Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Γιατί η Κυβέρνηση Καραμανλή είχε ορίσει ημιαργία τη Μ. Πέμπτη το 2004;


Ημέρα “ημιαργίας” είχε οριστεί από το 2004 η Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Έθνος”. Μια ημιαργία, την οποία δε “σεβάστηκε” ο νυν Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, “έτριξε τα δόντια” των υπουργών του, τονίζοντας, πως δε θέλει να λείψει κανείς από το γραφείο του σήμερα, ούτως ώστε να προετοιμαστεί, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, η υλοποίηση των προαπαιτούμενων που πρόσφατα ψηφίστηκαν στη Βουλή.


Τί έγινε όμως το 2004 και έκανε τη Μεγάλη Πέμπτη ημιαργία;

Σύμφωνα λοιπόν με το δημοσίευμα της εφημερίδας, παραμονές του Πάσχα το 2004, λίγο μετά την εκλογή του Κώστα Καραμανλή στη θέση του πρωθυπουργού, σε παραγωγικό υπουργικό γραφείο όπου γινόταν η ανάλυση της στρατηγικής που θα έπρεπε να ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής, χτύπησε την πόρτα η εκπρόσωπος των εργαζομένων στο υπουργείο. Ο ταν τη δέχθηκε ο υπουργός, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εκείνη του είπε: «Πρέπει να υπογράψετε απόφαση ότι αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, είναι ημιαργία και οι εργαζόμενοι πρέπει να έχουν φύγει μέχρι τις 12 το μεσημέρι». «Γιατί;», ρώτησε ο υπουργός. «Μα είναι Μεγάλη Πέμπτη και οι υπάλληλοι πρέπει να πάνε νωρίς στο σπίτι τους για να βάψουν τα πασχαλινά αβγά», απάντησε η εκπρόσωπος.

Ο υπουργός ζήτησε λίγο χρόνο για να σκεφτεί το αίτημα της και μόλις έφυγε η εκπρόσωπος των εργαζομένων, ρώτησε τον συνάδελφό του: «Τώρα τι κάνουμε;». Εκείνος του απάντησε ότι δεν θα ήταν ενθαρρυντικό δείγμα γραφής να υπογράψει ως πρώτη υπουργική απόφαση την ημιαργία της Μεγάλης Πέμπτης. «Για ρώτα τους άλλους, τι θα κάνουν;», τον συμβούλευσε. Το αποτέλεσμα, ήταν να οριστεί η Μεγάλη Πέμπτη ως ημιαργία και συνεχίστηκε και τα επόμενα χρόνια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου