Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Απάντηση Άνθιμου σε Μπουτάρη για το θέμα της μισθοδοσίας των ιερωμένων


«Δεν πρέπει να λέμε για το έργο μας και το τι προσφέρουμε ως Εκκλησία, όμως υπάρχουν και οι αντιλέγοντες και δεν μπορούμε να μένουμε με κλειστό το στόμα», ανέφερε ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος, από τον άμβωνα του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.


Ο Μητροπολίτης Άνθιμος σε άλλο σημείο αναφέρθηκε και στο πρόσφατο άρθρο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης κ. Μπουτάρη, ο οποίος μίλησε για διαχωρισμό Κράτους και Εκκλησίας, αλλά και το ενδεχόμενο να πληρώνει η Εκκλησία τους κληρικούς.


«Δώστε μας την περιουσία μας και βεβαίως θα πληρώνουμε τους κληρικούς μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.


Ενώ πρόσθεσε: «Δεν είναι ώρα τώρα για διαχωρισμούς! Βρισκόμαστε σε κίνδυνο και μόνο ενωμένοι θα ξεπεράσουμε τα προβλήματα».

Σχολιάζοντας τα πρόσφατα δημοσιεύματα σκοπιανών ιστοσελίδων που τον χαρακτηρίζουν "αντίχριστο και επιθετικό" εξέφρασε την δυσαρέσκεια του, ενώ υπογράμμισε πως είναι αναληθή όλα αυτά την στιγμή που ο ίδιος προσπαθεί μόνο να κρατήσει Θερμοπύλες, διεκδικώντας τα δικαιώματα των Ελλήνων.


Κλείνοντας ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην Θεία Λειτουργία, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Γενικό Αρχιερατικό της Ι.Μ. Θεσσαλονίκης Αρχιμ. Δαυίδ για το έργο του στην εν λόγω ενορία.










romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου