Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Ερντογάν: Η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της- Αβραμόπουλος: Είσαι χαιρέκακος

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν έδωσε συνέντευξη σε δύο τουρκικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και ξεσπάθωσε ότι η Ελλάδα πουλάει τα νησιά της(!) και ότι κακώς αναβαθμίστηκε η ελληνική οικονομία (σσ. αναφερόμενος στην αναβάθμιση από την Standard & Poor's). «Δεν είναι δυνατό να συμφιλιωθώ με τους οίκους αυτούς. Είναι πλήρως πολιτικοποιημένοι. Η Ελλάδα έχει βουλιάξει και ανεβάζουν την βαθμολογία της κατά έξι μονάδες, ενώ της Τουρκίας με το σταγονόμετρο. Αυτοί δεν είναι ειλικρινείς. Ακόμα αυξάνουν κατά έξι βαθμίδες την βαθμολογία μιας χώρας που πουλάει τα νησιά της» σχολίασε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Η απάντηση ήταν... πληρωμένη και ήρθε από το στόμα του Υπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Αβραμόπουλου. «Χαιρέκακες δηλώσεις, που αναπαράγουν ψευδή στερεότυπα και ανακριβή στοιχεία, δεν ταιριάζουν σε ηγέτες και μάλιστα γειτόνων, που λένε ότι επιθυμούν την οικοδόμηση σχέσεων φιλίας και εμπιστοσύνης», επισημαίνει ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας στη δήλωσή του.

Στο τέλος της δήλωσής του, ο υπουργός Εξωτερικών τονίζει: «Όσο για τα περί πώλησης νησιών, φοβούμαι ότι όσοι συμβουλεύουν τον κ. Ερντογάν δεν γνωρίζουν, ή μάλλον κατασκευάζουν πληροφορίες. Κανένα ελληνικό νησί δεν πωλείται, γιατί οι αξίες ενός έθνους δεν έχουν ποτέ τιμή. Και τα ιστορικά έθνη, όπως η Ελλάδα, πάντα βρίσκουν το δρόμο τους. Αυτό καλά θα κάνει να μην το ξεχνά κανείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου