Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Μετά τα κεφτεδάκια το ΙΚΕΑ αποσύρει και τάρτες με...κολοβακτηρίδια!



Μετά τα κεφτεδάκια που αποσύρθηκαν λόγω αλόγου, και τάρτες αναγκάζεται τώρα να αποσύρει από τα καταστήματα του σε 23 χώρες το ΙΚΕΑ καθώς οι κινεζικές αρχές εντόπισαν βακτήρια, τα οποία συνήθως καταδεικνύουν μόλυνση από κόπρανα.

Οι τάρτες που αποσύρθηκαν, παρασκευάστηκαν από έναν σουηδό προμηθευτή, την εταιρεία Almondy. Όπως αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο και αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ, το ΙΚΕΑ έλαβε αυτή την απόφαση μετά την καταστροφή από τα κινεζικά τελωνεία 1.800 γλυκών που ονομάζονται "chokladkrokant" (μια τραγανή τάρτα αμυγδάλου με σοκολάτα, κρέμα βουτύρου και καραμέλας) που είχαν κατασχεθεί στο λιμάνι της
Σαγκάης, το Νοέμβριο. Σύμφωνα με την αγγλόφωνη εφημερίδα Shanghai Daily, οι έλεγχοι επέτρεψαν να διαπιστωθεί ότι τα γλυκά αυτά περιείχαν "ένα υπερβολικά υψηλό επίπεδο κολοβακτηριδίων".

Αυτά τα βακτήρια που συνήθως δεν είναι πολύ επικίνδυνα για τους καταναλωτές είναι γενικά "μια ένδειξη μόλυνσης από κόπρανα, αν και δεν συμβαίνει πάντα αυτό", εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας μικροβιολόγος της Σουηδικής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων, ο Ματς Λιντμπλάντ. Μια εκπρόσωπος του Ikea, η Ίλβα Μάγκνουσον, υπογράμμισε ότι το επίπεδο της συγκέντρωσης αυτών των βακτηρίων δεν δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. 
by Α.Β.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου