Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Π. Ψωμιάδης: Αφήστε την κοινωνία να αναπνεύσει


Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα για την επιβολή του νέου φόρου Κατοχής Ακίνητης Περιουσίας, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η κυοφορούμενη πλήρης ποινικοποίηση της ιδιοκτησίας με την επιβολή του νέου Φόρου Κατοχής Ακίνητης Περιουσίας οδηγεί εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οικοπέδων και αγροτεμαχίων στην απόγνωση και στην απελπισία.

Είναι κόντρα σε κάθε λογική, άνθρωποι που αγωνίστηκαν μια ολόκληρη ζωή για να αποκτήσουν ένα σπίτι, να στοχοποιούνται σήμερα και να καλούνται να πληρώσουν το μάρμαρο της αστοχίας του οικονομικού επιτελείου στα έσοδα.

Η εξοντωτική φορολογική επιβάρυνση για μια περιουσία που δεν αποδίδει πλέον σχεδόν τίποτα, όχι μόνο επιβαρύνει άδικα τους ιδιοκτήτες, αλλά θα οδηγήσει, όπως σωστά έχει επισημάνει και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων Στράτος Παραδιάς σε ‘δημοσιονομικό αλλά και κοινωνικό Βατερλώ’.

Οι εμπνευστές των σχεδίων αυτών ας βγουν από τα γραφεία τους, για να δουν πως οι πολίτες ξεπέρασαν πλέον τα όρια τους, δεν έχουν και δεν μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτό το φορομπηχτικό παραλογισμό. Αφήστε επιτέλους την κοινωνία να αναπνεύσει.».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου