Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Απάντηση του Αν. Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδη σε δημοσίευμα για τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων της ΠΚΜ



    Σχετικά με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» με τίτλο «Σε διαθεσιμότητα οι πρώτοι 46 υπάλληλοι» που αναφέρεται στους υπαλλήλους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Δ. Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θεωρώ απόλυτη υποκρισία να αποδίδεται στη διοίκηση η όποια ευθύνη για απολύσεις υπαλλήλων της Περιφέρειας. Τη στιγμή που η δική μας διοίκηση και προσωπικά ο εκλεγμένος Περιφερειάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης τοποθετήθηκε ξεκάθαρα για την απόφαση της κυβέρνησης να θέσει σε διαθεσιμότητα εργαζομένους χωρίς κριτήρια αξιολόγησης και χωρίς να λάβει υπόψη τις ανάγκες των υπηρεσιών. Αλλά και ενώ όλοι γνωρίζουν (και οι δημοσιογράφοι) ότι το υπουργείο γνώριζε από πριν, λόγω των δύο απογραφών που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια, ποιους εργαζόμενους θα θέσει σε διαθεσιμότητα και ποιους όχι.

Εμείς απλά εφαρμόσαμε την απόφαση της ΕΝΠΕ να μη σταλούν ονομαστικές λίστες, παρά μόνο αν το ζητήσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι. Χωρίς καμία αντίφαση με τη θέση που εκφράστηκε από το ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου. Οι εργαζόμενοι τίθενται σε διαθεσιμότητα με δική τους υπογραφή, όχι με υπογραφή Ψωμιάδη. Και θεωρώ ότι είναι προς τιμήν των 46 εργαζομένων που δεν κρύφτηκαν πίσω από επαγγελματίες εργατοπατέρες. Δηλώνω δε ότι θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε στο πλευρό τους στον δύσκολο αγώνα της επιβίωσης. Πραγματικά, όχι στα λόγια όπως συνηθίζουν οι κονφερασιέ του εύκολου επαναστατικού λόγου. 

Όσο για τις δηλώσεις του κ. Ζιώγα για «προσωπικά ταξίματα» που φιλοξενούνται άκριτα, ως να υιοθετούνται από την εφημερίδα, θεωρώ ότι είναι ψευδείς και επιεικώς απαράδεκτες. Του θυμίζουμε ότι με δική μας πρωτοβουλία κλείσαμε την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για δύο μέρες, πρωτοστατώντας σε πανελλαδικό επίπεδο στον αγώνα για να μπει φρένο στην απαξίωση και τη διάλυση της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης. Ας εξηγήσει καλύτερα γιατί σταμάτησαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην Περιφέρεια, για τις οποίες έχει και τον πρώτο λόγο. Είναι απλό: για τον ίδιο λόγο που υπογράψαμε τις διαπιστωτικές πράξεις. Από τη στιγμή που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι συντάσσουν επιστολή με τα ονόματα όλων, ζητώντας από τη διοίκηση να επισπεύσει τις διαπιστωτικές πράξεις, ούτε η διοίκηση μπορεί να μην υπογράψει ούτε οι εργαζόμενοι μπορούν να απεργούν. Εξάλλου, να μην ξεχνάμε ότι ο κ. Ζιώγας είναι ο εκπρόσωπος ενός κόμματος που απολύει τους δικούς του εργαζόμενους (βλέπε 902FM) με περισσή ευκολία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου