Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Τι λέει ο Π.Ψωμιάδης για τις απολύσεις στους ΟΤΑ


Π.ΨΩΜΙΑΔΗΣ: «ΕΙΧΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΚΡΗΞΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΛΑΟ ΘΥΜΩΜΕΝΟ, ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟ, ΟΡΓΙΣΜΕΝΟ»

Σχολιάζοντας τη μείωση του προσωπικού στις Περιφέρειες και στους Δήμους μέσα από τις 
απολύσεις υπαλλήλων, ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το αριστοτεχνικά δομημένο σχέδιο για την κατάργηση, στην ουσία, της περιφερειακής Αυτοδιοίκησης για το οποίο είχα μιλήσει πριν ένα μήνα, προχωρά με ταχείς ρυθμούς. Καμία κυβέρνηση, όπως αποδεικνύεται, δεν γνωρίζει και δεν θέλησε να μάθει, τα πραγματικά προβλήματα της Αυτοδιοίκησης.
Είναι πλέον προφανές, πως μέσα από παρόμοιες πολιτικές αποφάσεις, ενθαρρύνεται το ¨διαίρει και βασίλευε¨, ο κοινωνικός αυτοματισμός, που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε απρόβλεπτες καταστάσεις. 

Για τον κίνδυνο της κοινωνικής έκρηξης από αυτές τις πολιτικές επιλογές και με ένα λαό θυμωμένο, απογοητευμένο, οργισμένο, είχα προειδοποιήσει με επιστολή μου και τον ίδιο τον πρωθυπουργό. 
Φαίνεται, όμως, πως στο όνομα της δόσης, συνθλίβεται η κοινωνία και επιλέγεται μια σύγχρονη γενοκτονία ως μια δήθεν ¨λύση¨ για τα προβλήματα της χώρας. 
Ξεχνούν πως πίσω από τα ψυχρά νούμερα υπάρχουν άνθρωποι, οικογένειες, ζωές που καταστρέφονται. Και κανείς δεν απαντά στο καίριο ερώτημα: πώς θα πάμε μπροστά με τέτοιες απάνθρωπες πολιτικές αποφάσεις που επιφυλάσσουν ως χριστουγεννιάτικο δώρο την απόλυση για χιλιάδες εργαζόμενους; 
Δυστυχώς, αποδεικνύεται καθημερινά πως δεν υπάρχει οργανωμένο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.
Αντί να τιμωρηθούν αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική υποδούλωση τιμωρούνται απλοί πολίτες, οικογενειάρχες, νοικοκύρηδες. Πιστεύω, πως έχει έρθει επιτέλους η ώρα να ακουστούν και μερικά ΟΧΙ. Φτάνει πια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου