Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

ΣΔΟΕ ΚΤΛ...

Η θύελλα που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις των ελέγχων του ΣΔΟΕ δεν λέει να κοπάσει και ειδικά μετά από την αποκάλυψη πως ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων και γνωστός ηθοποιός,Παύλος Χαϊκάλης "ξέχασε" να δηλώσει το 2007 συνολικό ποσό των 55.000 ευρώ...

Στην "τσιμπίδα" του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στα πλαίσια των ελέγχων και ερευνών για την πάταξη του οικονομικού εγκλήματος, της διαφθοράς και του παράνομου πλουτισμού, βρέθηκαν δεκάδες επιχειρήσεις στη χώρα, αλλά και ποδοσφαιρικά σωματεία! 

Συγκεκριμένα, τα ποδοσαφαρικά σωματεία του Άρη και του Ηρακλή κατηγορούνται για έκδοση εικονικών τιμολογίων σε διάφορες επιχειρήσεις, ενώ τούς καταλογίσθηκαν πρόστιμα ύψους 5.376.000€. Υπήρξε ήδη παραδοχή για εικονικότητα 1.870.000€ και καταβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Στη Θεσσαλονίκη ακόμη διαπιστώθηκε:

• Διευθύντρια Δημόσιου Νοσοκομείου είχε προσαύξηση οικογενειακής περιουσίας κατά 631.937€. Σχηματίστηκε δικογραφία και απεστάλη στον κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσ/κης.

• Σε μεγάλη φαρμακευτική εταιρεία καταλογίσθηκε παράβαση 7.000.000€ για λήψη εικονικών τιμολογίων από offshore εταιρεία.

• Σε Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης διαπιστώθηκε ζημία σε βάρος του Ιδρύματος από κακοδιαχείριση στα μισθώματα των κυλικείων. Υποβλήθηκε δικογραφία στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσ/κης.

• Γνωστό μέντιουμ δεν δήλωσε έσοδα 700.000€.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου