Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Ο Ψωμιάδης παρουσίασε το κόμμα του


Την ίδρυση του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης) ανακοίνωσε σήμερα Πέμπτη 10/4 στη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος του και υποψήφιος ευρωβουλευτής Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είπε πως το κόμμα ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. θα συμμετάσχει στις προσεχείς ευρωεκλογές, γιατί «στην Ευρώπη των 28 σήμερα κρατών – μελών η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να εκπροσωπηθεί από κομματικούς τουρίστες».

"Το Φεβρουάριο του 2012, όταν ιδρύαμε τον Όμιλο Πολιτικού Προβληματισμού ΠΑΤΡΙ.Δ.Α., με είχατε ρωτήσει εάν το Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνισης είναι κόμμα ή εάν θα εξελιχθεί σε κομματικό σχηματισμό. Είχα ξεκαθαρίσει τότε, πως για να γίνει ένα καινούργιο κόμμα, για να γεννηθεί το νέο, πρέπει πρώτα να πεθάνει το παλιό. Και το παλιό πέθανε. Η ώρα αυτή ήρθε. Ήρθε η ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. Όχι για να διχάσει, αλλά για να ενώσει" ανέφερε.

Τόνισε επίσης το νέο κόμμα με έδρα τη Θεσσαλονίκη απευθύνεται σε αυτούς «που αρνούνται τη χρεοκοπία της αξιοπρέπειας, της υπερηφάνειας, της ιστορίας, της εθνικής μας συνείδησης» και παρουσίασε τις προτεραιότητες του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Απευθυνόμαστε σε αυτούς τους ρομαντικούς που δεν λένε «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», που επιμένουν στην αξιοποίηση της εθνικής μας περιουσίας, των φυσικών μας πόρων, της κορυφαίας γεωστρατηγικής μας θέσης, που λένε όχι στο ξεπούλημα της και στην «κινεζοποίηση» των Ελλήνων. Δούλοι στην Πατρίδα μας δεν θα γίνουμε ποτέ! Το πρώτο μας βήμα είναι η συμμετοχή μας, όπως άλλωστε το είχα προαναγγείλει, στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Γιατί εγώ, σε αντίθεση με άλλους, είμαι συνεπής στα λόγια μου" υπογράμμισε.

Ο κ. Ψωμιάδης, "συνεχάρη" τον Αντώνη Σαμαρά για την πρώτη, όπως είπε, "αυτοδιοικητική νίκη στο Δήμο Θεσσαλονίκης, μιας και παρέδωσε -με εντολή των πρεσβειών- το Δήμο Θεσσαλονίκης στο σημερινό Δήμαρχο. Συγχαρητήρια, το μόνο που απομένει τώρα είναι να διαλύσουμε και τη Νέα Δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή".



Σε ερώτηση για το αν η ΠΑΤΡΙΔΑ είναι κόμμα μόνο για τις ευρωεκλογές ή εάν θα συνεχίσει την πορεία της και μετά, ο κ. Ψωμιάδης σημείωσε: "Όλα εξαρτώνται από το αποτέλεσμα των επερχόμενων εκλογών. Αν την ΠΑΤΡΙΔΑ την αγκαλιάσει ο ελληνικός λαός, εμείς θα προχωρήσουμε. Δεν αποκλείουμε συνεργασίες και με άλλα ¨μικρά¨ κόμματα. Είμαστε σε συνεχή επαφή με συναδέλφους, φίλους, αγωνιστές που έχουν φύγει από τη Νέα Δημοκρατία. Εμείς θέλουμε να ενώσουμε όλους τους πατριώτες, όπου κι αν ανήκουν"

Eρωτηθείς σχετικά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο ο Πρόεδρος του κόμματος ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. απάντησε: "Ο κ. Βενιζέλος δεν το παίζει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει ρόλο Ναπολέοντα".

Σε ότι αφορά τον Αντώνη Σαμαρά, ο Π. Ψωμιάδης επανέλαβε πως ο πρόεδρος της ΝΔ δε φέρθηκε αντρίκια σε κάποιον που μπήκε μπροστά για να είναι σήμερα ο ίδιος πρωθυπουργός και συνέχισε: "Όσοι είναι αγνώμονες και αχάριστοι σ’ όλη την υπόλοιπη ζωή τους θα είναι δυστυχισμένοι. Ο κ. Σαμαράς γράφει τη πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας. Ο κ. Σαμαράς τι να τον κάνει τον Ψωμιάδη; Αφού έχει σύμμαχο τον Πάγκαλο και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης... Ας τρέξουν αυτοί να ξαναβγάλουν πρώτο κόμμα τη Νέα Δημοκρατία». Εγώ ψήφισα Σαμαρά και μου βγήκε Βενιζέλος".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου