Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Νέα παράταση για ελέγχους ΚΤΕΟ δικύκλων στη Θεσσαλονίκη




Παρατείνεται εκ νέου έως τις 20 Μαΐου η προθεσμία για τους ελέγχους ΚΤΕΟ δικύκλων που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιδιωτικών ΚΤΕΟ.

Σύμφωνα με την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Αθανάσιου Καρούντζου, και ύστερα από την υπ. αριθμ. πρωτ. 158649/26-4-2013 εισήγηση του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολου Τζιτζικώστα, και την εισήγηση του Σωματείου προς την ΠΚΜ, οι μοτοσικλέτες που έχουν έδρα την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οφείλουν να ελέγξουν τα οχήματά τους στα ΚΤΕΟ έως τις 20-5-2013.

Η έκδοση της παραπάνω παρατάσεως θεωρείται τελική, καθώς, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, σύμφωνα με την περιφέρεια δεν πρόκειται να εκδοθεί άλλη. Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, από την ημέρα έκδοσης της πρώτης παράτασης, 10 Απριλίου, παρατηρήθηκε αυξημένη προσέλευση δικυκλιστών σε όλα τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ της Περιφέρειας και αδυναμία εξυπηρέτησης όλων των ενδιαφερομένων έως τις 26 Απριλίου, ημέρα λήξης της αρχικής παράτασης, αποδεικνύοντας έτσι αφενός την άγνοια που επικρατούσε αρχικά για την υποχρέωση ΚΤΕΟ στο σύνολο των δικυκλιστών και αφετέρου το ενδιαφέρον τους να ελέγξουν τα οχήματά τους.

Το Σωματείο, όπως αναφέρει, «έπειτα από σχετική ενημέρωση και αντιλαμβανόμενο ότι με την αρχική παράταση η οποία έληγε στις 26/4/2013 δεν ήταν δυνατόν να εξυπηρετηθούν όλοι οι μοτοσικλετιστές, καθώς η διαθεσιμότητα των αδειοδοτημένων ΙΚΤΕΟ της Περιφέρειας δεν κάλυπτε το σύνολο της ζήτησης, προέβη σε εισήγηση προς την Περιφέρεια για ανανέωση της σχετικής προθεσμίας, προκειμένου οι δικυκλιστές να μην επιβαρυνθούν με πρόστιμα και να εξυπηρετηθούν ομαλά».Σε συνέχεια της νέας παράτασης όλοι οι υπόχρεοι απαλλάσσονται έως 20/5/2013 από πρόστιμα ΚΤΕΟ της Τροχαίας βάσει του ΚΟΚ, αξίας 400 ευρώ, καθώς και από το επιπρόσθετο τέλος εκπρόθεσμου ελέγχου, αξίας έως 41 ευρώ, που επιβάλλεται στα ΚΤΕΟ, αναφέρει η ανακοίνωση.

Τέλος, συστήνει σε όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες δικύκλων να μην εξαντλήσουν τα χρονικά περιθώρια της νέας παράτασης, ώστε αφενός να μην ταλαιπωρηθούν τις τελευταίες μέρες της προθεσμίας στα ΚΤΕΟ και αφετέρου να μην καταστούν εκ νέου εκπρόθεσμοι και υπόχρεοι πληρωμής ακριβών προστίμων, καθώς δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση στο πρόγραμμα ΚΤΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου