Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Π. Ψωμιάδης: Το… success story της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται!


Σχετικά με την απόφαση της Ολυμπιακής για διακοπή των δρομολογίων προς Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το …success story της Θεσσαλονίκης συνεχίζεται. Η ανακοίνωση της Ολυμπιακής για διακοπή των δρομολογίων της εταιρείας από την Αθήνα το φθινόπωρο επεκτείνει τον πρωτοφανή συγκοινωνιακό αποκλεισμό που βιώνει η βόρεια Ελλάδα στο σύνολο της και καταργεί τις όποιες (φιλότιμες κατά τα άλλα) προσπάθειες για τόνωση του τουριστικού ρεύματος στον τόπο μας.

Η πραγματικότητα είναι μία και ζοφερή: η μακεδονική πρωτεύουσα είναι αποκλεισμένη κατ’ ουσία από ξηρά, θάλασσα και αέρα. Ο οδικός άξονας Α10 έχει μείνει ημιτελής, το λιμάνι της πόλης παραμένει στην άγονη γραμμή, οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μειώνονται αντί να αυξηθούν.

Θα επαναλάβω πως αυτή η αντιμετώπιση της Μακεδονίας και της Θράκης από την κεντρική εξουσία μαρτυρά έλλειψη σεβασμού.

Η επανασύσταση του Υπουργείου Μακεδονίας Θράκης έδωσε ελπίδες για μια αποκεντρωμένη προοπτική, για μια καλύτερη, δικαιότερη συμπεριφορά απέναντι στη βόρεια Ελλάδα.

Δυστυχώς, οι εξελίξεις αποδεικνύουν πως η Αναγέννηση της Θεσσαλονίκης αργεί ακόμη. Και το κυριότερο, οι υποσχέσεις που μας έδωσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν υλοποιήθηκαν ποτέ…».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου