Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ευρωπαίος ξανά ο ΠΑΟΚ


Η αποστολή: Χακόμπο, Γλύκος, Λίνο, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Βίτορ, Κατσουράνης, Κατσικάς, Τζιόλης, Λάζαρ, Νίνης, Ολίσε, Λούκας, Στοχ, Βούκιτς, Νέτσιντ, Αθανασιάδης, Σαλπιγγίδης.

Ο «Δικέφαλος» αντιμετωπίζει σήμερα τη Σαχτέρ Καραγκάντι στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Την πρώτη του νίκη στις φετινές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του αναζητάει σήμερα 
ο ΠΑΟΚ κόντρα στη Σαχτέρ Καραγκάντι, στην πρεμιέρα των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.
Ο «Δικέφαλος» μετράει δύο ήττες στην Τούμπα και δύο ισοπαλίες εκτός έδρας με τη Μέταλιστ και τη Σάλκε στα προκριματικά και τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Σαχτέρ δεν είναι βέβαια ούτε Μέταλιστ ούτε Σάλκε, αλλά ο Χουμπ Στέφενς μίλησε χθες με πολύ σεβασμό και εκτίμηση για την ομάδα από το Καζαχστάν. «Η Σαχτέρ παίζει πολύ καλά και είναι σε καλή φυσική κατάσταση. Σε τέτοιες περιπτώσεις αυτό που πρέπει να κάνεις πάντα είναι να βγάλεις τη δική σου ποιότητα στο γήπεδο. Εχουμε δει αρκετά παιχνίδια. Παίζει καλό ποδόσφαιρο, δεν παίζει σαν την Μπαρτσελόνα, αλλά παίζει με γρήγορες μακρινές μπαλιές στην επίθεση και πρέπει να βρούμε απάντηση και να το αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο Ολλανδός τεχνικός, προσθέτοντας πως «έχουμε ένα καλό ρόστερ, για να παίξουμε πολλά παιχνίδια. Είναι καλό να παίζεις τρία παιχνίδια την εβδομάδα από το να προπονείσαι και να έχεις δύο παιχνίδια στην εβδομάδα».


Η Τούμπα θα είναι και σήμερα άδεια, καθώς ο ΠΑΟΚ εκτίει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του και για ακόμα μία φορά αναφέρθηκε στο γεγονός ο τεχνικός του «Δικέφαλου»: «Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις χωρίς κόσμο. Το ποδόσφαιρο απευθύνεται σε γεμάτα γήπεδα. Μαθαίνεις από κάθε παιχνίδι. Πρέπει να μάθουμε πολλά από τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο ποδόσφαιρο δεν έχεις χρόνο. Το πρώτο παιχνίδι είναι πάντα το πιο σημαντικό. Εχουμε παίξει οκτώ παιχνίδια και πάντα το επόμενο είναι το σημαντικότερο, πάντα πρέπει να είσαι έτοιμος και να μην ψάχνεις δικαιολογίες».


Ο Στέφενς ρωτήθηκε και για δύο παίκτες που είναι εκτός αποστολής από τον σημερινό αγώνα. Για τον Κάτσε είπε ότι «είναι ένας νεαρός παίκτης και έκανε ένα μεγάλο λάθος. Δεν πιστεύω ότι ήξερε τι έκανε και ύστερα από αυτό που έκανε άρχισε να το ξανασκέφτεται. Είναι θέμα της διοίκησης το πώς θα τιμωρηθεί, αλλά θέλω να μιλήσω κι εγώ μαζί του». Για τον Γκαρσία σχολίασε πως «εγώ είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ και ο Γκαρσία είναι κομμάτι του ΠΑΟΚ. Ο κόσμος τον αγαπάει γιατί είχε μεγάλη προσφορά και ιστορία, σήμερα όμως θα πρέπει καθημερινά να αποδεικνύει ότι ειναι καλύτερος από αυτούς που παίζουν».


Ο Γκαρσία έμεινε εκτός αποστολής, σε αντίθεση με τους Λόρενς και Λάζαρ που συμπεριλήφθηκαν κανονικά. Μάλιστα, ο δεύτερος διεκδικεί θέση βασικού αντί του Σωτήρη Νίνη. Λογικά ο Στέφενς δεν πρόκειται να αλλάξει πρόσωπα σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Βέροια. Ο Χακόμπο θα είναι κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Τζαβέλλας, δεξιά ο Κίτσιου, κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Κατσουράνης - Βίτορ, ο Τζιόλης σε ρόλο «κόφτη» στο κέντρο μαζί είτε με τον Νίνη είτε με τον Λάζαρ. Αριστερά στην επίθεση ο Λούκας, δεξιά ο Στοχ και επιθετικό δίδυμο οι Σαλπιγγίδης και Αθανασιάδης.


Για τους Καζάχους το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει κυρίως ένα πρόβλημα, την ταχύτητα των επιθετικών της ελληνικής ομάδας. «Ο ΠΑΟΚ είναι πιο έμπειρη ομάδα και τεχνικά είναι καλύτερος, αλλά σε άλλους τομείς, όπως η φυσική κατάσταση και το πάθος, θα προσπαθήσουμε να είμαστε εμείς καλύτεροι. Η τακτική μας δεν πρόκειται ν’ αλλάξει επειδή λείπει ο Βασίλιεβιτς. Προφανώς και δεν θα παίξουμε με δέκα παίκτες. Εχουμε μελετήσει πολύ καλά τον ΠΑΟΚ και ξέρουμε ότι έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να μας απειλήσουν. Θέλω να τους έχουμε εκτός περιοχής. Δεν είναι τυχαίο που ανέφερα Σαλπιγγίδη και Στοχ, γενικά όλη η επίθεση του ΠΑΟΚ είναι πολύ γρήγορη», επισήμανε ο τεχνικός της Σαχτέρ, Βίκτορ Κουμίκοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου