Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Πάπας λάβρος κατά τοκογλυφίας


Σε απερίφραστη καταδίκη της τοκογλυφίας προχώρησε την Τετάρτη ο πάπας Φραγκίσκος, κατά την καθιερωμένη γενική ακρόαση.

«Όταν μια οικογένεια δεν έχει να φάει διότι πρέπει να πληρώσει τα δάνεια των τοκογλύφων, είμαστε αντιμέτωποι με κάτι μη χριστιανικό, με κάτι απάνθρωπο», τόνισε ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Ο ποντίφικας ζήτησε την κινητοποίηση των αρμόδιων κρατικών θεσμών και πρόσθεσε ότι η τοκογλυφία είναι «πληγή για την κοινωνία», η οποία «τραυματίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».

«Πρέπει να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηριχθεί η δημιουργία θέσεων εργασίας» διότι αυτή «είναι η πραγματική πηγή της αξιοπρέπειας», υπογράμμισε, επίσης, ο αργεντινός Πάπας.

Λόγω του έντονου ψύχους, ο Φραγκίσκος προσπάθησε να προστατευθεί όσο περισσότερο μπορούσε από το κρύο, κλείνοντας, όπως σημειώνει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο, το άσπρο παλτό του κατά την τελετή, στον εξωτερικό χώρο της βασιλικής εκκλησίας του Αγίου Πέτρου.

Παρά ταύτα, δεν θέλησε να ακυρώσει τον γύρο της πλατείας τον οποίο συνηθίζει να κάνει με ένα άσπρο αυτοκίνητο, για να χαιρετήσει τους πιστούς. Σταμάτησε μάλιστα και συνομίλησε με ομάδα καλλιτεχνών που εργάζονται σε τσίρκο και οι φωτογράφοι τον απαθανάτισαν με παπαγάλο, τον οποίο ο ποντίφικας κράτησε για λίγα δευτερόλεπτα στο χέρι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου