Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΟΝΥΣΗ ΨΩΜΙΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ


Κυρίες και κύριοι,

Από την εποχή που ξεκίνησε η διεξαγωγή των επίσημων πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου στη χώρα μας, η αθλητική δικαιοσύνη βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα αφού η απονομή της αμφισβητείται από την κοινή γνώμη γενικότερα και από μια μεγάλη μερίδα των φιλάθλων ειδικότερα.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αποδώσει αυτή την αμφισβήτηση μόνο σε προκατάληψη αφού σημαντική είναι η παράμετρος της επίτευξης των αθλητικών στόχων και των οικονομικών των ΠΑΕ. Κατά καιρούς δοκιμάστηκαν από την Πολιτεία ή την ΕΠΟ διάφορα μοντέλα αθλητικής δικαιοσύνης με παραλλαγές (τρόπους επιλογής των δικαστών, εν ενεργεία ή μη, ορισμός ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κλπ).
Όμως, δυστυχώς, όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η κλονισμένη εμπιστοσύνη της φίλαθλης γνώμης στα όργανα απονομής της αθλητικής δικαιοσύνης αλλά απεναντίας το κλίμα αναξιοπιστίας της διαρκώς εντείνεται. Και βέβαια όχι αδικαιολόγητα. Τα ίδια όργανα με διαφορετικές αποφάσεις που εξέδωσαν έχουν προκαλέσει το κοινό αίσθημα ιδιαίτερα βάναυσα αφού πάντα επικρατεί το δίκαιο του ισχυρότερου ο οποίος καθοδηγεί τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης σύμφωνα με τα δικά του συμφέροντα. Η δε στάση της ΕΠΟ χειροτέρεψε την κατάσταση αφού ως Πόντιος Πιλάτος «ένιψε τας χείρας της» επικαλούμενη την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης της χώρας μας, που όμως παραπαίει.

Σε άλλες χώρες, λοιπόν, παράλληλα με την «τάξη» που επικρατεί στα ποδοσφαιρικά τους πράγματα, η αθλητική δικαιοσύνη έχει κατακτήσει την εμπιστοσύνη των φιλάθλων και οι αποφάσεις της γίνονται από όλους σεβαστές, αφού εφαρμόζονται με τον ίδιο τρόπο προς όλους.

Μάλιστα η γειτονική Ιταλία κάποια στιγμή βρήκε τη λύση στο μοντέλο μονοπρόσωπου οργάνου (ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΜΠΑΡΜΠΕ!!! Άραγε μπορούμε κι εμείς να βρούμε ένα μονοπρόσωπο μοντέλο για την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα;)

Η επιλογή του πλέον κατάλληλου μοντέλου είναι εφικτή αρκεί να υπάρχει βούληση, τόλμη και αποφασιστικότητα και να μην υπάρχει η προδιάθεση κηδεμονίας!

Με άλλα λόγια να πάψει πια η συμμετοχή των πολλών επιτροπών στον παράνομο υποβιβασμό και προβιβασμό ομάδων και να απλοποιήσουμε τον κανονισμό ποδοσφαίρου σε πολύ λιγότερες και ξεκάθαρες σελίδες.


Διονύσης Ψωμιάδης

Υποψήφιος Πρόεδρος ΕΠΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου