Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Οι πιο περίεργες Πρωτοχρονιές του... κόσμου


Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται ανά τον κόσμο με τους ανθρώπους τη συγκεκριμένη μέρα να εύχονται το νέο έτος να τους φέρει αγάπη, ευτυχία, υγεία, πλούτο και καλή τύχη «διώχνοντας» μακριά τις κακές αναμνήσεις της περασμένης χρονιάς. Ωστόσο, οι εορτασμοί, σε κάποιες χώρες του κόσμου συνοδεύονται από περίεργα και εκκεντρικά έθιμα, τα οποία διαφέρουν αρκετά από τις συνηθισμένες παραδόσεις.

Στη Χιλή, γίνεται η πιο παράξενη πρωτοχρονιά αφού στην πόλη Τάλκα εδώ και χρόνια οι κάτοικοι πηγαίνουν στο νεκροταφείο, το οποίο είναι ελαφρώς στολισμένο. Πιστεύουν ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα που έχουν “φύγει”, θα είναι εκεί και θα περιμένουν να αλλάξουν μαζί τον χρόνο. Αφορμή γι’αυτή την παράδοση, ήταν όταν το 1995 μια οικογένεια, αποφάσισε να κάνει πρωτοχρονιά στον τάφο του πατέρα τους. Από τότε, χιλιάδες άνθρωποι ακολουθούν το ίδιο παράδειγμα, με αποτέλεσμα πλέον να έχει γίνει παράδοση.

Με την αλλαγή του χρόνου, στη Βραζιλία, κάτοικοι πηγαίνουν στη θάλασσα και ρίχνουν λευκά λουλούδια για τη θεά της καλοτυχίας Γιαμαντζά (Yemaja). 
Το παραδοσιακό τους φαγητό αποτελείται από όσπρια, όπως σούπα από φακές ή μαύρα φασόλια που δηλώνουν την αφθονία. Λευκά κεριά, λευκά λουλούδια και φωτάκια πρωταγωνιστούν στη διακόσμηση. 

Στις Φιλιππίνες, είναι παράδοση οι κάτοικοι να φοράνε πουά ρούχα, και να τρώνε φαγητά που έχουν το σχήμα του κύκλου. Αυτό γίνεται, γιατί πιστεύουν ότι έτσι θα έχουν πλούτο αφού το κέρμα είναι στρογγυλό.

Την παραμονή της πρωτοχρονιάς τα παιδιά στη Γαλλία αφήνουν ....πατήστε παρακάτω...

Οι πιο περίεργες Πρωτοχρονιές του... κόσμου: Διαβάστε κάποια από τα πιο περίεργα έθιμα που συνοδεύουν τον εορτασμό της Πρωτοχρονιάς ανά τον κόσμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου