Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

H γιορτή της ΕΠΣΜ και οι βραβεύσεις (pics)




Αρκετός κόσμος από το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στην ετήσια γιορτή της ΕΠΣ Μακεδονίας η οποία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου.





Η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Στη σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας, Βαγγέλης Γραμμένος τόνισε ιδιαίτερα την ανάγκη διατήρησης και βελτίωσης των πρωταθλημάτων υποδομής κάτι που όπως είπε είναι και στόχος της Ένωσης διαχρονικά.

Ανάμεσα σε άλλα δήλωσε: “Με τις μικρές μας δυνάμεις θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε εκδηλώσεις προκειμένου να αναδείξουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η νεολαία μας. Θα διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού ιδιαίτερα τα πρωταθλήματα υποδομών, με κάθε προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση τους.

Θα είμαστε παράλληλα αμείλικτοι στα κρούσματα βίας τα οποία απομακρύνουν τα νέα παιδιά από τα γήπεδα. Θέλουμε την ενασχόληση των μικρών παιδιών με το ποδόσφαιρο.

Είμαστε βέβαιοι για τα ευεργετικά αποτελέσματα που έχει μια τέτοια ενασχόληση. Θέλουμε το παιδί να ευχαριστηθεί το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι συναρπαστικό με απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων. Να αξιολογεί συμπεριφορές και να ενταχθεί πιο εύκολα στο κοινωνικό περιβάλλον. Και αν ασχοληθεί σωστά με το ποδόσφαιρο, θα το αποτρέψει από αντικοινωνικές συμπεριφορές. Η κοινωνία έχει ανάγκη πρωτίστως τους σωστούς χαρακτήρες και δευτερευόντως τους καλούς ποδοσφαιριστές” είπε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις για την προσφορά τους στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό:

Στο σωματείο Αρης Θεσσαλονίκης για την 100χρονη (έτος ίδρυσης 1914) συνεχή προσφορά του στον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Στο δημοσιογράφο, Δημήτριο Μπούζα για την πολύχρονη προσφορά του στη Δημοσιογραφία και τον Αθλητισμό, στο δημοσιογράφο-εκπαιδευτικό, Ιωάννη Τακαβακόπουλο για την πολύχρονη προσφορά του στη δημοσιογραφία και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στην Στυλιανή Τσιπανίδου, εκπρόσωπο της “EUROMEDICA”, η οποία στηρίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στον προπονητή, Αλέκο Βοσνιάδη για την πολύχρονη προσφορά του στο ποδόσφαιρο, στους παράγοντες, Θωμά Βασιλάκη και Ηλία Ακριτόπουλο για την πολύχρονη προσφορά τους στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στον Ιατρό Ταξίαρχο, Ιωάννη Ταχματζίδη για την προσφορά του στον Αθλητισμό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Επίσης στους διαιτητές, Ιωάννη Ιωαννίδη

 
και Ιωάννη Γιουλάφη για την προσφορά τους στη διαιτησία και το ποδόσφαιρο.

Στον ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή του Μ. Αλέξανδρου Βραχιάς, Κώστα Περγαμηνέλη για την πολύχρονη προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, στο φροντιστή, Νικόλαο Κουτσουρά του σωματείου Μαραθώνα για την πολύχρονη (50χρονη) προσφορά του στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Στην ομάδα Κ17 του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Super League 2012-2013.

Επίσης διακρίσεις έλαβαν:

Η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Α’ Γυναικών για 8η συνεχόμενη φορά και 9η , συνολικά και του Κυπέλλου Γυναικών για 2η φορά στην ιστορία της.

Ο Απόλλωνας Καλαμαριάς (1926) για την άνοδό του στη Football League, ο Ηρακλής Αμπελοκήπων για την άνοδό του στη Γ Εθνική, η Δόξα Πενταλόφου για την άνοδό της στη Γ Εθνική.

Η ΑΠΕ Λαγκαδά για την κατάκτηση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών ΕΠΣΜ, ο Σύλλογος Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Νεάπολης, για την πολύχρονη προσφορά τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο, το ΕΠΑΛ Καλαμαριάς για την κατάκτηση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος και για την εκπροσώπηση του στο Παγκόσμιο Σχολικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Γαλλία, καθώς επίσης και η μικτή ομάδα Νέων της ΕΠΣ Μακεδονίας για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 2ο όμιλο του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων.

Τέλος, απονεμήθηκαν τιμητικές διακρίσεις στα σωματεία που αναδείχθηκαν πρωταθλητές, δευτεραθλητές και ανήλθαν κατηγορία, που κατέκτησαν το κύπελλο ήθους και διακρίθηκαν στα πρωταθλήματα Υποδομών, κατά την περσινή αγωνιστική περίοδο 2012 – 2013.

Όπως προαναφέρθηκε η φετινή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στα ανθρώπινα δικαιώματα. Για τη συγκεκριμένη επιλογή ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

“Να ενώσουμε τη φωνή και τις δυνάμεις μας με το παγκόσμιο κίνημα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θέλουμε κοινωνία των ανθρώπων και όχι κοινωνία των αριθμών.
Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας”.



Πηγή: acadimies.gr
Φωτογραφικό υλικό: ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΓΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου