Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δεν άφησε περιθώρια και στέφθηκε για πρώτη φορά, πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ στις νεάνιδες, η Ελπίδα!

ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ- ΗΡΑΚΛΗΣ 3-0 (26-24, 25-20, 25-16)



Για άλλη μια χρονιά, η Ελπίδα Αμπελοκήπων, σήκωσε τίτλο στη Θεσσαλονίκη και κατάφερε να κάνει περήφανους τους υποστηρικτές της και τους ανθρώπους που δουλεύουν γι’ αυτή και βλέπουν τους κόπους τους να ανταμείβονται. Τη φετινή χρονιά ήταν η σειρά των νεανίδων να βρεθούν στην κορυφή της Θεσσαλονίκης, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον γειτονικό Αία. Η Ελπίδα ολοκλήρωσε το φετινό final 4 με απόλυτη επιτυχία, με δύο νίκες 3-0. Στο μεγάλο τελικό απέναντι στον Ηρακλή, τα κορίτσια του Γιώργου Χρυσομαλλίδη, ήταν αποφασισμένα για τη διάκριση. Έχοντας προίκα το αήττητο (12/12 φέτος), μπήκαν με αυτοπεποίθηση στον μεγάλο τελικό, σε ένα πρώτο σετ όμως που έκρυβε τελικά πολύ άγχος και έναν δυνατό αντίπαλο, που με όπλο την Όλγα Στράντζαλη, αναμετρήθηκε μέχρι το τέλος, στην κόψη του ξυραφιού, με την ομάδα μας. Το τελικό 26-24 ήρθε με μεγάλη ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και ήταν όπως αποδείχθηκε και στον ημιτελικό, το ήμιση του παντός. Η Ελπίδα από τη στιγμή που προηγήθηκε 1-0 είχε την αυτοπεποίθηση στα ύψη και έβγαζε τη σιγουριά του νικητή, μέσα στο γήπεδο. Εφαρμόζοντας σωστά την πίεση στην υποδοχή του Ηρακλή με καλό σερβίς και παίζοντας καλά στο μπλοκ και στις άμυνες δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα στα επόμενα δύο σετ, επικρατώντας με 25-20 και 25-16. Το τέλος, βρήκε αθλήτριες και τεχνικό επιτελείο, μια αγκαλιά, με τον κόσμο στην κερκίδα να επευφημεί τον άξιο νικητή. Η Ελπίδα στέφθηκε για πρώτη φορά στην ιστορίας της, πρωταθλήτρια ΕΠΕΣΘ, στις νεάνιδες και πλέον θα προχωρήσει για το πανελλήνιο στο τέλος της σεζόν. Από την άλλη, αξίζουν συγχαρητήρια στον Ηρακλή, που έφτασε στον τελικό με μια μεγάλη ανατροπή απέναντι στον Αίαντα, ενώ μετράει πέντε κατακτήσεις σε εννέα τελικούς, σε αυτό τον θεσμό.



Ελπίδα Αμπελοκήπων (Χρυσομαλλίδης): Ιακωβίδου, Καραμούτσα, Δέμπη, Καλαντάτζε, Μπολέτου, Παπάζογλου, Χατζηελευθερίου (λ)/ Σουπιώνη (λ), Δρακουλίδου, Μπιλιούρη, Νώτη, Ντολοπούλου 



Ηρακλής (Μίλεφ): Στράντζαλη, Κομνίνο, Κωνσταντινίδου, Γαζή, Κράβαρικ, Δαμιανίδου, Καλαϊτζίδου (λ)/ Αξάρη, Πετίδου, Δάρδα




Πολυτιμότερη παίκτρια του FinalFour ψηφίστηκε από τους ομοσπονδιακούς προπονητές και τους τεχνικούς των τεσσάρων φιναλίστ η ακραία της Ελπίδας, Ηλιάνα Ιακωβίδου, που παρέλαβε το έπαθλο "Θανάσης Γεωργιάδης" από τα χέρια του Αντρέι Κράβαρικ.



Ηλιάνα Ιακωβίδου (MVP, αθλήτρια Ελπίδας): ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ

«Η αλήθεια είναι ότι δουλέψαμε πάρα πολύ με πολύ προπόνηση, πολύ πίεση. Το θέλαμε πάρα πολύ και το δικαιούμασταν. Όσο για τον τίτλο της MVPτου τουρνουά, δεν το περίμενα με τίποτα και χάρηκα πάρα πολύ γι’ αυτή τη διάκριση»



Γιώργος Χρυσομαλλίδης (Προπονητής Ελπίδας): ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΗΛΩΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΣΤΟΧΟ 



«Πρώτα απ’ όλα να δώσω τα συγχαρητήρια μου στα κορίτσια. Πραγματικά αυτές τις δύο μέρες ήταν πάρα πολύ συγκεντρωμένες, πάρα πολύ προσηλωμένες στο στόχο, ο οποίος δεν ήταν άλλος από την κατάκτηση του τροπαίου, την πρωτιά στη Θεσσαλονίκη. Από εκεί και πέρα, όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έχουμε ένα αβαντάζ με την έννοια ότι όποια ομάδα κερδίζει στη Θεσσαλονίκη φαίνετε να είναι καλύτερη από τις άλλες σε Πανελλήνιο επίπεδο. Θα θέλαμε να το γλεντήσουμε σήμερα, αλλά οι υποχρεώσεις της ομάδας τρέχουν και αύριο έχουμε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για τις κορασίδες, απέναντι στο Ναύαρχο Βότση. Οι κορασίδες οι οποίες ουσιαστικά ήταν όλες εδώ σήμερα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου