Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Ποινή σοκ για τον ΠΑΟΚ !



Πρόστιμο 150.000 ευρώ (εξαιρετικά δυσβάσταχτο, για τον ΠΑΟΚ που δυσκολεύεται να βρει 150 ευρώ!) 
Τρείς αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών σε Ευρωπαϊκά παιχνίδια (αν περάσει από τη Ραπίντ, θα δώσει τρείς αγώνες εντός έδρας χωρίς οπαδούς) 
Ένα χρόνο αποκλεισμό από όλες τις... Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τριετή αναστολή. Η αναστολή, μπορεί να ακούγεται ανακουφιστικά, αλλά είναι λαιμητόμος. Είναι δυνατό να μη ξαναπαραπεμπφθεί τα επόμενα τρία χρόνια; 
Αυτή ήταν η σκληρότατη τιμωρία της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA, στον ΠΑΟΚ, για τα επεισόδια με τη Ραπίντ Βιέννης, ποινή που σε σημαίνει σε απλά ελληνικά: ζημία πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ για την ομάδα.
Ο ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση, αλλά οι εφέσεις στην ΟΥΕΦΑ, συχνά οδηγούν σε ακόμη βαρύτερες τιμωρίες. 

Ελαφρύτερα η Ραπίντ

Πιο «ελαφριά» σε σχέση με την τιμωρία του ΠΑΟΚ ήταν η ποινή της πειθαρχικής επιτροπής της UEFA στη Ραπίντ Βιένης, για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Πέμπτη στην Τούμπα, στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Ο Αυστριακός σύλλογος τιμωρήθηκε με αποκλεισμό της έδρας του για μία αγωνιστική -την οποία όμως δεν θα εκτίσει τη ρεβάνς της Πέμπτης, αλλά στο επόμενο εντός έδρας ευρωπαϊκό παιχνίδι- και με πρόστιμο 75.000 ευρώ. Παράλληλα, επιβλήθηκε και στη Ραπίντ αποκλεισμός ενός έτους από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τριετή αναστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου