Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη πέρασε οριστικά η ΣΕΚΑΠ. Οπως αναφέρεται σε σημερινά (20/7) δημοσιεύματα του Τύπου: "Ολοκληρώθηκε χθες η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΑΠ (ποσοστό 50,36%), που κατείχε η Αγροτική Τράπεζα (υπό ειδική εκκαθάριση), προς την εταιρεία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, κ. Ιβάν Σαββίδη. Μαζί με το ποσοστό που έχει ήδη αγοράσει από τη ΣΕΚΕ, η Donskoy Tabak JSC ελέγχει πλέον περίπου το 85% της ΣΕΚΑΠ.

Το τίμημα μεταβίβασης των μετοχών ανήλθε σε 3.318.337 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά, χωρίς δηλαδή να υπολογίζονται τα χρήματα που θα πρέπει να βάλει ο νέος επενδυτής για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου(οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 25 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΤΕ, που διαλύει οριστικά τα σύννεφα του προηγούμενου διαστήματος για εμπλοκή στο deal, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπήρξε αποτέλεσμα μιας δημόσιας, διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον.

Παράλληλα, υπογραμμίζεται ότι η συναλλαγή αυτή αποτελεί μια άμεση ξένη επένδυση, η οποία ενισχύει την ελληνική περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή σε μια κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ενώ διασφαλίζει τη συνέχιση λειτουργίας της επιχείρησης, με τις συνακόλουθες θετικές συνέπειες. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση διετέλεσε η Deloitte και νομικός σύμβουλος η δικηγορική εταιρεία Καρατζά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου