Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012

"Κόβεται" την Παρασκευή το αναλογικό σήμα από τον Χορτιάτη


Την ερχόμενη Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου σταματά η μετάδοση του αναλογικού σήματος για τον νομό Θεσσαλονίκης και τους γειτονικούς νομούς. Από την Παρασκευή το Κέντρο Εκπομπής «Χορτιάτης» θα εκπέμπει μόνο ψηφιακά τα κανάλια εθνικής και περιφερειακής εμβέλειας.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι τηλεθεατές δεν έχουν ήδη ξεκινήσει να βλέπουν το ψηφιακό σήμα που άρχισε να εκπέμπει στην περιοχή εδώ και δύο χρόνια, θα πρέπει:

-αν διαθέτουν τηλεόραση παλαιάς τεχνολογίας να προμηθευτούν και να συνδέσουν σε αυτήν έναν αποκωδικοποιητή (το κόστος του οποίου κυμαίνεται από 25 έως 40 ευρώ)

-αν διαθέτουν τηλεόραση τεχνολογίας MPEG 2 που διαθέτει υποδοχή για κάρτα μετατροπέα, να την αναβαθμίσουν σε MPEG4 με μια κάρτα μετατροπέα

-αν διαθέτουν τηλεόραση νέας τεχνολογίας με ενσωματωμένο αποκωδικοποιητή απλώς να συντονιστούν στις συχνότητες του ψηφιακού σήματος.

Για τις περιοχές των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ημαθίας, Πιερίας, Πέλλας, Κιλκίς, Σερρών και Λάρισας που βρίσκονται εκτός περιοχής κάλυψης από το ψηφιακό σήμα, έχουν εγκατασταθεί 39 αναμεταδότες που θα μεταλλάσσουν το ψηφιακό σήμα σε αναλογικό. Έτσι για τις περιοχές αυτές δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου