Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοινώσεις (Ενημέρωση Πολιτών)

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «Ένταξη» σας προσκαλεί την Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00 π.μ. στο Κέντρο Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης» (Λαγκαδά 221, Σταυρούπολη) στην εναρκτήρια εκδήλωση με τίτλο «Ανεργία και Οικονομική Κρίση» που διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά στα πλαίσια της Πράξης «Δυναμική Παρέμβαση στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Δυτικής Θεσσαλονίκης για την Προώθηση Ανέργων μετά – δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Απασχόληση. Είσοδος Ελεύθερη.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΥΝΗΤΙΚΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΝΕΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης με τίτλο: «Νέοι Επιστήμονες Θεσσαλονίκης: Απασχόληση και Τοπική Ανάπτυξη», της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας», της Κατηγορίας Παρέμβασης 1:«Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης», του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3: «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος: «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο(ΕΚΤ) και κατόπιν της υπ’αρ. 8508/17-09-2013 τροποποίησης της Πράξης, καλεί τους/τις κατοίκους των Δήμων του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης*, που ανήκουν σε μία από τις παρακάτω ομάδες δυνητικών ωφελουμένων: Άνεργοι Νέοι Πτυχιούχοι ΑΕΙ/ΤΕΙ έως 35 ετών, Νέοι Επιστημόνων Επιτηδευματιών έως 34 ετών (Μηχανικοί, Γιατροί, Οδοντίατροι και Δικηγόροι) και πληρούν τις σχετικές προϋποθέσεις, να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής για την ένταξή τους στις Δράσεις Κατάρτισης-Επιμόρφωσης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης του Σχεδίου. Προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής 20/09/2013 έως 25/10/2013.

Συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας μας σε εκδήλωση του Δήμου Θεσσαλονικης 

23/9/2013

Η φιλαρμονική ορχήστρα του Δ ήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας χωρίς Αυτοκίνητο συμμετείχε στις εκδηλώσεις του Δήμου Θεσσαλονίκης, σε μια μουσική παρέλαση στην οδό Τσιμισκή.

O Δ ήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου παραστάθηκε στην πρωτότυπη αυτή εκδήλωση.


Πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ 


Ο Δ ήμος Αμπελοκήπων-Μενεμένης ενημερώνει τους ενδιαφερομένους ότι σε συνεργασία με το ΙΝΕΔ ΙΒΙΜ του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, πρόκειται να πραγματοποιήσει το πρόγραμμα «Ο ΔΥΣΣΕΑΣ-Εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό».

Απευθύνεται σε Πολίτες τους Ε.Ε και υπηκόους τρίτων χωρών ανεξαρτήτως καταγωγής από την ηλικία των 16 ετών και άνω, που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα. Ο σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τους γλωσσικές δεξιότητες και τους πρακτικές κοινωνικές διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την κοινωνική ένταξη των ίδιων και των οικογενειών τους. Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης διαρθρώνεται στα επίπεδα Α1 (διάρκειας 125 ωρών) Α2 (διάρκειας 175 ωρών Β1 (διάρκειας 185 ωρών) και Β1 με έμφαση στην κατανόηση και παραγωγή προφορικού λόγου (διάρκειας 195 ωρών).

Τα μαθήματα παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ. Απαραίτητα φωτοτυπία διαβατηρίου και άδειας παραμονής.

Οι αιτήσεις συμμετοχής παραδίδονται καθημερινά στο Γραφείο Παιδείας του Δ ήμου (τηλ. 2313 313671 -2 , στον 2ο όροφο) από 27/9 μέχρι 15/10/2013.




ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ




ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ




Δελτία Τύπου (Σχολεία - Παιδεία)




ΔΩΡΕΑΝ ΤΣΑΝΤΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟΡΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 

19/9/2013

150 τσάντες σχολικές με μπογιές, στυλό, μολύβια, κασετίνες και τετράδια παρέδωσαν η Εταιρεία Παροχής Αερίου (Ε.Π.Α.) Θεσσαλονίκης και η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για παιδιά απόρων οικογενειών του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης. Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου ευχαρίστησε την Γενική Διευθύντρια της ΕΠΑ Θεσσαλονίκης κ. Roberte Kesteman και το Διευθυντή Εμπορικών Δραστηριοτήτων κ. Μπακούρα Λεωνίδα καθώς και τον Αναπληρωτή Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης κ. Παπά Φάνη, Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης. Ο Δήμος προχώρησε άμεσα στη διανομή τους μέσω των Διευθυντών των Δημοτικών Σχολείων και των ενοριών του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου