Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

FINAL FOUR ΝΕΑΝΙΔΩΝ

FINAL FOUR ΝΕΑΝΙΔΩΝ


Χάλκινο μετάλλιο για την Ελπίδα





Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Ελπίδα Αμπελοκήπων στο επιτυχημένο Final Four της ΕΠΕΣΘ που φιλοξενήθηκε στο Νέο Ρύσιο και για δύο ημέρες κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον των φίλων του αθλήματος. Στον μικρό τελικό η Ελπίδα Αμπελοκήπων υπό τις οδηγίες του Γιώργου Γεωργιάδη επικράτησε με 3-1(25-13, 25-23, 14-25, 28-26) του Άρη και κατέλαβε την 3η θέση στη διοργάνωση.


Η Ελπίδα κατάφερε να φθάσει στη νίκη παρά τη μέτρια εμφάνιση της με τις αθλήτριες της ομάδας να είναι ακόμα επηρεασμένες από τον αποκλεισμό τους στον ημιτελικό από τον Ηρακλή. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Ελπίδα ξεκίνησε πολύ δυνατά επιβάλλοντας πλήρως το ρυθμό της και δείχνοντας τη διαφορά δυναμικότητας κατακτώντας εύκολα με 25-13 .


Πιο δύσκολα κύλησε το δεύτερο σετ με τις κίτρινες να ανεβάζουν στροφές αλλά πιο ψύχραιμες οι αθλήτριες της Ελπίδας κατάφεραν να το κατακτήσουν κάνοντας το 2-0. Κάπου εκεί οι παίκτριες του Γιώργου Γεωργιάδη χαλάρωσαν και έδωσαν την ευκαιρία στον Άρη να ανεβάσει την απόδοση του και να μειώσει σε 2-1. Σκληρή μάχη έγινε στο τέταρτο σετ με τις δύο ομάδες να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και το σετ να κρίνεται στις λεπτομέρειες. Πιο αποτελεσματική και ψύχραιμη η Ελπίδα κέρδισε το σετ με 28-26 και κατέκτησε την τρίτη τιμητική θέση στη διοργάνωση.












ΑΡΗΣ - ΕΛΠΙΣ 1-3 (13-25, 23-25, 25-14, 26-28)


ΑΡΗΣ (Σούρβαλης): Μαναβή, Χίτζιου, Γεωργούλα, Μοδιώτη, Λαϊνάκη, Σακαράκη, Παπαδοπούλου (λ) - Κοσμά, Μπουσνάκη (Μέλκα, Μπουλιώνη, Δημητριάδου).
ΕΛΠΙΣ (Γεωργιάδης): Δέμπη, Καλαντάτζε, Καραμούτσα, Νώτη, Μ. Μπολέτου, Κ. Μπολέτου, Σουπιώνη (λ) - Μπιλιούρη, Θεοδωρακοπούλου, Σιδηροπούλου (Ντολοπούλου, Νικολαϊδου).










ΝΕΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΑΙΑΣ




Ο Αίας Ευόσμου αναδείχτηκε πρωταθλητής Νεανίδων κατακτώντας τον έκτο του τίτλου (14 χρόνια μετά τον προηγούμενο) και εκθρόνισε με 3-2 τον πρωταθλητή Ελλάδος Ηρακλή, που μετρούσε πέντε πρωταθλήματα στα έξι τελευταία χρόνια. Οι αριθμοί και τα στατιστικά πάντως έρχονται σε δεύτερη μοίρα, αφού ο τελικός του Final Four "έσπασε καρδιές" για περισσότερες από δύο ώρες και οι 600 θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του γυμναστηρίου στο Νέο Ρύσιο δικαίως χειροκρότησαν θερμά και τους δύο φιναλίστ.
Ο Αίας βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (0-1, 1-2) και ο Ηρακλής φάνηκε να οδεύει προς τον τίτλο, όταν προηγήθηκε με 12-8 στο τάι μπρέικ. Με τα σερβίς της Χατζηευστρατιάδου, όμως, η ομάδα του Ευόσμου ανάτρεψε το σκορ (14-12), είχε τρία ματς μπολ και στο τέταρτο πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος και το εισιτήριο για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. MVP της διοργάνωσης ψηφίστηκε η διεθνής ακραία του Ηρακλή, Ολγα Στράντζαλη, που παρέλαβε το έπαθλο "Θανάσης Γεωργιάδης"
Η ΕΠΕΣΘ τίμησε την Εθελοντική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης, που έχει κάθε χρόνο την ευθύνη των Πρώτων Βοηθειών στα Final Four της περιοχής και ευχαριστεί θερμά τον Δήμο Θέρμης και την Αναγέννηση Ρυσίου, που συνέβαλαν στη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης.




ΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΗΣ 3-2 (18-25, 25-16, 22-25, 25-23, 18-16)


ΑΙΑΣ (Γαβαλά): Χρηστινίδου, Ξενιτιάδου, Ιακωβίδου, Χατζηευστρατιάδου, Γλυκίδου, Καλανταρίδου, Μυρίδου (λ) - Γρηγορίου, Χριστοφορίδου, Ακριτίδου, Τοσουνίδου, Σαχανίδου/λ.
ΗΡΑΚΛΗΣ (Καλπάκης): Κομνίνο, Κωνσταντινίδου, Στράντζαλη, Δάρδα, Κράβαρικ, Βέλλιου, Αρτακιανού (λ) - Δαμιανίδου, Σιούλα, Θωμοπούλου (Γκρεμηλογιάννη, Καλαϊτζίδου).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου