Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣ?


"Αδύνατον να αποφευχθούν οι εκλογές στις περιφέρειες που έχουν εκλεγεί βουλευτές του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, αν αυτοί και οι επιλαχόντες παραιτηθούν" σημειώνουν όλοι οι Συνταγματολόγοι, αφού δεν πρόκειται περί "νόμου" ή "ρύθμισης" που μπορεί να αλλάξει, αλλά περί του Συντάγματος της χώρας που δεν μπορεί να αλλάξει.

Κάτι που έτσι ή αλλιώς απορρίπτει ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει "εδώ και τώρα" εκλογές

Αυτή είναι η εκτίμηση νομικών και συνταγματολόγων οι οποίοι έχουν ερωτηθεί μέχρι στιγμής, όπως ο Ν.Αλιβιζάτος που εν τέλει στηρίζει και το ΠΑΣΟΚ.

Κατ'αυτό το τρόπο όσα διαρρέονται από την κυβέρνηση ότι Α.Σαμαράς και Ε.Βενιζέλος ετοιμάζουν "ρύθμιση" για να αντικατασταθούν οι βουλευτές της ΧΑ χωρίς εκλογές ή να λειρουργήσει η Βουλή με λιγότερους βουλευτές, περισσότερο εκλαμβάνεται ως προσπάθεια να μην προκληθεί πανικός στις Κοινοβουλευτικες Ομάδες των δύο κομμάτων (ααφού είναι σίγουρο ότι θα χάσουν πολλοί τις έδρες τους σε περίπτωση εκλογών) παρά οτιδήποτε άλλο.

Η πρωτοβουλία για το αν θα πάει η χώρα σε εκλογές ή όχι είναι 100% στα χέρια των δεσμωτών βουλευτών της ΧΑ.

Να σημειώσουμε ότι στο εσωτερικό της ΚΟ της ΝΔ έχουν καταγραφεί σοβαρότατες αντιρρήσεις για τα όσα έχουν γίνει σε βάρος του Λαϊκού Συνδέσμου και ειδικά για την εικόνα των συλληφθέντων κατά την μεταγωγή τους από την ΓΑΔΑ στην Εισσαγγελία.

Θα έχουμε σίγουρα εξελίξεις στα επόμενα 24ωρα... (defencenet)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου