουν την αύξηση πρασίνου παντού με επιθετικές παρεμβάσεις ( όπως η αξιοποίηση του περιαστικού Δάσους, η ανάδειξη των τειχών, συνεχείς δενδροφυτεύσεις, δημιουργία παντού εστιών πρασίνου και κ.α). 
Επίλυση όλων των προβλημάτων που υπάρχουν στις συντηρήσεις και βελτιώσεις του οδικού δικτύου όπως η οδός Ανδρέα Παπανδρέου, που η διάβαση της εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους , των σχολικών μονάδων και στις συντηρήσεις των αθλητικών σταδίων και εγκαταστάσεων; 
Αλλαγή γραμμής και πλεύσης στο θέμα των απαλλοτριώσεων και εξαγορών ιδιοκτησιών με σεβασμό στις ιδιοκτησίες των μικροϊδιοκτητών με αποζημιώσεις στα πλαίσια αγοραίων τιμών, ώστε να ξεμπλοκάρουν και να προχωρήσουν τα έργα.
Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Νεάπολης Συκεών συμπεριέλαβε μια σειρά έργων τα οποία στη πλειοψηφία τους είχαν περιληφθεί ακριβώς όπως και στην περσινή σας εισήγηση και δεν ξεκίνησαν ποτέ, έμειναν μόνο εξαγγελίες !!!!!!.
Βέβαια, θα επαναλάβουμε για πολλοστή φορά ότι από την καταγραφή σημαντικών έργων που εμφανίζεται γενικώς στο Πρόγραμμα Τεχνικών Έργων του δήμου της Νεάπολης-Συκεών και τους μονολόγους του δημάρχου, θα νομίζουμε ότι ζούμε σε ‘‘παραμυθένια πόλη’’».

ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕΣΩ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΓΑΝΗ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΤΟΝ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ .
Τις αδιαφανείς προσλήψεις που έγιναν στο Κέντρο Εργάνη όπου συμμετέχει ο Δήμος Νεάπολης -Συκεών στο πλαίσιο του Έργου "Κοινωνικές δομές άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας στο Δήμο Νεάπολης Συκεών" κατήγγειλε ο Δημήτρης Ζιγκερίδης .
Συγκεκριμένα κατήγγειλε την μοριοδότηση έως 600 μόρια της Συνέντευξης των υποψήφιων όπως ανέφερε η προκήρυξη της 11/12/2012 , είχε σκοπό ,την εξυπηρέτηση στενών παραταξιακών κομματικών επιλογών , ζήτησε την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης αυτής και δήλωσε ότι «δεν θα επιτρέψουμε τα παραμάγαζα , χάριν της εκλογικής πελατείας, του Δημάρχου Σίμου Δανιηλίδη και της παρέας του να συνεχίζουν τις αδιαφανείς προσλήψεις» .
Ακόμη δεν απάντησε η Εργάνη στην οποία Πρόεδρος είναι ο Σίμος Δανιηλίδης , ποια ήταν η σύνθεση της επιστημονικής επιτροπής στην οποία δόθηκαν οι συνεντεύξεις των υποψήφιων , τα πρακτικά των συνεντεύξεων καθώς και τα αναλυτικά μόρια που έλαβαν οι υποψήφιοι.
Είναι πρωτοφανές όταν έχει καταργηθεί η μοριοδότηση της συνέντευξης, αφού προηγουμένως πολεμήθηκε μανιωδώς το μέτρο της μοριοδότησης της συνέντευξης που εισήγαγε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, να επανέρχεται στο Κέντρο Εργάνη δίνοντας σε ένα υποψήφιο έως 600 μόρια όταν η ανεργία δίνει το ανώτερο 240 μόρια, ενώ 4 παιδιά δίνουν 80 μόρια , γίνεται εύκολα αντιληπτό το παιχνίδι αδιαφάνειας που ΠΑΙΖΕΤΑΙ και πως εξυπηρετούνται οι ΗΜΕΤΕΡΟΙ !!!!
Είναι και προκλητικοί αφού στη παραπάνω προκήρυξη αναφέρουν το Κέντρο Εργάνη ότι " είναι ο εργοδότης ίσων ευκαιριών και επιλέγει το προσωπικό του με διαφανή τρόπο.." 
ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ 51.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΥΠΙΕΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ;
Με βάση την υπ΄ αριθμόν α/α 118/4-6-2012 έκθεση των ελεγκτών καταλογίσθηκε 
ποσό 51.000 ευρώ διότι εγγράφηκαν δεκαπέντε (15) θέσεις περισσότερες από εκείνες που μπορούσε να εξυπηρετήσει ο παιδικός σταθμός .
Μας προξενεί εντύπωση ότι οι ελεγκτές δεν αναφέρουν τις ευθύνες αυτών που υλοποίησαν την συγκεκριμένη πολιτική των υπεράριθμων παιδιών και εάν εν τέλει θα πρέπει να καταλογιστεί σε κάποιους το παραπάνω ποσό;

ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ 
Ζητήσαμε το γραφολογικό έλεγχο των καρτελών επισκέψεων του προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι της περιόδου 2011-12, διότι όπως ήδη έχουμε αναφερθεί , ότι βάσει ανώνυμων καταγγελιών, οι ημερήσιες και εβδομαδιαίες καρτέλες επισκέψεων δεν υπογράφονται από τους συμμετέχοντες γέροντες αλλά από υπάλληλους πλαστογραφώντας στη ουσία τις υπογραφές αυτών.
Περιμένουμε το Δήμαρχο και την παρέα του , να δρομολογήσουν και να προκαλέσουν την διενέργεια γραφολογικού ελέγχου ώστε να μη υπάρχουν σκιές και στίγματα στη περιρρέουσα ατμόσφαιρα , εκτός και εάν φοβούνται και τρομάζουν για τις σοβαρές ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες που αναδύονται , αφού πληροφορίες μας αναφέρουν ότι αρκεί μια μικρή μόνο ματιά να αντιληφθεί κάποιος την μαζικότητα ομοίων υπογραφών . 

ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΣΚΛΗΡΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 
Μπορεί νάναι και η υψηλότερη φορολογία στο Πανελλήνιο ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων , αφού οι κάτοικοι των Συκεών πληρώνουν 0,70 ανά τ.μ, δηλαδή πενταπλάσια και δεκαπλάσια ποσά φόρου σε σχέση με άλλους δήμους !!! Αυτό ίσως να μην απασχολεί το Σίμο Δανιηλίδη ο ίδιος έχει λύσει τα οικονομικά του προβλήματα , οι πολίτες όμως που βιώνουν τραγικές καταστάσεις και ζουν στα όρια της φτώχειας δεν αντέχουν άλλες φορομπηχτικές πολιτικές !!!!
Παραθέτουμε το ποσό φόρου που ισχύει σε άλλους δήμους , γιατί εμείς μιλάμε με στοιχεία : 
Δήμος Βόλβης 0,18 /τ.μ για τους ηλεκτροδοτούμενους χώρους και 0,09 για μη ηλεκτρ/νους, Δήμος Αχαρνών 0,18 για τους ηλεκτρ/νους και 0,09 για μη ηλεκτρ/νους , Δήμος Φυλής 0,10 για τους ηλεκτρ/νους και 0,05 για μη ηλεκτρ/νους, Δήμος Ιωνίας 0,27 για τους για τους ηλεκτρ/νους χώρους ...
Φίλες και Φίλοι συμπολίτες αντιλαμβάνεστε το πώς δημιουργείται το αδιάθετο ταμιακό διαθέσιμο, έχοντας πολύ μεγάλους φόρους σε σχέση με άλλους δήμους...
Είναι καιρός Δήμαρχε να προχωρήσετε σε γενναία μείωση του φόρου για να απαλύνουμε τις ασθενέστερες εισοδηματικά ομάδες...

Για επικοινωνία με εμάς: Δημήτρης Ζιγκερίδης επικεφαλής δημοτικής παράταξης- Υποψήφιος Δήμαρχος τηλ. 6977464168 e-mail: d.zigeridis@solae.gr ,Φαξ 2310544152
Γιάννης Ανδρεάδης υπεύθυνος επικοινωνίας τηλ.6937060259. 
Δείτε το blog της Παράταξης ΝΕΑΠΟΛΗΣ & ΣΥΚΕΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ zigeridis.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου