Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Σεμινάρια ναυαγοσωστικής στη Θεσσαλονίκη

 Σεμινάριο πρακτικής άσκησης καρδιοαναπνευστικής ανάνηψης, διοργανώνουν η Ναυαγοσωστική Ακαδημία Βορείου Ελλάδος και ο Δήμος Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 24 Ιανουαρίου , στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο Δημαρχιακό Μέγαρο, από τις 12:00 έως τις 17:00.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι θα εκπαιδευτούν, πάνω σε ειδικές κούκλες, με σκοπό να αποκτήσουν γνώσεις καθώς και απαραίτητες δεξιότητες για περιπτώσεις άμεσης ανάγκης.

Τα επείγοντα περιστατικά υγείας που παρουσιάζονται
 κατά τη διάρκεια της εργασίας, της άθλησης ή του παιχνιδιού, σύμφωνα με τους ειδικούς χρήζουν άμεσης παροχής πρώτων βοηθειών ενώ αρκετά συχνά όταν υπάρξει καθυστέρηση επιδεινώνονται και οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις.

Το σεμινάριο σε συνδυασμό με την πρακτική άσκηση στοχεύει να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους γυμναστές του Δήμου Θεσσαλονίκης για την επείγουσα και κυρίως αποτελεσματική βοήθεια στον αθλητικό δημοτικό χώρο όπου εργάζονται, επισήμανε η Αντιδήμαρχος Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών Μαρία Πασχαλίδου και συνέχισε «Θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι αρκετοί αθλούμενοι θα μπορούσαν να έχουν σωθεί ή και να έχουν λιγότερες επιπλοκές αν κάποιος από αυτούς που είναι δίπλα τους, είχε τις κατάλληλες γνώσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου