Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε ότι η φέτα είναι ελληνική

του Κώστα Καίσαρη

ΠΡΟΣΔΕΘΕΙΤΕ και μην καπνίζετε γιατί το σημερινό ταξίδι στην επικαιρότητα θα έχει αναταράξεις. Ν' αρχίσουμε όμως με τα ευχάριστα: Οτι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιστρέφοντας τις προάλλες από ταξίδι στις Βρυξέλλες, που είχε πάει για να συνοδεύσει τον Μανώλη Μαυρομάτη και να του κάνει παρέα, δεν έκλεισε μάτι. Αλλαξε ρούχα, έβγαλε γραβάτα, σακάκι, φόρεσε ένα μπουφάν και τζιν παντελόνι κι έφυγε τσιφ για την Υδρα. Προκειμένου να συνοδεύσει τον Τάκη Μπαλτάκο. Να μην πάει μόνος του δηλαδή ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου να δει τον γιο του, που υπηρετεί τη θητεία του στις ειδικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα όμως διεξαγόταν η άσκηση «Πυρπολητής 2013». Το ελικόπτερο με τον Μπαλτάκο και τον πρωθυπουργό προσγειώθηκε στη φρεγάτα «Σαλαμίνα», ο Αντώνης Σαμαράς συγκλονισμένος από το γεγονός και το θέαμα διαπίστωσε «το υψηλό φρόνιμα, την ετοιμότητα και την αρτιότητα των Ενόπλων Δυνάμεων». Πράγματι. Ο ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Από την Τουρκία και τους Τούρκους δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος. Το εγγυώνται προσωπικά ο Μπαλτάκος κι ο πρωθυπουργός. Για τον κίνδυνο από τον Στουρνάρα και το ενδεχόμενο επίθεσης με νέα μέτρα, κανείς δεν βάζει το χέρι στη φωτιά.

Κατά τα άλλα «σοκ και δέος στον Παναθηναϊκό». Ο Μπαϊράμι πάει για εγχείρηση και θα μείνει ενάμιση μήνα έξω. Πού είναι το πρόβλημα όμως; Μέχρι τώρα δηλαδή, που ήτανε καλά, έπαιζε; Οι Ολυμπιακοί, αντίθετα, με το που είδαν τα πρωτοσέλιδα πήγε να τους έρθει κόλπος: «Χάνει τον Πλατανιά ο Χολέμπας». Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα το πρωί θα κάνει σχετική βαρυσήμαντη δήλωση-παρέμβαση ο Σάββας Θεοδωρίδης: «Αυτά είναι τα παιχνίδια που φοβάμαι εγώ». Να χτυπήσει το καμπανάκι κινδύνου.

Ταυτόχρονα έχει αρχίσει μεγάλη συζήτηση για το πόσα λεφτά έβαλε ο Μελισσανίδης για να κάνει το ντου στον ΟΠΑΠ. Από το λιμάνι λένε σκάρτα τριάντα εκατομμύρια. Για την ακρίβεια 29. Αν είναι έτσι, τη μεγάλη την ευκαιρία την έχασε ο Σγουρός. Εκεί που θα δώσει δηλαδή ένα εικοσάρικο για το γήπεδο της Φιλαδέλφειας κι ένα τάλιρο για την υπόγεια διάβαση, θα τσοντάριζε άλλα τέσσερα και θα έμπαινε στον ΟΠΑΠ η Περιφέρεια Αττικής σαν συνέταιρος των Τσέχων αντί του Μελισσανίδη. Τέλος πάντων.

Τα καλύτερα τα νέα τα άφησα για το τέλος. Η πτωχή αλλά τίμια Ελλάδα κατήγαγε μια ιστορική νίκη. Η Ελληνίδα επίτροπος, πρώην ΚΚΕ, πρώην Συνασπισμός, σήμερα ΠΑΣΟΚ κι αύριο ποιος ξέρει τι, Μαρία Δαμανάκη, έβαλε τα στήθια της μπροστά. Εθεσε το μείζον θέμα με «ένταση στο Κολέγιο των Επιτρόπων». Που ήταν να εγκρίνει τη σύμβαση ΕΕ-Καναδά για να χρησιμοποιούν οι Καναδοί τυρέμποροι το όνομα φέτα.

Ταυτόχρονα ο Αντώνης Σαμαράς, πάντα με την πολύτιμη βοήθεια του Μανώλη Μαυρομάτη που μιλάει επτά γλώσσες, πλην της μοσχαρίσιας, έθεσε το ίδιο θέμα στον πρόεδρο Μπαρόζο στη συνάντηση που είχαν στις Βρυξέλλες. Ο Καναδός πρωθυπουργός Χάρπερ έφαγε τη σκόνη μας. Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε ότι η φέτα είναι ελληνική. Κανείς δεν μπορεί να μας την πάρει.
Ιδού, λοιπόν, πώς αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά το πόσα πολλά μπορούν να πετύχουν οι Ελληνες αν είναι ενωμένοι. Οταν δεν είναι διχασμένοι, ενώνουν τις φωνές τους και τις δυνάμεις τους, όπως ο Μανώλης Μαυρομάτης, η Μαρία Δαμανάκη και ο Αντώνης Σαμαράς. Χθες πάντως που ο πρωθυπουργός τηλεφώνησε στον Μαυρομάτη για να τον συνοδεύσει στην επίσκεψή του στη λαχαναγορά, ο Μανώλο ήταν ανένδοτος: «Αντώνη, ζήτησέ μου ό,τι θέλεις. Ενας Μανώλης Μαυρομάτης αριστοκράτης και Κολωνακιώτης δεν είναι δυνατόν να πάει στου Ρέντη». Αυτά. 

Χτυπήματα δέχεται και η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία
ΔΕΝ πάμε καλά. Δεν πάμε καθόλου καλά. Η ενημέρωση, η αποκαλούμενη και τέταρτη εξουσία, ο εκ των βασικών πυλώνων του δημοκρατικού πολιτεύματος, έχει μπει στο στόχαστρο σκοτεινών δυνάμεων. Ο κλάδος των εκδοτών, αλλά και της δημοσιογραφίας γενικότερα, δέχεται το ένα χτύπημα μετά το άλλο. Οι υπηρέτες της ενημέρωσης, οι εραστές της ελευθεροτυπίας, είτε οδηγούνται στη φυλακή είτε συλλαμβάνονται είτε φυγοδικούν όπως ο Πάλλης του «Πρώτου Θέματος». Μακρύς είναι ο κατάλογος των θυμάτων της ανάλγητης εξουσίας. Ο και εκδότης Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, γνωστός και ως Λούα Λούα στον Κορυδαλλό.
Στον Κορυδαλλό και ο έχων εκδοτικές δραστηριότητες Βίκτωρας Ρέστης. Φυγόδικος ο Κυριακίδης, ο στενός συνεργάτης του Λούα Λούα. Νωρίτερα είχε συλληφθεί ο εραστής της αλήθειας Γιώργος Κουρής, μετά του υιού Ανδρέα. Χτυπήματα επίσης δέχεται και η μαχητική και αποκαλυπτική δημοσιογραφία: Μετά τον Βαξεβάνη, συνελήφθη ο αγωνιστής Παπαχρήστος. Συμπέρασμα: Πού πάει τελικά αυτός ο τόπος; Να οδηγούνται στις φυλακές όλοι αυτοί οι έντιμοι επιχειρηματίες που πλήρωναν από την τσέπη τους για την ενημέρωση του ελληνικού λαού; Που έδιναν τα ωραία τους λεφτά στο όνομα της ελευθεροτυπίας και της ενημέρωσης. Ντροπή.
Βγενόπουλος και Πατέρας πάντα είναι στην επικαιρότητα
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ έχει χρεοκοπήσει, ο Αλαφούζος δεν έχει ψιλά για να χαλάσει τάλιρο, αλλά Βγενόπουλος και Πατέρας, είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλον, έρχονται στην επικαιρότητα και στη δημοσιότητα. Τον «Μίστερ ΜIG», που τον ψάχνει όλη η Κύπρος και δεν τον βρίσκει, κατάφερε να τον βρει ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού. Και να του πει με πάσα ευγένεια «ό,τι προαιρείσθε». Τα τελευταία χρόνια όμως όποιος μιλήσει για λεφτά στον Ανδρέα (φωτό) γίνεται ο χειρότερος εχθρός του. Αφού φύσηξε, λοιπόν, τον καπνό από το πούρο, έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα από κάθε άλλον. Να στρίβει διά του αρραβώνος: «Πρώτα να γίνει διαχειριστικός και οικονομικός έλεγχος κι ύστερα τα ξαναλέμε».
Ο Νικόλας Πατέρας, αντίθετα, είναι λαρτζ. Είναι εδώ. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το έχει πει ο ίδιος ο Αλαφούζος: «Ο Ν. Πατέρας βοηθάει. Αγοράζει διαρκείας». Κι όχι ένα και δύο. Οκτώ παρακαλώ κι από τα ακριβά μάλιστα. Ο Αυγήτας, άλλωστε, όταν πηγαίνει στο γήπεδο δεν κάθεται όπου κι όπου. Μόνο στα επίσημα και στις πρώτες σειρές. Ετσι χάρη στη γαλαντομία και τη γενναιοδωρία του Νικόλα Πατέρα λύθηκε το μείζον θέμα με τους παλαίμαχους στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Με τον Αλαφούζο δηλαδή να τους κόβει τη δωρεάν είσοδο. Ο Πατέρας, λοιπόν, έδωσε δύο από τα διαρκείας του στον Αντώνη Αντωνιάδη. Ο ψηλός έδωσε το άλλο στον κοντό και το θέμα θεωρείται λήξαν. Ο Νικόλας Πατέρας είναι πράγματι εδώ για να βοηθάει και να δίνει λύσεις.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μήπως αυτός που θ' αποφασίσει πόσες ομάδες θα πέσουνε, δεν έχει αποφασίσει ακόμα;
Ο Μητσοτάκης έκλεισε τα 95, τον Κουβέλη τρέχανε στο νοσοκομείο. -Οbserver
ΠΗΓΗ: www.sentragoal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου